Snel afvallen? Tips genoeg!

Wanneer je geïnteresseerd bent in gewichtsverlies, dan ben je niet de enige. In Nederland heeft bijna de helft van alle volwassenen op één of andere manier last van overgewicht. Naast mensen met overgewicht zijn er bovendien ook nog degenen die om diverse redenen ontevreden zijn over hun lichaam en graag slanker en/of fitter zouden zijn.

Veel van deze mensen willen het liefst snel afvallen. Tips om dit op een veilige, verantwoorde en duurzame manier te doen zijn dan heel bruikbaar. Er bestaan namelijk veel mythes en misvatting over afvallen en de bijbehorende do’s en don’ts. Lijkt het jou bijvoorbeeld redelijk om zo min mogelijk te eten of om ‘gewoon’ meer te gaan sporten om snel af te vallen? Dan zou je het in beide gevallen mis hebben.

Jezelf uithongeren is sowieso geen goed idee. Ten eerste houd je het simpelweg niet vol en ten tweede heeft het om verschillende redenen vrijwel zeker een averechts effect op je lichaam. Wil je dus snel afvallen?

Tips waar je wel iets aan hebt zijn de tips die je aansporen je leefstijl, in de vorm van je eet- en sportpatroon, aan te passen. Snel afvallen, tips waar je iets aan hebt en adviezen van experts gaan immers niet zozeer om minder eten, maar vooral om anders eten – denk aan voedsel dat beter vult en meer belangrijke voedingsstoffen bevat, in tegenstelling tot producten met veel suiker, zout of vet. Daarnaast is het belangrijk regelmatig en het liefst intensief te sporten.

Snel afvallen? Tips die je daar echt mee helpen combineren verminderde calorie-inname met een verhoogde mate van calorieverbranding, het liefst zodat je in totaal meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt. Dat is de enige manier om gewicht te verliezen.

Snel afvallen: tips en tricks

Eén van de eerste dingen die je moet weten is dat ‘snel afvallen’ waarschijnlijk niet zo snel gaat als je zou willen. Wie wil gaan voor snel afvallen, tips volgt die te maken hebben met crashdiëten en in zo min mogelijk tot zo veel mogelijk gewicht probeert te verliezen door een combinatie van afzien en koppigheid, zal merken dat het aangenomen dieet waarschijnlijk op termijn een averechts effect zal hebben.

Een crashdieet zorgt er namelijk vooral voor dat je je tijdelijk minder zwaar en opgeblazen voelt, wat een heerlijk balancerend gevoel kan zijn, maar zo gauw je stopt met het dieet verval je vaak weer in je oude eetpatroon en leefstijl – precies dat eetpatroon en die leefstijl die je (te) zwaar hebben gemaakt. Wil je snel afvallen?

Tips en tricks waar je echt iets aan hebt hanteren een dubbele strategie: enerzijds ligt er een zware focus op een gezond eetpatroon, en anderzijds ligt er een iets lichtere, maar nog steeds belangrijke nadruk op regelmatig bewegen en sporten. Misschien val je er niet zo snel mee af als je graag zou willen, maar het zorgt wel voor een regelmatigere, stabielere, meer gecontroleerde en meer blijvende afname van gewicht.

Waar moet je zoal rekening mee houden wanneer je wil afvallen?

Wil je snel afvallen? Snel afvallen tips voor succesvol gewichtsverlies zijn er genoeg. Maar welk advies past er nou het bij jou? Voor snel afvallen, tips, advies en ervaringen van anderen kun je terecht bij een diëtiste, of gratis op internet en fora waar anderen hun ideeën en verhalen met je delen. Enkele belangrijke adviezen en tips, die je vrij universeel geldig zijn, zijn de volgende:

  • Drink veel water. Dat kan in de vorm van kraanwater, thee of koffie (natuurlijk zonder suiker).
  • Eet veel verse, onbewerkte producten, met name groenten en fruit (liever dan sap, zelfs al is het versgeperst).
  • Zorg dat je in beweging bent en blijft. Of je nu traint voor je conditie of om actief spiermassa op te bouwen, elke vorm van sport waarbij je gaat zweten is een belangrijke wekelijkse bezigheid.

Jij weet het beste wat werkt voor jou

Wil je snel afvallen, tips en advies inwinnen uit betrouwbare bronnen en zo snel mogelijk resultaat zien, dan zijn er een ten slotte een paar dingen belangrijk om in de gaten te houden. Er bestaan immers een hoop verschillende diëten en sporttrainingen voor wie gewicht wil verliezen. Het is belangrijk te doen wat voor jou goed voelt. Dat is één van de lastigste zaken aan snel afvallen: tips en adviezen die voor de één perfect werken, slaan bij de volgende soms volledig dood.

Het basisprincipe van gewichtsverlies blijft overeind, namelijk dat je meer calorieën verbrandt dan je tot je neemt. De manier waarop je die calorieën wel of niet tot je neemt en vervolgens verbrandt is aan jou.

Wanneer je je verdiept in (snel) afvallen, tips over de manieren waarop je dat kunt doen en adviezen over eet- en sportpatronen, dan ontdek je vanzelf een manier van gewichtsverlies die bij jou past. Dus vind wat werkt voor jou en go for it!

Leave a Reply