Yokebe dieet shakes review

Momenteel wordt er in de lokale en landelijke media veel reclame gemaakt voor de Yokebe dieet shakes. De vraag die ik in dit artikel voor jou ga beantwoorden is: Wat zijn yokebe shakes en kun je met de yokebe shakes snel afvallen op een gezonde manier?

Wat zijn de Yokebe shakes en hoe werkt het?

De Yokebe shakes hebben een drievoudige uitwerking op je lichaam.

Het drievoudige Yokebe effect

Hypocalorisch effect – relatief veel calorieen maar wel gezond

Volgens Yokebe bevatten de shakes weinig calorieën en toch voldoende voedingsstoffen. Tijd voor mij om deze beweringen eens nader te analyseren.

Voldoende voedingsstoffen?

De Yokebe shakes zijn een combinatie van belangrijke vitaminen, mineralen, proteïne en honing. Vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor het goed functioneren van ons lichaam.

Proteïne (eiwit) is een brand- en bouwstof. Dit betekent dat proteïne niet alleen je lichaam voorziet van energie, het draagt ook bij aan de opbouw en bescherming van je spiermassa. Vooral de bescherming van spiermassa is belangrijk als je gaat afvallen. Je wilt immers vet verliezen en geen spiermassa.

Of de shakes voldoende voedingsstoffen bevatten is moeilijk te beoordelen.

Weinig calorieën?

De Yokebe shakes bevatten per shake 273 kcal. In vergelijking met andere shakes is dat relatief veel. Een gemiddelde shake van een ander merk bevat ongeveer 175 kcal.

Dit kan wellicht veroorzaakt worden doordat er veel gezonde voedingsstoffen aan de shake zijn toegevoegd.

Stofwisseling activatie effect

Snellere stofwisseling en daarom meer energie verbruiken. Yokebe geeft aan dit te realiseren doordat de Yokebe shakes rijk zijn aan vitamines B.

Het klopt dat voldoende vitamines B nodig zijn voor een goede stofwisseling. Ervaar jij problemen met de stofwisseling dan kan een vitamine tekort daar een mogelijke oorzaak van zijn. Een vitamine tekort kan ontstaan doordat je te weinig dierlijk voedsel eet. Denk hierbij aan vlees, vis, melk en eieren. Met de Yokebe shakes krijg je voldoende vitamine B binnen.

Of Yokebe ook echt jou stofwisseling versnelt hangt er van af. Dit zal van persoon tot persoon verschillen. Heb jij al voldoende vitamine B voordat je met de Yokebe shakes begint dan zal de stofwisseling niet echt versnellen. Begin je met een vitamine B te kort aan de Yokebe shakes dan kan het je stofwisseling zeker sneller maken.

Anti-vet effect:

Het anti-vet effect van Yokebe betekent dat de hoeveelheid eiwitten in de Yokebe producten ervoor zorgt dat je geen spiermassa verliest. Dit is erg belangrijk als je wilt afvallen. Spiermassa is nodig om goed te kunnen bewegen en verbrandt daarnaast ook calorieën.

Het anti-vet effect is niet iets dat de Yokebe shakes uniek maakt. Shakes om af te vallen van andere merken bevatten vaak ook veel eiwitten.

Er zijn twee soorten Yokebe dieet plannen

Tijd om eens wat verder in te gaan op de Yokebe producten. In hoofdlijnen onderscheidt Yokebe 2 producten:

 • Het Yokebe Turbo dieet plan
 • Het Yokebe uitgebreide dieet plan

Hieronder lees je precies wat de producten voor jou kunnen betekenen.

Yokebe turbo dieet plan

Wil je snel afvallen dan is het Yokebe turbo dieet plan wellicht voor jou de oplossing. Met dit dieet plan kun je in twee weken tijd veel kilo’s verliezen. Ideaal dus als er een feestje, vakantie, bruiloft o.i.d. aan zit te komen en je nog snel even wat kilo’s wilt afvallen.

Week 1

In week 1 van het Yokebe turbo dieet plan vervang je drie maaltijden per dag door een Yokebe shake. Door drie maaltijden te vervangen krijg je circa 800 kilocalorieën binnen. Aangevuld met wat drinken en gezonde tussendoortjes (groente/fruit) blijf je makkelijk onder de 1.000 kilocalorieën per dag. Voor de meeste mensen is dit de helft van wat je lichaam dagelijks aan energie verbruikt. Het effect is dat je snel vet zult verliezen.

Bijkomend voordeel is dat jou spiermassa beschermt blijft door de eiwitten. Hierdoor blijft de spiermassa in tact en gaat je lichaam direct over tot vetverbranding.

Week 2:

In week 2 van het Yokebe turbo dieet plan vervang je twee maaltijden door een shake. Daarnaast eet je een gezonde en voedzame maaltijd. Het gevolg is dat je nog steeds zult afvallen en daarnaast gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Op mijn website vind je diverse gezonde en lekkere recepten.

Ben je op zoek naar makkelijke gezonde recepten waarmee je ook snel kunt afvallen dan is de afslankrecepten bijbel wellicht iets voor jou.

Extra tip

Naast de shakes kun je ook extra gaan bewegen voor nog meer afslankresultaat. Niet elke vorm van beweging is even effectief als je wilt afvallen. De meest effectieve manier van bewegen is de hoge intensiteit interval training.

 

Yokebe uitgebreide dieet plan

Met het Yokebe uitgebreide dieet plan neem je wat meer tijd om af te vallen en te wennen aan een gezonder eetpatroon.

Week 1:

Week 1 ziet er hetzelfde uit als de eerste week van het Yokebe turbo dieet plan. Dit betekent dat je alle maaltijden vervangt door een Yokebe shake.

Week 2, 3 en 4:

Gedurende de tweede tot en met de vierde week vervang je 2 maaltijden per dag door een Yokebe shake. Daarnaast eet je een gezonde maaltijd. Ook schrijft het plan voor dat je in deze weken gaat starten met rustig wandelen. Volgens het plan is 2 tot 3 keer een half uur wandelen per week voldoende.

Vanaf week 5

Vanaf de vijfde week vervang je nog slechts 1 maaltijd per dag door een Yokebe shake. Daarnaast eet je een gezonde lunch en een gezonde avondmaaltijd. Yokebe heeft inspirerende gerechten in de aanbieding om jou te helpen bij het gezond eten. Uiteraard kun je ook gewoon het internet raadplegen voor gezonde recepten.

Yokebe past prima binnen een koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet wordt steeds meer ingezet als middel om overgewicht tegen te gaan. Steeds meer wordt duidelijk dat snelle koolhydraten de oorzaak zijn van veel gewichtsproblemen. Dit komt doordat de voeding die wij eten veel anders is dan jaren geleden. Industrialisering heeft ervoor gezorgd dat er bijvoorbeeld structureel meer suikers aan voeding worden toegevoegd. Doel is de houdbaarheid van producten te verlengen wat resulteert in economische voordelen voor de producenten.

De Yokebe producten passen prima in een koolhydraatarm dieet omdat ze heel weinig koolhydraten bevatten. Doordat je in de tussentijd gezond leert eten leer je ook om minder koolhydraten te eten. Doordat Yokebe producten veel eiwitten bevatten is het dieet goed vol te houden. Belangrijke vitaminen en mineralen krijg je binnen via Yokebe classic en de gezonde maaltijden die je naast de shakes eet.

Yokebe past ook goed in een Paleo dieet en Dukan dieet. Net als deze dieten is Yokebe er op gericht de inname van geraffineerde koolhydraten zoals toegevoegde suikers zoveel mogelijk te beperken. Zo kun je bijvoorbeeld Paleo recepten gebruiken waarbij je tegelijkertijd een maaltijd vervangt door een Yokebe shake.

Hoe maak je een Yokebe shake

Een Yokebe shake maken is heel simpel. Het beste kan ik dit laten zien doormiddel van een afbeelding.

Yokebe shake maken

 

Klant ervaringen met Yokebe

De website van Yokebe staat vol met succesverhalen. Hieronder een samenvatting van de meest voorkomende voor- en nadelen.

Voordelen Yokebe

De voordelen die deelnemers benoemen zijn:

 • Veel variatie in de shakes
 • Zelf smaak geven aan de shakes
 • Geen honger
 • Makkelijk vol te houden
 • Veel variatie in gerechten
 • Eenvoudig te bereiden gerechten
 • Gezondheid is beter geworden
 • Veel afgevallen
 • Ideaal om na de zwangerschap kilo’s kwijt te raken
 • Geen eetbuien meer

Nadelen Yokebe

Mensen zijn blij en gelukkig met de resultaten die ze behaald hebben. Allemaal zijn ze kilo’s afgevallen. Zelf denk ik dat de shakes en recepten jou zeker kunnen helpen bij het afvallen. Net als met andere shake dieten is het wel ontzettend belangrijk om te realiseren dat shakes geen permanente oplossing voor overgewicht zijn.

In dit artikel over snel afvallen lees je wat er nodig is om blijvend slank te zijn. Een gezond eetpatroon is de basis voor een slank lichaam. Dit vergt (vaak) verandering van eetgewoonten en dat is niet makkelijk. Vergelijk het met stoppen met roken, dat vergt ook een gedragsverandering. Yokebe biedt geen actieve begeleiding en dat maakt het afvallen en vooral structureel op gewicht blijven moeilijker.

Yokebe bestellen

De yokebe shakes zijn relatief nieuw en daarom nog lang niet overal te koop. Wil je Yokebe bestellen dan kan dat geheel online via onderstaande knop. Uiteraard tegen een scherpe prijs zoals je dat van ons gewend bent.

 

Terug naar de afvallen met shakes kennisbank.

Leave a Reply

2 comments

 1. Anoniem

  op de Yokebe shakes staat niet dat er olie moet toegevoegd worden?? hier op de site wel hoe zit dat nu ???

  • Mirjam Koender

   Hoi,

   Waar lees je dat er olie toegevoegd moet worden. In bovenstaande artikel is dit niet genoemd.

   Groetjes

   -2