Nutribites shakes review

Nutribites shakes zijn relatief nieuw op de dieet markt. Het Nutribite shake dieet bestaat uit shakes en gezonde recepten. Kenmerk van de Nutribtes aanpak is: niet minder maar anders eten. De schadelijke en dikmakende voedingsstoffen worden vervangen door gezonde. Doordat daarnaast begeleiding wordt aangeboden lijkt dit een effectief product te zijn voor gezond snel afvallen. Tijd om eens verder in te gaan op de Nutribites shakes.

In dit artikel lees je:

 

Hoe werkt afvallen met Nutribites shakes?

Net als andere shake dieten is het idee om met de shakes minder calorieën te eten. Je vervangt 1 tot 2 maaltijden of tussendoortjes per dag door een shake. Doordat de Nutribites shakes eiwitrijk zijn eet je automatisch minder suikers. Van suiker is inmiddels wel bekend dat ze een van de hoofdoorzaken zijn van overgewicht.

Nutribites geeft aan dat de beste(snelste) resultaten worden bereikt door 2x per dag een shake te nemen. Hiermee vervang je een maaltijd (meestal ontbijt) en een tussendoortje in de middag. Daarnaast is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Daarbij ondersteunt het Nutribites programma jou.

Daarom ontvang je naast de shakes ook een gratis receptenboek. In dit receptenboek vind je eenvoudige recepten om gezonder te eten. Ook krijg je een schema aangeleverd waarmee je direct kunt gaan afvallen.

Daarnaast kun je gebruik maken van de coaching. Dit gaat via de email maar kan ook telefonisch.

Welke eiwitten zijn er verwerkt in de Nutribites shakes?

De nutribites shakes bestaan voor 50% uit melkeiwit en voor 50% uit whey eiwit.

Het whey eiwit is opgenomen omdat uit ervaringen van Nutribites blijkt dat dit het beste werkt. Deze bewering komt overeen met wat ik eerder schreef over de verschillende soorten eiwitten. Hoewel caseïne en whey allebeide geschikt zijn. Het whey eiwit heeft echter een extra voordeel, namelijk dat het de stofwisseling versnelt. Dit als gevolg van de stof leucine.

De meest pure vorm van whey eiwit is het whey isolaat. In de shakes van Nutribites is gebruik gemaakt van whey concentraat. Dit is whey eiwit met een puurheid van rond de 80%.

Melk eiwit bestaat voor 20% uit whey eiwit en voor 80% uit caseïne eiwit. Hierdoor worden niet alle eiwitten snel in het lichaam opgenomen. Door de caseïne eiwit is er ook een deel dat langzamer wordt opgenomen. Dit is belangrijk om niet direct weer een honger gevoel te krijgen.

Wil je meer achtergrondinformatie over eiwitten? Lees dan dit artikel over eiwit shakes waarin de diverse soorten eiwitten uitgebreid behandeld worden.

De gebruikte eiwitten bestaan voor het grootste deel uit zogenaamde whey eiwitten. Doordat er ook melkeiwitten in de shake voorkomen bestaat er een goede mix tussen verschillende soorten eiwitten. 

Zijn de Nutribites shakes gezond?

Om te beoordelen of de Nutribites shakes gezond zijn heb ik gelet op een aantal aspecten. Zoals je in de dieet shake vergelijking kunt zien let ik altijd op aantal eiwitten, koolhydraten, suikers en calorieën.Hieronder een overzicht van de ingrediënten.

Nutribites shakes etiket

Eiwitten

Nutribites shakes bevatten het whey eiwit. Hierboven heb je kunnen lezen dat dit een prima eiwit soort is om gezond af te vallen. De Nutribite shake bevat 10,4 eiwit. Dit is minder dan 15 gram eiwit. Volgens Nutribites is dit nodig omdat je lichaam niet meer dan 15 gram per maaltijd kan verteren.

Volgens mij ligt dit wat genuanceerder. Er is veel onderzoek gedaan op dit terrein met wisselende uitkomsten.

Sommige onderzoeken tonen zelfs aan dat het verstandig kan zijn om grote hoeveelheden eiwitten in een keer te eten (Arnal MA, juni 1999). Ook de 15 gram kan ik niet helemaal plaatsen. Er zijn ook onderzoeken die uitgaan van 30 gram.

De Nutribites shakes bevatten 10,4 gram eiwit per shake. Dit is minder dan andere dieet shakes die meestal rond de 17 gram eiwit zitten. 

Suikers

De Nutribite shake bevat 4 gram suiker per shake. Dit is prima in vergelijking met andere gezonde shakes. Wel zijn er shakes die nog minder suiker bevatten. Denk aan de Dieet pro shakes met slechts 0,8 gram suiker per shake.

Er zijn echter ook bekende shakes die veel meer suiker bevatten. Denk aan de shakes van Herbalife (21,5 gram) en Weight Care (23,7 gram).

De nutribites shakes bevatten met 4 gram per shake niet veel suiker. 

Calorieën

Het aantal calorieën per shake komt op 101. Dit is prima als je wilt afvallen. Daarmee kan de Nutribite shake echt mee in de top van de beste afslank shakes. Vervang je een maaltijd door een Nutribite shake dan ga je dus zeker resultaten behalen. Dit doordat je simpelweg minder calorieën binnenkrijgt.

De nutribites shakes bevatten slechts 100 calorieen per shake. Daarmee is de shake een prima hulpmiddel om snel en gezond af te vallen.

Extra vitaminen en mineralen

De shakes bevatten extra vitaminen en mineralen. Dit helpt om dagelijks voldoende gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Verder zijn er geen kunstmatige zoetstoffen in de Nutribites shake verwerkt. Hetzelfde geldt voor genetisch gemanipuleerde ingrediënten.

Op basis van aantal gram suikers en de toevoeging van vitamines en mineralen kan worden geconcludeerd dat de shake gezond lijkt. Wat de shake ook gezond maakt is dat er bijna geen verzadigde vetten in voor komen (slechts 0,65 gram). De shake kan zeker helpen bij het afvallen omdat deze maar 100 calorieën per shake bevat. Dit is substantieel minder dan een reguliere maaltijd.

Nutribites shakes kopen?

Nutribites shakes kun je helemaal online kopen. Naast de shakes ontvang je nog diverse (gratis) extra’s. Hieronder een overzicht van de producten die je ontvangt:

De nutribites shakes in de vorm van poeder. Een pot bevat 520 gram poeder. Per shake gebruik je circa 26 gram. Dit betekent dat je ongeveer 20 shakes kunt maken,

Gratis shakebeker (twv € 12,95). Met de Nutribites shakebaker beschik je over de perfecte shakebaker. Plastic, blikjes en veel andere verpakkingsmiddelen bevat de stof BPA. Dit is een gifstof en kan schadelijk zijn. De shakebaker is geheel vrij van BPA. Dit betekent dat je altijd een schone shake hebt. Daarnaast is de baker super handig om te shaken en een shake mee te nemen.

Gratis recepten, weekmenu’s en tips voor een slanker leven. Een super handig boekje in PDF vorm. Goed te gebruiken om eens wat anders op tafel te zetten. Het helpt je om meer gezonde voedingsstoffen te eten.

Gratis coaching. Het Nutribites team heeft al ruim 10 jaar ervaring in de begeiding bij het afvallen. Coaching is wat mij betreft randvoorwaardelijk voor een succesvolle afslank poging. Afvallen vergt immers een verandering van gedrag. Dit is lastig en bijna onmogelijk zonder goede coaching. Overigens is de coaching niet verplicht.

Wanneer je online besteld betaal je geen verzendkosten. Hieronder heb ik de link opgenomen waarmee je op de pagina komt met de gratis extra’s.

Nutribites shakes bestellen + gratis extra's

 

Terug naar de afvallen met shakes kennisbank.

Leave a Reply