Modifast als shake dieet?

Heb je wel eens gehoord van een shake dieet? Modifast, Herbalife, WeightCare? Er bestaat een flink aantal merken dieetshakes waarmee je relatief eenvoudig gewicht kunt verliezen. Voor wie af wil vallen met behulp van een shake dieet, is Modifast of een ander merk dieetshakes mogelijk een uitkomst.

Wat houdt afvallen door middel van een shake dieet precies in? Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een shake dieet. Niet alle dieetshakes zijn namelijk hetzelfde, werken op dezelfde manier en/of creëren hetzelfde eindresultaat. Zo zijn er bijvoorbeeld:

 • Proteïne-shakes, die – in combinatie met krachttraining – voornamelijk zorgen voor spierontwikkeling.
 • Afslank-shakes, die er met name op gericht zijn je te helpen gewicht te verliezen.
 • Gezonde shakes, die ervoor zorgen dat je genoeg vitaminen, mineralen en andere bouw- en voedingsstoffen binnenkrijgt om je algehele gezondheid te verbeteren.

Voor het shake dieet van Modifast zullen we het hier vooral hebben over afslank-shakes. Afvallen met behulp van shakes heeft zowel voor- als nadelen. Het is belangrijk om je van beide bewust te zijn, zodat je de afvalmethode van jouw keuze zo effectief en voordelig mogelijk kunt inzetten. Dus ben je op zoek naar een shake dieet? Modifast biedt afslank-shakes die mogelijk precies zijn wat je zoekt. Het is echter altijd aan te raden om wat vergelijkend onderzoek te verrichten en informatie in te winnen over afslankmethodes voordat je een keuze maakt.

Een  mogelijk shake dieet: Modifast afslank-shakes

Laten we eerst kijken naar de voordelen van afvallen door middel van een shake dieet. Volg je een shakedieet, dan:

 • Hoef je niet te sporten om af te vallen.
 • Het afvallen gaat snel, omdat je een vaste lage hoeveelheid calorieën binnenkrijgt per shake.
 • Dieetshakes zijn eenvoudig en snel te bereiden en handig om mee te nemen, zodat je je ook buiten de deur eenvoudig aan je dieet kunt houden.
 • Dieetshakes zijn over het algemeen goedkoop.
 • Je hebt geen last van een hongergevoel vanwege de eiwitten die in een dieetshake zitten.

Wanneer het gaat om een shake dieet is Modifast een vrij bekend merk, samen met bijvoorbeeld Herbalife, WeightCare, Atkins en DieetPro. De kwaliteit van Modifast-shakes is vrij gemiddeld: ze bevatten noch teveel, noch te weinig kilocalorieën, maar wel aardig wat suikers. Er zijn echter shakes op de markt die van een stuk lagere kwaliteit zijn, dus een shake dieet van Modifast is geen verkeerde keuze.

Een groter nadeel van een shake dieet van Modifast is dat de shakes aan de dure kant zijn in vergelijking met andere shakes. Toegegeven: aardig wat andere shake diëten zijn misschien goedkoper, maar van lagere kwaliteit dan het shake dieet van Modifast. Er zijn echter ook shake diëten van hogere kwaliteit én van lagere prijs te vinden, zoals de producten van DieetPro.

Nadelen van een shake dieet…

Afvallen door middel van een shake dieet – Modifast, DieetPro of anderszins – brengt naast de al genoemde voordelen ook enkele nadelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

 • Dieetshakes zijn prima om op korte termijn af te vallen, maar een stuk minder geschikt om langere tijd op te teren. Na een shake dieet, van Modifast of een ander merk, is het belangrijk dat je, om je nieuwe gewicht en figuur te behouden, een ander eetpatroon aanmeet.
 • Pas je je eetpatroon na een shake dieet van Modifast, DieetPro, Herbalife, WeightCare of Atkins niet aan, dan maakt het niet uit welk dieet je hebt gebruikt of hoe snel je bent afgevallen: verval je in oude gewoonten, dan zal je zonder twijfel last krijgen van het jojo-effect.
 • Een afslank-shake bevat over het algemeen een hoop minder diverse voedingstoffen dan een gevarieerde maaltijd. Op termijn zou je dus een gebrek kunnen krijgen aan vezels, vitaminen en mineralen.

…en hoe ze te voorkomen

Gelukkig zijn die nadelen van een shake dieet van Modifast of een ander merk te voorkomen met enkele zeer eenvoudige, maar uiterst belangrijke tips:

 • Wees je op elk moment heel goed bewust van wat je precies wil bereiken met het shake dieet – Modifast shakes bestaan om snel af te vallen, niet om jarenlang op te teren – en waarom je voor deze methode hebt gekozen.
 • Probeer zo veel mogelijk gebruik te maken van professionele ondersteuning. Afvallen is namelijk ontzettend moeilijk, omdat het vraagt om een vaak fundamentele gedragsverandering. Bijna niets is moeilijker dan het veranderen van ingesleten en van jongs af aan aangeleerde gewoonten.

Afvallen is echter verre van onmogelijk! Of je nu gebruikmaakt van een fanatieke personal trainer of een shake dieet, Modifast of Herbalife, langzaam of snel afvallen, uiteindelijk gaat het erom dat je je een levensstijl en bijbehorende gewoonten aanmeet waarmee je je lekker in je vel voelt zitten, waar je energie van krijgt, waar je gezond van wordt/blijft en – misschien wel het belangrijkste – dat je uiteindelijk zonder al teveel moeite vol kunt houden.

Leave a Reply