Snel afvallen buik zonder dieet

Overgewicht is een serieus probleem. Het heeft verregaande consequenties voor de volksgezondheid en gemiddelde levensverwachting. Bij veel mensen wordt overtollig vet zichtbaar rondom de buik. Een te grote buikomvang is ongezond en vaak hebben mensen er ook psychisch last van. Het gevoel dat mensen naar je kijken omdat je een te dikke buik hebt.

Vandaag een artikel over snel afvallen buik zonder dat je een dieet volgt. In dit artikel lees je:

 • De oplossingen voor een plattere buik zonder dieet;
 • Wat is belangrijk om te weten als je een plattere buik wilt;
 • Voedingstips voor duurzame gewichtsverlies;
 • Sport- en beweegtips voor de echte fanatiekeling.

De oplossing voor een plattere buik zonder een dieet te volgen

Er zijn verschillende oplossingen voor een plattere buik zonder dat je een dieet volgt. Bepaal zelf welke oplossing het beste bij jou past. Het belangrijkste is namelijk dat je volhoudt waar je aan begint!

Oplossing 1 gebruik dieet shakes voor een plattere buik zonder dieet

De oplossing is heel simpel: eet gezond! Als het zo simpel zou zijn dan hadden we nu geen probleem. Waarschijnlijk lees je dit artikel omdat het niet lukt om rondom de buik af te vallen.

Een goede oplossing kan zijn om een aantal van je dagelijkse maaltijden te vervangen door dieet shakes. Je hoeft dan geen moeilijk dieet te volgen of moeilijke maaltijden te bereiden. Shakes kennen veel voordelen en zijn niet voor niets erg populair.

In mijn blog over shakes lees je exact hoe afvallen met shakes precies werkt. Er zijn voldoende wetenschappelijke bewijzen waaruit blijkt dat mensen die afvallen met shakes / maaltijdvervangers significant meer vet verliezen dan de mensen die geen shakes gebruiken.

Oplossing 2 ga intensief sporten (maar dan wel op de juiste manier)

Sporten alleen is niet voldoende om een platte buik te krijgen. Zonder de juiste voeding kun je niet afvallen rond de buik. Sporten kan wel een extra ‘boost’ geven. Niet alle vormen van sport zijn even effectief. Sporten met hoge intensiteit en een combinatie van kracht en cardio geven jou het beste resultaat. De kettlebell trainingen vormen een goed voorbeeld van een dergelijke training.

Oplossing 3 Combineer gezonde voeding met intensief sporten (beste oplossing)

Combineer gezond eten, shakes en sport en je hebt geen dieet nodig om een platte buik te krijgen.

Snel afvallen buik: zonder dieet, maar wel met een aantal randvoorwaarden

Zoals je waarschijnlijk al wel hebt begrepen is snel afvallen buik zonder dieet goed mogelijk. Bedenk altijd dat wanneer je wilt afvallen alles draait om de energiebalans. Minder calorieën binnenkrijgen dan dat je verbrandt.

Dit kun je op verschillende manieren bewerkstelligen, maar het biologische principe blijft hetzelfde. Dieetshakes, bijvoorbeeld, zorgen er voor dat je weinig koolhydraten en veel eiwitten binnenkrijgt, zodat je je na één shake al prima voldaan en verzadigd voelt.

Op die manier neemt ook je trek naar tussendoortjes af, wat het risico op snacken vermindert.

Wil je slank blijven, ook wanneer je stopt met dieetshakes, dan is het verstandig om aan een duurzamere oplossing te werken. Snel afvallen buik zonder dieet kan ook door je eetpatroon te veranderen en regelmatig, het liefst intensief te gaan sporten.

Een andere optie is om de shakes langzaam af te bouwen. Merk je een toename in gewicht val dan terug op de shakes en werk tegelijkertijd aan betere eetgewoonten. De verandering van je eetpatroon blijft het belangrijkst.

Voedingstips voor duurzame gewichtsverliezers

Wil je snel afvallen buik zonder dieet, maar vooral: wil je blijvend een platte buik zonder terug te hoeven grijpen op een specifiek dieet? Zorg dan dat je een gezond, koolhydraatarm (matig) en eiwitrijk voedingspatroon aanneemt.

 • Eet vooral veel volkoren- en meergranenvarianten van brood, pasta, beschuit, crackers en andere deegproducten.
 • Probeer je inname van suiker, zout en vet zo veel mogelijk te beperken. Deze ingrediënten zorgen slechts voor een tijdelijk gevoel van verzadiging, waarna je al gauw weer trek krijgt.
 • Drink veel water, thee en eventueel koffie, vanzelfsprekend zonder suiker. Een opkomend hongergevoel kan vaak worden afgeremd en onderdrukt door eenvoudigweg water te drinken.
 • Vermijd alcohol. Alcohol wordt in je lichaam namelijk afgebroken en omgezet in suikers, die vervolgens weer als vet worden opgeslagen.
 • (Her)ontdek roggebrood voor lunch of ontbijt of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd. Roggebrood zit boordevol voedingsstoffen, is uiterst voedzaam en supergezond!
 • Eet veel verse groenten en fruit (het liefst met goed gewassen schil!) voor de nodige inname van vitaminen, mineralen, vezels, ijzer en andere voedingsstoffen.

Snel afvallen buik zonder dieet is dus zeker mogelijk! Kies zelf wat je eet, maar houd je aan enkele belangrijke richtlijnen om je eetpatroon gezonder te maken.

Sport- en bewegingstips voor de echte fanatiekeling

Snel afvallen buik zonder dieet kan eenvoudig door je eetpatroon volgens enkele belangrijke richtlijnen naar eigen inzicht aan te passen. Wil je echter nog een stapje verder gaan en niet alleen slanker, lichter en energieker, maar ook fitter en sterker voelen? Maak er dan ook een gewoonte van om regelmatig en vooral intensief te sporten. Wanneer je je eet- en sportpatroon blijvend gezonder maakt, is snel afvallen buik zonder dieet geen enkel probleem!

 • Sport intensief voor vetverbranding en opbouw spiermassa; doe aan duursport voor de ontwikkeling van je conditie.
 • Kies een sport die je intrinsiek motiveert om bezig te blijven, of regel een sportmaatje zodat jullie elkaar kunnen inspireren om door te blijven gaan.
 • Zorg dat je enkele keren per week sport.

Snel afvallen buik zonder dieet kan dus op verschillende manieren. Kies jouw favoriete combinatie, val af, blijf slank, voel je fitter, energieker en beter in je vel!

Leave a Reply