Koolhydraatarme paprika chips in een handomdraai

Het weekend staat alweer voor de deur. Iedereen heeft wel eens zin in iets lekkers. In een gezond eetpatroon is er wat mij betreft ook ruimte voor iets lekkers op zijn tijd. Hieronder vind je een recept waarmee je heel eenvoudig en snel lekkere paprika chips kunt maken. Door de gebruikte ingrediënten passen de chips prima in een koolhydraatarm dieet.

In totaal kost het ongeveer 5 minuten om de chips te bereiden.

Inleiding

Gisteravond kreeg ik bezoek van de buren. Ze hadden een nieuwtje te vertellen namelijk dat ze voor de tweede keer vader en moeder gaan worden! Dergelijk nieuws moet natuurlijk gevierd worden. Het recept over de paprika chipjes had ik al eens gelezen op internet en ook de ingrediënten had ik thuis liggen. In totaal ben ik zo’n 10 minuutjes in de keuken bezig geweest waarna we heerlijk hebben zitten smullen van de chipjes.

Boodschappenlijst

  1. Jong belegen kaas (hoeveelheid naar eigen keuze).
  2. Paprikapoeder (+/- 30 gram of 2 theelepels).

Zoals je ziet zijn er niet veel ingrediënten nodig. Voeg de paprikapoeder toe al naar gelang de hoeveelheid kaas die je hebt afgesneden.

Bereidingswijze

  1. Snijd met een mes of schaaf met de kaasschaaf enkele stukken kaas af
  2. Leg de hoeveelheid paprika poeder in een ovenschaal
  3. Voeg de plakken kaas toe en zorg ervoor dat de kaas ruimschoots voorzien is van paprikapoeder
  4. Verwarm het geheel circa 90 seconden in een magnetron op vol vermogen
  5. Laat de chips afkoelen en eet smakelijk!

Toen ik het geheel in de magnetron deed begon het bij mij al vrij snel te roken. Dit hoort erbij omdat de kaas smelt en de paprika warm wordt. Als je de chips niet langer dan 90 seconden in de magnetron verwarmt kan er weinig gebeuren.

Leuke tip

Hoewel niet koolhydraatarm kun je de chips serveren met een dipsaus. Zelf heb ik dit niet gedaan en moet zeggen dat ik de dipsaus ook niet gemist heb.

Vind je dit recept leuk like dan mijn facebookpagina zodat je altijd de leukste koolhydraatarme recepten ontvangt en je kans maakt op leuke prijzen.

Op zoek naar meer inspiratie in de keuken?

Ben je op zoek naar meer inspiratie in de keuken? Wil je door gezond eten weer helemaal fit en gezond worden? Dan is wellicht het boek FitChef iets voor jou. Het bevat 125 eiwitrijke recepten voor elk moment van de dag. Allemaal makkelijk te bereiden, lekkere en enorm gevarieerde recepten.

Fit, slank en gezond worden met FitChef

Leave a Reply