Afvallen? Gebruik shakes als extra steuntje in de rug

Heb je last van overgewicht en wil je snel afvallen dan kunnen shakes een oplossing bieden. Het bewijs daarvoor schreef ik eerder weg in mijn blog over de bewijzen dat afvallen met shakes werkt.

Om af te vallen zijn er grofweg drie mogelijkheden

Om snel gewicht te verliezen kun je een aantal stappen zetten:

  • Goed en gezond eten
  • Meer bewegen
  • Dieet producten gebruiken zoals shakes

Veel mensen pakken afvallen echter verkeerd aan. In de eerste plaats stoppen ze met eten en in de tweede plaats eten ze ’s avonds (of tussendoor) stiekem ongezonde producten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Afvallen begint met een goede mindset.

Realiseer dat je gewoon normaal kunt blijven eten. Alles wat je dagelijks eet kun je in principe blijven doen. Stop gewoon met snacken en maak kleinere porties. Vind je dit moeilijk dan kunnen afval shakes helpen.

Shakes kunnen de vetverbranding stimuleren zodat je sneller gewicht verliest. Gezond eten betekent niet weinig eten, al heeft het natuurlijk wel met elkaar te maken. Het is belangrijk dat je tijdens het afvallen snelle koolhydraten zoals suikers vermijdt. Suikers worden door het lichaam verbrand voordat je lijf overgaat tot het verbranden van vet.

Shakes zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen

Shakes bevatten heel veel goede voedingstoffen. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld goede koolhydraten (vezels) en eiwitten. Met name eiwitten zijn erg handig, omdat deze ook het hongergevoel wegnemen.

Shakes bevatten hoge concentraties van deze voedingstoffen, terwijl ze bijna geen suikers bevatten. Een shake is dus niet alleen gezond, maar zorgt er ook voor dat je een dieet makkelijker volhoudt.

Shakes kunnen gebruikt worden op verschillende manieren. Ze zijn te gebruiken als tussendoortje, maar ook als vervanging van een complete maaltijd. Dit kun je helemaal zelf bepalen. Andere tussendoortjes die goed werken in combinatie met shakes zijn bijvoorbeeld eieren of vers fruit.

Probeer het echte snacken zo veel mogelijk te vermijden. De snackbar is uit den boze. Waar het bij de meeste mensen vaak misgaat tijdens het afvallen is niet in de grote maaltijden of het sporten, maar juist in de kleine snacks tussendoor. Wanneer je gebruik maakt van shakes en je het hongergevoel effectief onderdrukt is het een stuk makkelijker om het koekje bij de koffie te laten staan.

Shakes zijn niet alles; inzet en beweging

Het kan ontzettend lastig zijn: alle collega’s bestellen een kroket en jij zit daar met je vanille shake. Natuurlijk ga je dan twijfelen, misschien is één frikandel niet heel erg? Juist op deze momenten is het ontzettend belangrijk om doorzettingsvermogen te tonen. Wanneer je die snack laat staan en de dag daarop weer, vliegen de kilo’s eraf.

Snel afvallen lukt vooral in het begin. Naarmate je langer bezig bent wordt het steeds moeilijker. Dit is normaal maar wel iets om in je achterhoofd te houden.

Je hoeft echt niet alles af te slaan en je mag best af en toe iets eten, maar probeer dit gewoon zo veel mogelijk te vermijden. Uiteindelijk zul je ontzettend blij zijn wanneer je in de spiegel kijkt en al dat buikvet is verdwenen.

Probeer naast gezonde voeding ook goed te bewegen. Beweging kan het verschil maken tussen snel en heel snel afvallen. Beweging geeft je vetverbranding namelijk een lekkere boost. Zo verbrandt je in rust meer calorieën en heb je tegelijkertijd een grote hoeveelheid aan calorieën opgebruikt.

Zorg dat je altijd een sport kiest die bij je past. Sommige mensen houden van individuele sporten zoals hardlopen of crosstrainen, anderen zijn meer gebaat bij een potje voetbal op zaterdag met een groep vrienden. Het maakt niet uit wat je doet; als je maar iets doet!

Wanneer je iets kiest dat je leuk vindt kun je dit bovendien veel langer volhouden. Uiteindelijk draait alles om doorzettingsvermogen. Wanneer je na een weekje al opgeeft zul je geen resultaten zien. Er bestaan geen wondermiddelen om razendsnel af te vallen. Je zult het grootste gedeelte zelf moeten doen.

Shakes als extra steuntje in de rug

Er bestaan zoals gezegd geen wondermiddelen, maar er zijn wel afval producten die je zeker kunnen helpen. Deze komen in allerlei soorten en maten.

Er bestaan bijvoorbeeld shakes die de vetverbranding stimuleren. Zo raak je net wat sneller van dat bierbuikje af of raak je die “love handles” voor eens en altijd kwijt.

Ook bestaan er shakes die het hongergevoel wegnemen door een basis aan eiwit in het bloed te pompen. Een voorbeeld zijn de Atkins producten. In deze shakes zitten grote concentraties goede voedingsstoffen en heel weinig koolhydraten, suikers, en vet.

De producten zijn verkrijgbaar in diverse smaken en kunnen eenvoudig gebruikt worden als tussendoortje of als reguliere maaltijd. Shakes zijn er in diverse soorten en maten en er bestaan grote prijs- en kwaliteitsverschillen. In mijn blog over afvallen met shakes krijg je inzicht in de verschillende soorten shakes en kun je direct aan de slag.

Leave a Reply