Rode wijn drinken helpt bij het afvallen

Ja je leest het goed, rode wijn drinken helpt bij het afvallen. Je zult het vast wel herkennen. Dat hongerige gevoel in de avond en de drang om een lekkere snack te eten. Voor veel mensen een grote valkuil en oorzaak van overgewicht. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat hiervoor een zeer aangename oplossing is. Namelijk na het avondeten genieten van twee heerlijke glazen rode wijn.

In dit artikel lees je:

  • Het bewijs dat rode wijn helpt bij het afvallen
  • Waarom mensen die rode wijn drinken afvallen
  • Wat vrouwen zeggen over rode wijn
  • Dat maat houden belangrijk is
  • Welke afslankgeheimen er nog meer te ontdekken zijn.

Het bewijs dat wijn drinken helpt bij het afvallen

Ik las in The Daily Mail over een recent wetenschappelijk onderzoek. Op de Harvard Universiteit is een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd waarbij gedurende 13 jaar onderzoek is gedaan onder een groep van 20.000 vrouwen. De vrouwen die een halve fles wijn dronken per dag verlaagden de kans op overgewicht met 70% ten opzichte van de niet drinkers. Een halve fles rode wijn staat ongeveer gelijk aan 2 glazen wijn.

Waarom vallen mensen af door het drinken van rode wijn?

In rode wijn zitten net als andere alcoholische dranken best wat calorieën. Ter vergelijking: In 100 ml rode wijn zitten ongeveer 80 kcal terwijl er in bier per 100 ml ongeveer 45 kcal zitten. Nu blijkt het geval dat door rode wijn te drinken in de avond mensen veel minder de neiging hebben om te snacken. O

Ook kunnen mensen makkelijker een toetje laten staan of minder avond eten met de wetenschap dat ze ’s avonds een lekker glas (of 2) rode wijn kunnen drinken.

Doordat snacken in de avonduren een grote valkuil is voor veel mensen is het drinken van rode wijn dus een heel effectief middel om overgewicht te voorkomen of tegen te gaan. Naast het drinken van rode wijn vind je op mijn website nog veel meer afvallen tips.

Wat vrouwen zeggen over rode wijn en afvallen

In het artikel worden diverse vrouwen geciteerd en dit is wat de vrouwen zoal zeggen:

  • Doordat ik ’s avonds een lekker glas rode wijn drink heb ik geen drang meer naar suiker.
  • Rode wijn in de avond maakt dat ik me veel meer relaxed voel
  • Sinds ik begonnen ben met rode wijn drinken ben ik 3 kilo afgevallen in 6 weken
  • Ik kan nu rustig een toetje overslaan omdat ik weet dat ik daarvoor in de plaats kan genieten van twee lekkere rode wijntjes
  • Ik voel me meer ‘in control’.

Waarom is rode wijn nog meer gezond

In rode wijn zit de stof “resveratrol”. Deze stof zorgt ervoor dat je verouderingsproces vertraagd en heeft een positief effect op het verlagen van de kans op hart- en vaatziekten.

Rode wijn is rijk aan antioxidanten. De antioxidanten hebben een beschermende werking in het lichaam en bevorderen de algemene weerstand.

Onderzoeken wijzen erop (European Conference on Obesity) dat elke avond een glas rode wijn drinken een positief effect heeft op de hoeveelheid HDL cholesterol. HDL is een gezonde vorm van cholesterol.

Rode wijn heeft op veel mensen een relaxende werking. Aangezien stress een belangrijke impact kan hebben op je gewicht is er alles aan gelegen om het stressniveau in je lichaam zo laag mogelijk te houden. Verder is stress ook gewoon niet fijn.

Verder draagt het drinken van rode wijn bij aan een betere stofwisseling.

Maat houden

Net als met veel andere dingen in het leven moet je ook met wijn niet overdrijven. Houd het vooral bij niet meer dan 1 tot 2 glazen per dag. Je profiteert daardoor van de voordelen zonder dat je er nadelen van ondervindt. Alcohol kan namelijk een belangrijke veroorzaker zijn van buikvet.

Meer afslankgeheimen vind je hier

Uiteraard ben je er niet als je ’s avonds 2 glazen wijn drinkt. Voor snel en blijvend afvallen is meer nodig. Gelukkig is er nu een e-book beschikbaar waarin alle informatie die je nodig hebt gebundeld is. Het geeft je de beste tips en zorgt ervoor dat je met gezond eten voor eens en voor altijd van je overtollige kilo’s afkomt. Klik op onderstaande knop voor meer informatie over dit meest complete afslankproduct

Leave a Reply