Heb je last van overgewicht? Een buikje dat je in de weg zit of dat je eenvoudig niet mooi vindt? Wil je snel afvallen, buikvet verliezen en weer helemaal in topconditie komen? Dan ben je niet de enige. In Nederland heeft bijna de helft van alle volwassenen problemen met overgewicht, wat zich zowel bij mannen als vrouwen vaak manifesteert in de vorm van buikvet.

Ten eerste is een overdaad aan buikvet natuurlijk eenvoudigweg niet mooi. Ten tweede brengen (te) veel buikvet en overgewicht een aantal welbekende gezondheidsrisico’s met zich mee. Wie last heeft van overgewicht, heeft tevens een verhoogde kans op ziektes zoals type 2 diabetes en hart- en vaatziekten.

Kortom, er zijn genoeg redenen om van dat buikvet af te willen en zo vlug mogelijk een strak figuur te krijgen. Snel afvallen, buikvet wegwerken en in minder dan geen tijd een platte buik en een goede conditie ontwikkelen kost wat motivatie en toewijding. Maar wat je ervoor terugkrijgt is dat alles meer dan waard!

Snel afvallen, buikvet verliezen, fit worden: do’s en don’ts

Er zijn verschillende manieren om je doel te bereiken wanneer je snel af wil vallen. De beste manier om snel en effectief – dus blijvend! – af te vallen, is om een gezond voedings- en bewegingspatroon aan te nemen. Zorg er dus voor dat je in de gaten houdt wat je eet, hoeveel je eet en wanneer je eet Begin daarnaast zo snel mogelijk met (meer) sporten.

Overtollig buikvet ontstaat wanneer je meer energie binnenkrijgt dan je verbruikt. Energie in voeding wordt gemeten in calorieën. Wil je snel afvallen, buikvet verliezen en een mooi, strak figuur krijgen, zorg er dan ten eerste voor dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt.

Dit betekent echter niet dat je moet ophouden met eten! Snel afvallen, buikvet kwijtraken en over het algemeen een gezonder leven leiden is absoluut niet gebaat bij plotseling niets meer eten. Sterker nog, de kans is groot dat stoppen met eten een averechts effect bewerkstelligt en er juist voor zorgt dat je lichaam méér buikvet op gaat slaan.

Dit komt omdat, wanneer je stopt met eten, je lichaam denkt dat er een schaarste aan voedsel is ontstaan in je omgeving, dus dat je moeilijk aan eten kunt komen. In reactie daarop zal je lichaam zo veel mogelijk energie proberen op te slaan in de vorm van – je raadt het al – buikvet. Dat is natuurlijk precies wat je niet wilt. Wat werkt dan wel?

Enkele tips om snel en verantwoord af te vallen

Er bestaan een aantal misvattingen over snel afvallen, buikvet verliezen en een mooi figuur krijgen. Het komt onder andere door deze misvattingen dat afvallen vaak als moeilijk wordt ervaren. Eén van die misvattingen – stoppen met eten als effectieve en snelle wijze van afvallen – heb ik al genoemd. Een tweede misvatting is de impliciete verwachting dat een dieet iets eenmaligs is, waarna je je streefgewicht en prachtlichaam hebt bereikt en je oude levens- en voedingsstijl weer op kunt pakken.

Het moge duidelijk zijn waarom dit niet het geval is. Buikvet vergaar je immers niet zomaar: het is vaak het gevolg van een ongezonde leefstijl, waarin te weinig plaats is voor sport en beweging en teveel voor ongezonde maaltijden en snacks. Wil je snel afvallen, buikvet verliezen en fit worden en bovenal, wil je dat dit blijvend is?

Zorg dan dat je je leefstijl aanpast aan de doelen die je wil bereiken. Beweeg meer, eet minder, eet gezonder en – de gouden regel – zorg in het algemeen dat je minder calorieën tot je neemt dan je verbrandt.

Sport en voeding

Je wil dus snel afvallen, buikvet verliezen en een stevige conditie bouwen. De twee belangrijkste dingen waar je dan op wil letten zijn je voeding en een regelmatige workout. Voor snel afvallen, buikvet kwijtraken en spiermassa kweken is het belangrijk dat je niet teveel – het liefst zelfs zo min mogelijk – suikers eet.

Pas ook op met witte rijst, wit brood en andere ‘witte’ producten. Ook alcohol wil je liever vermijden, want dat wordt in je lichaam omgezet in suikers. Neem in plaats van deze voedingsmiddelen liever volkorenproducten, verse groenten en fruit en noten, pitten en zaden (ook als tussendoortje).

Producten met veel vezels en eiwitten vullen bovendien beter en langer dan voedingsmiddelen waar vooral veel suikers, zout en vetten in zitten. Voor snel afvallen, buikvet verliezen en op-en-top fit worden heb je ook een regelmatig trainingsprogramma nodig waarmee je je het liefst een paar keer per week flink in het zweet werkt. Intense trainingsprogramma’s zijn vaak specifiek ontworpen voor snel afvallen, buikvet verbranden en spiermassa opbouwen.

Een voordeel van meer spiermassa in je lichaam, is dat spierweefsel ook in rust energie verbrandt, in tegenstelling tot vetweefsel. Afvallen gaat dus niet om minder eten, maar vooral om anders eten en meer bewegen!

Een product waarin deze theorie goed samenkomt is het Vitadis Slanker Leven Plan. Een compleet lifestyle plan waarmee je op een verantwoorde en gezonde manier snel van je buikvet af komt.

Leave a Reply