Timfit kopen om af te vallen. Is dat nu verstandig of niet? En hoe werkt afvallen met Timfit. In dit artikel vind je gedetailleerde informatie over de verschillende Timfit producten. Ook lees je wat de voor- en nadelen zijn, waar je op moet letten. Verder lees je over gebruikerservaringen en bestaat er de mogelijkheid om Timfit te kopen.

 

Wat is Timfit precies?

Timfit heeft producten ontwikkeld die mensen helpen bij het afvallen. Ze baseren hun methode op de combinatie van maaltijdvervangers en begeleiding. Door kant en klare maaltijdvervangers aan te bieden in de vorm van uitgebalanceerde shakes wordt het klanten zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Om op een gezond gewicht te blijven is het natuurlijk nodig om gezond te leren eten. Daarom bieden ze recepten, tips en persoonlijke begeleiding aan zodat klanten leren om een gezonde maaltijd te bereiden. Onderdeel van het afslankproces is dan ook dat je zelf een gezonde avondmaaltijd maakt. Dit wordt eenvoudig gemaakt door gezonde en simpele recepten gratis aan klanten te verstrekken.

De maaltijdvervangers bevatten weinig calorieën (146 kcal) en zijn rijk aan eiwitten (18,4 gram). Door eiwitrijk te eten verminder je de kans op eetbuien als gevolg van honger/trek. Daarnaast beschermt het de spiermassa. Afvallen draait om het verminderen van de hoeveelheid lichaamsvet. Daarbij is het voor een goede stofwisseling belangrijk om de spiermassa in stand te houden.

Timfit onderscheidt zich van andere shakes door de samenstelling. Naast hoogwaardige eiwitten zijn er extra ingrediënten toegevoegd die de shake bijzonder gezond en voedzaam maken. Deze ingrediënten zijn L-choline, L-carnitine, Chroom en Groene Thee.  De shakes bevatten geen aspartaam.

Zoals je weet ben ik een voorstander van afvallen met shakes in combinatie met gedragsverandering richting een gezonder eetpatroon. Dit sluit goed aan bij het principe waarop de Timfit methode is gebaseerd.

Welke producten zijn er beschikbaar?

Timfit maakt shakes en repen en biedt daarnaast ondersteunde producten en begeleiding bij het afvallen. De belangrijkste producten heb ik hieronder opgenomen. Ik begin bij het afslankprogramma Timfit SX-5. Dit is het meest complete product. Je hebt verder niets nodig om direct te starten met succesvol afvallen.

Timfit SX-5 afslankprogramma

Het timfit SX-5 afslankprogramma bevat per doos 18 maaltijden. Aangezien je twee maaltijden per dag gebruikt kun je er 9 dagen mee vooruit. Vervang je alleen een ontbijt of lunch dan is een doos genoeg om 18 dagen af te vallen. Naast de shakes die dienen als maaltijdvervanger krijg je gratis extra’s die het programma compleet maken:

 • Ondersteunende recepten om gezonde avond maaltijden te bereiden (recepten, tips en trucs). De recepten zijn gebaseerd op het principe veel eiwitten en weinig tot geen koolhydraten en vetten.
 • Begeleiding door consulenten. Deze begeleiding is vrijblijvend en dat maakt het ook zo prettig. Je kunt altijd ondersteuning, tips en trucs krijgen via mail of telefoon.

Afhankelijk van het bestelbedrag is de verzending gratis. Ook krijg je er vaak een gratis shakebaker en fatburner bij.

Voordeel van het Timfit SX-5 afslankprogramma is dat het een alles in 1 pakket is.

Hoe lang het afslankprogramma duurt is aan jezelf om te beslissen. Wil je meer advies over hoe lang je kunt afvallen met shakes dan vindt je hier een handig artikel. Meestal duurt het toch wel zo’n 2 tot 3 maanden voordat er sprake is van enigszins veranderende eetpatronen. Verder is het prima om dit afslankprogramma ook als een soort van balansprogramma te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld in de periode na de feestdagen, of voorafgaand aan de feestdagen en (zomer)vakanties.

Timfit SX-5 is een compleet afslankprogramma waarmee je direct aan de slag kunt. Het is naast afvallen gericht op het aanleren van een gezond eetpatroon. Hierdoor val je niet alleen af maar ben je ook beter in staat om op een gezond gewicht te blijven.

Timfit shakes als onderdeel van het SX-5 afslankprogramma

De Timfit shakes zijn verkrijgbaar in vijf verschillende smaken. Dit zijn:

 • Vanille
 • Banaan
 • Chocolade
 • Cappucino
 • Aardbei

De shakes worden aangemaakt met water, magere melk of soya melk. Mix het poeder met de vloeistof in de shakebaker en de shake is direct klaar om op te drinken.

De shakepoeder is verpakt in zakjes van 40 gram waardoor deze makkelijk mee te nemen is naar werk of school.

De timfit shakes zijn verkrijgbaar in vijf verschillende smaken en eenvoudig mee te nemen naar het werk of studie.

Timfit Voedingssupplementen

Ter ondersteuning en als aanvulling op de afslankkuur biedt Timfit ook diverse voedingssupplementen aan. Denk hierbij aan extra aminozuren ter ondersteuning van het afslankproces en spieropbouw. Er zijn ook supplementen beschikbaar die bijdragen aan de vetverbranding.

Verder vindt je er ook nog een detox kuur van 5 dagen. Deze detox kuur kun je zowel voor als na het Timfit afslankproces volgen. Deze detox kan vooral handig zijn als je lichaam vol zit met toxische stoffen. Heb je last van stress, laag energieniveau of ben je futloos en snel prikkelbaar en vermoeid? Met de Timfit detox kuur wordt je lichaam weer in balans gebracht.

Ingrediënten timfit shake

De shakes van Timfit bevatten 146 kcal. Een shake bevat 18,4 gram uit eiwit en 8,8 gram koolhydraten waaronder voedingsvezels. Belangrijk is dat de hoeveelheid suikers in een shake bijzonder is, namelijk slechts 2,3 gram. De genoemde waarden gelden als de Timfit shake met water is aangemaakt. Op andere sites worden soms andere waarden genoemd. Dit komt doordat er in sommige gevallen vanuit wordt gegaan dat de Timfit shake met magere melk of soya melk is aangemaakt.

In de shake zitten vier verschillende soorten eiwitten/proteïne. Dit zijn het ei, wei, soja eiwit en het collageen hydrolisaat. Dit zijn prima eiwitten, vooral de wei concentraat zijn heel puur. Hoe puurder het eiwit hoe minder suikers en vetten erin verwerkt zijn. In dit artikel over eiwitshakes vind je meer informatie over de verschillen tussen eiwitten.

Naast de eiwitten zijn er 3 soorten vezels in de shakes verwerkt. Vezels vallen in de categorie koolhydraten maar zijn erg belangrijk voor een goede gezondheid en spijsvertering.

Ook bevatten de shakes 23 soorten vitamines. Met een shake krijg je circa 25-30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen.

De timfit shakes bevatten hoogwaardige eiwitten en vezels. Daarnaast zijn er maar liefst 24 verschillende soorten vitamines en mineralen in verwerkt. Een shake bevat circa 25-30% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van de verschillende soorten vitamines en mineralen.

Wetenschappelijk bewezen werking

Timfit beweert dat de producten helpen bij het afvallen en dat dit wetenschappelijk bewezen is. Het gaat hierbij niet zozeer om de specifieke Timfit producten maar om afvallen met dieetshakes in het algemeen.

Wetenschappelijk bewezen is dat afvallen met maaltijdvervangers (zoals timfit dieetshakes) werkt. In dit artikel vind je meer gedetailleerd de onderzoeksresultaten naar afvallen met shakes/maaltijdvervangers.

 

Voor meer informatie kun je de Timfit productvideo bekijken:

2. Timfit Aminoslank afslankkuur

Zoals de naam aangeeft is de Timfit Aminoslank een echte afslankkuur. De kuur duurt 25 dagen en is ontwikkeld voor zowel mannen als vrouwen. Ook deze kuur is gericht op de combinatie van afvallen en gezonder leren eten. Timfit combineert dit met natuurlijke voedingssupplemementen die conform de Nederlandse richtlijnen zijn ontwikkeld.

De kuur is onder andere gebaseerd op aminozuren. Deze zuren zijn essentieel voor het onderhouden van spiermassa en de vetverbranding.

De kuur is opgedeeld in drie verschillende fasen:

 • Afvallen
 • Stabiel worden
 • Op gewicht blijven

De afslankfase is gericht op het omlaag brengen van het lichaamsgewicht. Dit door het ontbijt en de lunch te laten bestaan uit crackers en brood met een magere beleg soort. Als tussendoortje staat er fruit op het menu. Het avondeten bestaat uit groente aangevuld met vis of mager vlees.

vers eten met timfit

Het (uitgebreide) voedingsplan krijg je meegeleverd en kan prima worden gecombineerd met bijvoorbeeld een gezinsleven. Grote voordeel is dat je op deze manier bewust leert omgaan met voeding. Daarnaast leer je om gezonder te eten. Iets waar je de rest van je leven profijt van zult hebben.

De kuur bestaat uit de volgende producten:

 • Amino HCE capsules (100 stuks)
 • FitEner++ capsules (60 stuks)
 • 250 milliliter BodyFit24/7
 • Dieetrichtlijnen en recepten
 • Doosje om de capsules in te bewaren en mee te nemen
 • Meetlint om BMI te meten

Meer informatie over de Timfit amino afslankkuur vind je in dit youtube filmpje

Wat zijn de voordelen van Timfit

Voordeel van de Timfit producten is dat ze heel makkelijk in gebruik zijn. De producten bevatten veel vitaminen en eiwitten en zijn laag in calorieën. Dit maakt dat het perfecte maaltijdvervangers zijn. Kies je voor een afslankprogramma of kuur dat zit alles erin wat je nodig hebt om direct te starten met afvallen. Ideaal dus.

Doordat er twee maaltijden per dag vervangen worden is het zeer waarschijnlijk dat er goede afslank resultaten behaald zullen worden. Je krijgt immers veel minder calorieën binnen. Daarnaast leer je om gezonder te eten. Dit is de basis voor een blijvend gezond gewicht en energieker leven. Geen korte termijn afslank dieet dus maar echt gericht op de lange termijn.

Belangrijk verschil met andere shakes is de hoge hoeveelheid eiwitten per shake. Eiwitten zorgen dat je minder snel honger hebt, het afvallen gaat daarmee makkelijker. Ander voordeel van de eiwitten is dat de spiermassa beschermt. Spiermassa wil je namelijk juist behouden tijdens het afvallen. Dit om de kracht en vooral de vetverbranding op peil te houden.

Ook bevat de shake relatief veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor een gezonde darmflora en stoelgang. De gezonde stofwisseling is erg belangrijk bij het afvallen en op gewicht blijven. Niet voor niets dat Timfit als beste uit de test komt in onze dieet shake vergelijking.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn niet zoveel nadelen verbonden aan afvallen met timfit. De producten zijn goed samengesteld en ook het dieet / afslankkuur zijn goed doordacht. De afslankmethode is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen effectieve methoden.

Het nadeel is echter dat om structureel op gezond gewicht te blijven het nodig is om een gedragsverandering te realiseren. Dit is niet makkelijk. Echter geldt dit voor alle afslankproducten. Voordeel bij Timfit is wel dat er in ieder geval een vorm van begeleiding aanwezig is. Dit is belangrijk om jou te ondersteunen bij het realiseren van de gewenste (eet)gedragsverandering.

Ervaringen met Timfit

De Timfit shakes worden door klanten en deskundigen beschreven als de “rolls royce” onder de dieetshakes. Dit is vooral gebaseerd op de samenstelling van de shakes en overige producten.

Circa 450 klanten hebben Timfit beoordeeld. De gemiddelde score komt uit op een 8,5 op een schaal van 10. Dit betekent dat klanten zeer tevreden zijn over de producten en diensten van TimFit.

timfit ervaringen detail

Timfit kopen

TimFit kopen kan via de officiële website van TimFit. Aangezien klanten zeer tevreden zijn en het een ontzettend populair dieet is geworden geldt er inmiddels een speciale kortingsactie. Dit om nog meer klanten kennis te laten maken met een van de meest succesvolle afslankproducten van Nederland. Uit onze dieet shake review komt Timfit het beste uit de test.

 

Ontvang het droogtrainen protocol voor mannen

 

 

Leave a Reply