Snel afvallen? Buik en heupen slank in no time!

Bijna iedereen streeft ernaar om er zo mooi en aantrekkelijk mogelijk uit te zien en zo gezond mogelijk door het leven te gaan. Dat is ook wel nodig, vooral omdat, ook in Nederland, bijna de helft van alle volwassenen te maken heeft met overgewicht.

Overgewicht is over het algemeen weinig  aantrekkelijk, maar belangrijker nog: het is niet gezond en kan leiden tot gevaarlijke ziektes, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Wanneer je slanker en fitter bent, voel je je over het algemeen een stuk prettiger in je eigen lichaam en zit je – letterlijk en figuurlijk! – heel wat lekkerder in je vel.

Wil je dus snel afvallen? Buik en heupen zijn vaak, met name bij vrouwen, de plekken waar het meeste overtollig vet en gewicht zich ophoopt. Om zo snel mogelijk zo veel mogelijk gewicht te verliezen is het dus van belang dat je lichaamsvet op buik en heupen weet te verbranden. Let er echter wel op dat je altijd zo veel mogelijk voor duurzaam en blijvend gewichtsverlies wil gaan. Op de lange termijn zal je hier gegarandeerd het meeste plezier van hebben.

Wil je snel afvallen, buik en heupen mooi strak krijgen, en bovendien conditie en spiermassa opbouwen? Neem dan de volgende tips ter harte. Deze tips zijn ook goed toepasbaar voor afvallen buik.

Snel afvallen: buik en heupen nu al klaar voor de zomer!

De basis van afvallen en gewicht verliezen is in principe altijd dat je minder calorieën binnen krijgt dan dat je verbrandt. Om dit te bereiken kun je dus zowel je calorie-inname verminderen, als de hoeveelheid calorieën die je gemiddeld verbrandt opschroeven. Duurzaam en snel afvallen, buik en heupen (weer) in je favoriete jurk of broek krijgen en bovendien sterker en zekerder in je (sport)schoenen staan kun je het beste voor elkaar krijgen door twee verschillende, doch sterk gerelateerde strategieën te volgen:

  • Verander je eetpatroon – eet niet per se minder, maar eet anders!
  • Zorg dat je je minstens een paar keer per week flink in het zweet werkt.

Het veranderen van je eetpatroon is belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg diverse voedingsstoffen en tegelijkertijd minder calorieën binnen krijgt. Het zal in het begin even wennen zijn, maar wanneer je eenmaal gewend bent aan minder snacken en gezondere ingrediënten voor je maaltijden gebruiken, dan zal je niet meer zonder willen!

Daarnaast is het voor snel afvallen, buik en heupen vetvrij krijgen en conditie opbouwen van groot belang dat je regelmatig en vooral intensief sport.

Afvaltips op het gebied van voeding

Je wil dus snel afvallen. Buik en heupen slank krijgen is daar een cruciaal onderdeel van, omdat overtollig lichaamsvet zich vooral bij vrouwen vaak op die plaatsen concentreert. Eén aspect van afslanken is je calorie-inname beheersen en verminderen. Om dit voor elkaar te krijgen is het aan te raden bewust met je maaltijden en voedsel om te gaan.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je nooit je ontbijt mist en dat je zo min mogelijk alcohol drinkt. Wanneer je deegproducten eet, zoals brood en pasta, zorg er dan voor dat je zo veel mogelijk de volkorenvariant van deze producten neemt. Nog beter is roggebrood: het vult snel, zit bomvol vezels en mineralen en bevat minder koolhydraten dan ‘gewoon’ brood. Waarom dit zo is lees je in dit artikel over het koolhydraatarm dieet.

Wil je snel afvallen, buik en heupen (weer) trots kunnen laten zien en er gewoon fantastisch uitzien in je bikini? Dan is roggebrood je nieuwe favoriete broodsoort. Let echter wel op dat je het met gezonde en magere producten belegt voor een optimaal resultaat.

Tenslotte een van de belangrijkste tips op het gebied van voedsel wanneer je af wil vallen: drink heel veel water. Of je dat doet in de vorm van thee, koffie of een verfrissend glas kraanwater mag je helemaal zelf weten, zo lang je er maar geen suiker aan toevoegt. Snel afvallen, buik en heupen in topvorm krijgen en vooral je lekkerder in je vel voelen zitten heeft naast een gezond voedingspatroon nog een belangrijke component: sport en beweging!

Afvaltips op het gebied van sport en beweging

Wanneer je snel af wil vallen en vet wil verbranden is het van het grootste belang dat je je sportschoenen uit de kast haalt en je lekker in het zweet gaat werken! Snel afvallen, buik en heupen strak en slank krijgen en ondertussen ook spiermassa en conditie opbouwen krijg je immers niet alleen maar voor elkaar door je eetpatroon aan te passen: spoort hoort er ook bij! Joggen is heel gezond en prima geschikt om conditie op te bouwen, maar als je duurzaam vet wil verbranden, dan is het belangrijk dat je intensieve oefeningen doet en spiermassa opbouwt. Snel afvallen? Buik en heupen van overtollig vet ontdoen? Spieren kweken?

Zorg en dan voor dat je je minstens een paar keer per week flink in het zweet werkt! Gezond(er) eten en intensief sporten zorgen dus voor snel afvallen, buik en heupen in topvorm en een heerlijk fit gevoel!

Leave a Reply