Snel afvallen zonder dieet

Heb je al veel diëten, shakes of andere producten gebruikt om af te vallen maar lukt afvallen niet? Dan heb ik goed nieuws voor jou. Snel afvallen zonder dieet hoort wat mij betreft zeker tot de mogelijkheden. In dit artikel help ik jou om snel af te vallen zonder een dieet. Daarvoor heb ik speciaal voor jou een uniek stappenplan ontwikkeld.

Er is echter wel één vraag die je positief moet beantwoorden om een kans van slagen te hebben: wil je echt graag afvallen en ben je bereid om jou eetpatroon te veranderen? Zonder een positief antwoord op deze vraag is snel afvallen zonder een dieet niet mogelijk.

De 4 stappen op basis waarvan snel afvallen zonder dieet mogelijk is

Afvallen draait in de basis om een positieve caloriebalans. Dit betekent meer calorieën verbruiken dan er in gaan. Daarvoor heb je geen dieet nodig. Wel vergt het vaak bijna altijd een aanpassing van bestaande eetpatronen / eetgewoonten.

Waarom mensen toch vaak een dieet gaan volgen is omdat ze dit makkelijk vinden. Je hoeft dan niet zelf op zoek te gaan naar een aangepast eetpatroon. Het wordt allemaal voor je uitgezocht en kant en klaar aangeboden.

Afvallen is iets persoonlijks en iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Waarschijnlijk past diëten niet bij jou of werkt het niet. Kies daarom vooral de manier van afvallen die het beste bij jou past.

Wil of kun je niet sporten? Lukt het je niet een dieet vol te houden? Wil je toch snel afvallen, zonder dieet en zonder sporten? Dan zijn dieetshakes misschien een optie voor jou. Dieetshakes worden ook wel maaltijdshakes genoemd. Er zijn verschillende wetenschappelijke studies uitgevoerd die aantonen dat dieetshakes effectiever zijn dan het volgen van een regulier dieet of zelfs het volgen van sport- en trainingsprogramma’s. Snel afvallen zonder dieet en zonder sporten is dus zeker een optie!

Voordat ik verder in ga op het gebruik van dieetshakes volgt hieronder het stappenplan waarbij je geen dieet of shakes nodig bent.

Stap 1: Bepaal je doel

Bepaal als eerste wat je wilt bereiken. Hoeveel kilo wil je afvallen. Op basis van het BMI dat voor jou gezond is kun je aflezen welk gewicht daarbij past.

Stel ook een realistisch doel. Zo is 10 kilo in een week afvallen niet mogelijk. Bedenk dat snel afvallen betekent dat je tussen de 1 en 4 kilo per week kunt afvallen. Dit is echter wel afhankelijk van veel factoren en per persoon verschillend. In het begin val je makkelijker af.

Stap 2: Inzicht in huidige caloriebalans en eetpatroon

Meet een paar dagen tot een week wat je eet en drinkt per dag. Breng dit in kaart met behulp van een app of schrijf het op. Bekijk welke voeding veel calorieën bevat en bepaal of deze voeding echt nodig is.

Vaak zul je zien dat calorierijke producten veel suikers bevatten. Denk aan frisdrank, chips, koekjes, ontbijtkoek, snoep en snacks.

Spiegel het huidige eetpatroon en de calorieën aan jou dagelijkse behoefte. Deze bepaal je eenvoudig op basis van lengte, gewicht en leeftijd.

Stap 3: Doorvoeren van aanpassingen, weg met suikers en andere snelle koolhydraten

Nu bekend is waar het binnen jou eetpatroon mogelijk is om te bezuinigen op de calorieën kun je aanpassingen doorvoeren. Vervang de calorierijke producten door gezonde(re) alternatieven. In het artikel over afvallen buik vind je concrete alternatieven.

Zorg er voor dat je eetpatroon op ongeveer 500 – 800 calorieën lager uitkomt dan jou dagelijkse behoefte.

Stap 4: Meten van je resultaten

Vervolgens ga je aan de slag met je nieuwe voedingspatroon en meet je de resultaten. Dit betekent regelmatig op de weegschaal staan maar ook af en toe eens meten hoe je caloriebalans is.

Schrik niet als het afvallen soms wat minder snel gaat dan verwacht. Houd je aan het plan en raak niet in paniek.

Snel afvallen: zonder dieet, maar met dieetshakes

Een andere mogelijkheid voor snel afvallen zonder dieet is afvallen met behulp van dieetshakes. Wanneer je deze shakes gebruikt als maaltijdvervangers, dan zal je in recordtijd resultaat zien. Het klinkt misschien te goed om waar te zijn, maar dit effect is in wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

Een studie, opgezet en uitgevoerd door Steven Heymsfield van Columbia University, laat zien dat proefpersonen die maaltijdvervangende shakes namen sneller afvielen dan de controlegroep die een regulier dieet volgde. In een ander onderzoek, waarin werd onderzocht of en hoe snel 90 mannelijke proefpersonen afvielen, wees uit dat dieetshakes effectiever en sneller werkten dan een regulier dieet: maar liefst 93% van de shakegebruikers viel af, in tegenstelling tot maar 55% van de dieetvolgers.

Wil je dus snel afvallen zonder dieet, dan kunnen maaltijdvervangende dieetshakes de oplossing zijn voor jou! Een mogelijk nadeel van snel afvallen zonder dieet en zonder sporten is dat het op zich en in principe geen langetermijneffect heeft. Uit onderzoek blijkt echter ook dat een kortetermijnoplossing kan inspireren tot een lange termijn oplossing.

Met andere woorden, snel afvallen zonder dieet is misschien maar van korte duur, maar wanneer dit gewichtsverlies je vervolgens motiveert om over te stappen op een duurzamere manier van afvallen, dan heeft deze methode indirect toch tot een blijvend effect geleid.

Hoe werken dieetshakes?

Dieetshakes worden ook wel maaltijdvervangende shakes genoemd en dat is niet voor niets. Het idee van dieetshakes is dat je deze neemt in plaats van een maaltijd. De shake voorziet je van de juiste portie en de voedingsstoffen die je nodig hebt: niet meer en niet minder.

Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat je tussen de shakes door alsnog ongezonde snacks en tussendoortjes neemt. Ben je dat wel gewend, dan zal je je eet- en snackpatroon toch wat aan moeten passen. Gelukkig zorgen de maaltijdshakes voor een verzadigd gevoel, waardoor je zelden nog zin hebt om te snacken tussen maaltijden door.

Wil je snel afvallen zonder dieet, dan zijn maaltijdvervangende shakes dus een optie voor de korte termijn. Wanneer het bereikte effect je dan kan inspireren om over te stappen op een duurzamere, gezondere leefstijl, dan kun je ook zonder de shakes fit en slank blijven.

Snel afvallen zonder dieet blijft in het meest ideale geval toch een opstapje naar een meer zelfstandige manier van een gezond gewicht bereiken en behouden.

Ben je op zoek naar het beste shake dieet dan is Vitadis een aanrader. Al meer dan 20.000 Nederlanders zijn succesvol afgeslankt met Vitadis. Geen dieet maar een lifestyleplan dat je leven voor goed zal veranderen. Grote voordeel is dat je geen dieet meer nodig hebt om op gewicht te blijven. Je leert het helemaal zelf te kunnen.

Meer tips voor snel gewichtsverlies

Wie snel af wil vallen kan altijd wel wat tips gebruiken. Alle beetjes helpen immers! Snel afvallen zonder dieet, bijvoorbeeld met behulp van maaltijdvervangende dieetshakes, kan ook prima worden gecombineerd met de meeste van de tips in dit lijstje. Doe er dus je voordeel mee!

  • Sla geen maaltijden over, eet regelmatig (driemaal per dag) en voorkom een hongergevoel.
  • Drink veel water en thee. Vanzelfsprekend ongezoet.
  • Zorg dat je voldoende nachtrust krijgt. Een goede nachtrust (dat wil zeggen: niet te lang en niet te kort) zorgt voor een betere en effectievere vetverbranding.
  • Vermijd frisdrank en alcohol zo veel mogelijk.
  • Zorg dat je altijd de tijd neemt voor je ontbijt. Een goede basis voor de rest van de dag voorkomt onnodig snacken en een hongergevoel in de loop van de dag.
  • Onthoud dat afvallen alleen mogelijk is door minder calorieën binnen te krijgen dan je verbrandt. Daarom is de combinatie van minder calorierijk (en in plaats daarvan voedzamer) eten en regelmatig sporten zo’n duurzame en effectieve manier om af te vallen.
  • Voorkom dat je maaltijden saai worden. (Dit is een risico dat je mogelijk loopt met maaltijdshakes.) Varieer, experimenteer en zorg dat je altijd een reden hebt om uit te kijken naar je volgende maaltijd!

Vind hier nog veel meer snel afvallen tips.

Leave a Reply