Het platte buik dieet: tot wel 5,4 kilo per week afvallen

Een te dikke buik is ongemakkelijk en ongezond. Uit ervaring weet ik dat veel pogingen om een plattere buik te krijgen mislukken. De oorzaak ligt vaak in verkeerde adviezen en verkeerd opgezette diëten gericht op de korte termijn. Gelukkig is er ook een platte buik dieet waarmee je vrij eenvoudig kunt afvallen rondom de buik.

In dit artikel lees je:

 • Dat een dikke buik meestal ontstaat als gevolg van verkeerde voeding;
 • Hoe het ultieme platte buik dieet eruit ziet;
 • Waarom het platte buik dieet zo goed werkt (tot wel 5,4 kilo per week vetverlies);
 • Hoe je direct kunt beginnen met het platte buik dieet.

Een dikke buik ontstaat vrijwel altijd door verkeerde voeding

De oorzaak van overgewicht en een dikke buik is vaak verkeerde voeding. Verkeerde voeding zorgt er voor dat je snel te veel calorieën binnenkrijgt. Het lichaam kan niet al die calorieën verbranden en slaat het daarom op als vet. Vaak slaat het lichaam vet op rondom de buik.

Een ander negatief effect van ongezonde voeding is dat je spijsvertering minder goed gaat werken. Je lichaam kan al die suikers niet verwerken waardoor je verstopt raakt. Naast een dikke buik heb je dan ook een opgeblazen en vol gevoel. Niet voor niets zijn er complete cursussen beschikbaar om te leren suikervrij te eten.

Uiteraard zijn er uitzonderingen waarbij een dikke buik een andere oorzaak heeft. Een voorbeeld is het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Dit is een chronische ziekte waarbij de spijsvertering niet goed werkt.

Wil je een platte buik dan is wat mij betreft de eerste stap om eens kritisch naar je voedingspatroon te kijken. Veel mensen vinden dit moeilijk en daarom kan het verstandig zijn om gebruik te maken van een platte buik dieet.

Het platte buik dieet die ik hieronder behandel helpt jou (al tijdens het afvallen) om een gezond voedingspatroon aan te leren.

Het ultieme platte buik dieet

Een plattere buik begint met de juiste voeding. Om jou daarbij te helpen is er het Vitadis Slanker Leven Plan. Het Vitadis Slanker Leven Plan (hierna: Vitadis platte buik dieet) is een zogenaamd eiwit- of koolhydraatarm dieet. Dit betekent dat de hoeveelheid koolhydraten sterk beperkt wordt ten gunste van de hoeveelheid eiwitten.

Koolhydraten zijn de belangrijkste veroorzaker van een dikke buik. Vooral de bewerkte voeding die we tegenwoordig massaal eten zitten boordevol snelle koolhydraten zoals suikers. Deze suikers hebben geen voedingswaarde, zijn rijk aan calorieën en kunnen door ons lichaam slecht verteerd worden. Dit heeft tot gevolg dat je aankomt in gewicht en een dikke buik krijgt.

Waarom het platte buik dieet van Vitadis werkt als een trein

Verkeerde voeding is de boosdoener. Echter zelf je eigen eetpatronen veranderen is heel moeilijk zo niet onmogelijk. Ook met behulp van alleen wat shakes of een goed receptenboek gaat het meestal niet (op de lange termijn) lukken. Daarom biedt Vitadis een totaal pakket aan. Het platte buik dieet (dat Vitadis fase 1 heet) kent de volgende voordelen:

 • Je leert gezond te eten op een leuke en eenvoudige manier (je hebt het niet eens door);
 • Het dieet is eenvoudig te volgen;
 • Je verliest tot wel 5,4 kilo vet per week;
 • Sporten is niet nodig;
 • Lekker eten staat centraal ;
 • Spieren blijven behouden;
 • Geen honger tijdens het dieet.

Het platte buik dieet is uitermate effectief omdat het voldoet aan alle randvoorwaarden voor een succesvol dieet. Dit zijn:

 • Platte buik dieet is gericht op de langere termijn;
 • Platte buik dieet is gestructureerd opgezet met heldere doelen;
 • Je kunt gebruik maken van begeleiding ;
 • Voortgang wordt gemeten;
 • Het platte buik dieet is makkelijk vol te houden.

Deze randvoorwaarden sluiten aan bij de wetenschappelijk bepaalde voorwaarden waaraan een goed dieet dient te voldoen (zie homepage). De richtlijnen sluiten ook aan bij de voorwaarden die onderdeel uitmaken van de gecombineerde leefstijl interventie zoals we dit in Nederland kennen.

Het platte buik dieet werkt heel simpel

Vitadis maakt het voor jou heel simpel. In het fase 1 startpakket zit alles wat je nodig hebt voor de komende 10 dagen. Gedurende deze 10 dagen ga je werken aan een plattere buik. De eerste resultaten zullen al zichtbaar zijn in de eerste week.

Zodra je tevreden bent met de omvang van jou buik kun je stoppen met het platte buik dieet fase 1. De tweede stap betekent dat je op eigen kracht verder gaat met de door jou ontwikkelde gezonde levensstijl.

Dit betekent niet dat Vitadis jou dan niet meer helpt. In fase 2 houd je actief bij hoe het met jou gewicht gaat. Als je merkt dat de buik weer dikker wordt staat de Vitadis coach voor jou klaar om te helpen.

Meer lezen over het Vitadis platte buik dieet.

Starten met het platte buik dieet

Het platte buik dieet van Vitadis heeft al meer dan 30.000 Nederlanders slanker gemaakt. Via onderstaande knop kun je gebruik maken van de 60% kortingsaanbieding van het Vitadis fase 1 plan. Hiermee zet je direct een grote stap richting een platte buik.

Leave a Reply