Of je nu last hebt van overgewicht of eenvoudigweg je buikje zat bent, afvallen en gezonder leven zijn dingen waar steeds meer mensen zich mee bezig lijken te houden. Het is een positieve ontwikkeling te noemen dat steeds meer mensen zich bewust zijn van het belang van een gezond voedingspatroon en regelmatige beweging.

Wil je snel afvallen? Met sporten gaat afvallen misschien niet supersnel, maar als je het goed doet, creëer je een gewoonte waar je de rest van je actieve leven plezier van zult hebben. Zoals met bijna alles in het leven is dat wat aandachtig en duurzaam wordt ondernomen op de lange termijn effectiever en succesvoller. Dit geldt evengoed voor afvallen.

Wil je snel gewicht verliezen, dan loop je het risico vooral een jojo-effect te bewerkstelligen. Wanneer je serieus af wil vallen is het belangrijkste dat je kunt doen je eetpatroon aanpassen, minstens een paar keer per week sporten, veel water drinken en zorgen dat je een goede nachtrust geniet.

Wanneer je deze goede gewoonten langzaam opbouwt, jezelf steeds een beetje meer uitdaagt en je jezelf de tijd geeft te wennen aan en te schikken naar je gezondere leefstijl, dan bereik je over het algemeen een beter resultaat dan wanneer je vooral snel gewicht wil kunnen verliezen.

Snel afvallen met sporten en gezonder eten

Het langzaam aanpassen van je eetpatroon en sportgewoonten zodat je op termijn een gezondere levensstijl krijgt is niet iets wat je binnen een paar dagen kan doen en waarvan je binnen een week het resultaat al kan zien. Echter, wat je als snel afvallen beschouwt verschilt per persoon, methode en de periode waarover je het gewichtsverlies rekent.

Volg je regelmatig een crash dieet, dan heb je in de loop van een jaar waarschijnlijk een aardig schommelend gewicht, waarbij je in korte periodes af en toe veel afvalt, maar waarbij je vanwege het jojo-effect over een jaar bekeken nauwelijks echt gewicht verliest. Snel afvallen met sporten en gezonder eten betekent vooral dat je in de loop van een jaar daadwerkelijk significant gewichtsverlies kan bewerkstelligen. En het mooiste daarvan is dat je gezondere levensstijl tegen die tijd een gewoonte is geworden.

Snel afvallen met sporten wordt daardoor een goede gewoonte die nauwelijks meer moeite kost. Dit in tegenstelling tot het volgen van korte diëten, waar je relatief weinig voldoening uit krijgt. Wil je dus snel afvallen? Met sporten en een gezond, regelmatig en gevarieerd voedingspatroon bereik je dat het beste.

Wat voor sport werkt het beste om af te vallen?

Zoals je misschien al wel weet zijn niet alle sporten even geschikt om af te vallen. Sommige oefeningen en activiteiten zijn beter geschikt om aan je conditie en uithoudingsvermogen te werken, zoals hardlopen, zwemmen en wielrennen. Daarnaast zijn er sportactiviteiten en trainingen die specifiek zijn gericht op vetverbranding en het aanmaken en opbouwen van spiermassa.

Snel afvallen met sporten kan het beste door middel van intensieve intervaltrainingen. Bij dit soort oefeningen worden er explosies van energie van de sporter verwacht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sprinten, cardio en krachttrainingen. Het opbouwen van spierweefsel en het verbranden van vet gaan hierbij hand in hand.

Wil je snel afvallen? Met sporten zit je voor langere tijd op de goede weg. Wanneer je van regelmatig intensief sporten een gewoonte maakt, ben je al halverwege je doel van snel afvallen.  Met sporten alleen, hoe intensief en regelmatig ook, kom je er echter niet. Om snel afvallen met sporten te bereiken dien je er ook een gezond, verantwoord en gevarieerd voedingspatroon op na te houden. Wanneer je veel cola en wijn drinkt en tevens veel pizza, chips en snoep eet, dan zal je je doel van snel afvallen met sporten in ieder geval niet bereiken.

Gezonde voeding bij het sporten

Je haalt het meeste plezier uit sporten wanneer je fit, uitgerust en goed gehydrateerd bent en wanneer je de juiste voedingsstoffen binnen hebt gekregen. Sporten op een volle maag is, zoals je weet, geen goed idee: je spijsvertering kan erdoor van streek raken en je spieren functioneren suboptimaal, waardoor je sneller moe kunt worden dan het geval zou zijn als je niet net hebt gegeten. Iets wat je bij uitzondering wel altijd kunt eten voordat je gaat sporten is een banaan.

Bananen zijn snel te verteren en bevatten een enorme hoeveelheid aan nuttige voedingsstoffen voor tijdens en na het sporten. Door regelmatig te bewegen kun je niet alleen snel afvallen, met sporten werk je tevens actief aan een sterkere conditie, een betere bloedtoevoer, een sterker hart en een lagere kans op depressie.

Kortom, sport helpt je niet alleen om af te vallen, maar tevens om een gezonder lichaam en een gezondere geest te krijgen. En wie wil dat nou niet? Wondermiddelen om af te vallen bestaan niet, maar sporten, gecombineerd met gezonde voeding, komt toch redelijk dicht in de buurt. De combinatie gezonde voeding en sporten werkt ook goed als je buikvet wilt verliezen zoals je in dit artikel over afvallen buik kunt lezen.

Leave a Reply