Weight Watchers is een dieet dat vooral bekend is van de TV reclames. Vooral ook de reclames waarin Angela Groothuizen het product Weight Watchers promoot. Toch weten veel mensen nog niet precies wat het dieet inhoudt en of het ook echt werkt. In dit artikel ga ik verder in op het product Weight Watchers.

In dit artikel lees je:

Wat is Weight Watchers precies?

Het product Weight Watchers is feitelijk een lifestyle programma. Weight Watchers helpt jou om een gezondere leefstijl aan te leren. Om dit te realiseren maken ze gebruik van een persoonlijke aanpak op het gebied van voeding, beweging en coaching.

Het programma is helemaal online te volgen. Mocht je behoefte hebben aan persoonlijk en fysiek contact dan kan dat ook. WeightWatchers organiseert namelijk bijeenkomsten voor deelnemers waarin ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Ook worden dit soort bijeenkomsten gebruikt als je behoefte hebt aan een betere motivatie.

Om gebruik te maken van Weight Watchers betaal je een vast bedrag. In ruil daarvoor kun je gebruik maken van de online en offline diensten van WeightWatchers.

Hoe werkt Weight Watchers?

Doormiddel van het programma leer je op een leuke manier om gezonde voedingskeuzes te maken. Je mag alles eten wat je wilt zolang het maar binnen het afslankplan past. Hiervoor maakt Weight Watchers gebruik van zogenaamde SmartPoints.

Voeding met een hoog aantal calorieën resulteert in meer punten. Ditzelfde geldt voor producten die suiker en verzadigde vetten bevatten. Eiwitrijke producten kennen een lager aantal punten. Feitelijk probeert WeightWatchers hiermee de hoeveelheid suikers en vetten in jou voedingspatroon te verlagen. Dit is een logische aanpak. Suiker is immers in veel gevallen de hoofdoorzaak van overgewicht.

Door te bewegen verbrand je calorieën. Ook dit telt mee in het programma. Meer bewegen betekent dat je fitter en gezonder wordt. Dit komt tot uitdrukking in het feit dat je SmartPoints verbrand door te bewegen.

Doormiddel van een app kun je eenvoudig de dagelijkse voeding en beweging registreren. Wat super handig is dat je bekende trackers kunt koppelen aan de app. Hiervoor worden activiteiten automatisch gesynchroniseerd met de app. Verder bevat de app een barcode scanner en toegang tot de community.

Ook vind je in de app meer dan 2.000 heerlijke recepten. Hierdoor is er altijd een recept dat precies bij jou past.

Als ik het programma bekijk zitten alle elementen om succesvol af te vallen erin verwerkt. Denk hierbij aan:

  • een persoonlijk plan
  • gestructureerde aanpak
  • coaching en ondersteuning
  • meten van de voortgang
  • goed vol te houden

Is Weight Watchers een gezond dieet?

Doordat Weight Watchers stuurt op minder suikers, verzadigde vetten en meer eiwitten lijkt het een gezonde aanpak. Suikers en vetten zijn immers een belangrijke oorzaak van overgewicht en obesitas.

Wat ik niet goed kan beoordelen is hoeveel calorieën je per dag mag eten met WeightWatchers. Ik adviseer daarom om jou plan te beoordelen op basis van aantal calorieën. Je wilt immers niet in een soort van crash dieet belanden. Crash diëten zijn diëten waarbij je 1.000 of minder calorieën per dag eet. Dit is ongezond en helpt zeker op de lange termijn niet om af te vallen.

Om te beoordelen of je niet te weinig calorieën eet kun je dit afstemmen met de WeightWatchers coach. Geef je wensen aan en zorg dat deze in het plan verwerkt worden.

 

Wat zijn de ervaringen met Weight Watchers?

WeightWatchers werkt al ruim 50 jaar en is nog steeds een van de meest succesvolle en populairste methodes om af te vallen. Vraag maar aan mensen in je eigen omgeving en je komt er vast wel een paar tegen. Waarom het werkt is eigenlijk vrij simpel.

Niemand kan telkens de verleiding weerstaan van lekker eten. Daarom mag je ook alles eten mits je niet het aantal punten overschrijdt. Je bent daardoor onbewust bezig met je voeding en leert op een natuurlijke manier je eigen balans te vinden.

WeightWatchers geeft aan dat je tot 8x meer resultaat kunt bereiken dan wanneer je het programma niet volgt. Dit is gebaseerd op een onderzoek onder 147 die het programma wel volgden. De resultaten zijn statistisch vergeleken met 145 personen die WeightWatchers niet volgden. Details over het onderzoek zijn mij verder niet bekend. Daarom vind ik het lastig te beoordelen welke waarde hieraan kan worden gehecht.

Het programma is volledig online te volgen via onder andere apps en online tools. Mocht je er behoefte aan hebben dan kun je ook deelnemen aan cursussen bij jou in de buurt.

Hoe kun je Weight Watchers bestellen?

Door Weight Wachters online te bestellen krijgt je een volledige online op maat gemaakte programmagids. Je kunt de online tools gebruiken om overal waar je maar bent je voeding en beweging te registreren. Je kunt ook recepten en bewegingsoefeningen zoeken. Je krijgt de beschikking over ruim 2.000 lekkere en gezonde recepten.

Om te bestellen kun je kiezen uit twee soorten plannen. Het verschil tussen de plannen is het feit of je wel of geen gebruik wilt maken van een cursus. Doormiddel van een cursus krijg je de beschikking over meer steun, motivatie en inspiratie. Wil je dit niet dan kies je voor het andere plan.

Weight Watchers kun je helaas (nog) niet via onze website bestellen.

Wat zijn jou ervaringen met WeightWachters? Deel ze met ons via onderstaande formulier!

Leave a Reply

1 comment

  1. Anoniem

    wel heb ooit meegedaan met de club maar schreef alles op wat ik at en afviel ging goed maar ja op een gegeven moment was t 3 ons en zei de trainster daar ben jij niet mee te vreden he denk trut en meteejn niet meer gegaan

    -1