Het koelkastcoach dieet

Kan het koelkastcoach dieet jou helpen bij het afvallen? In dit artikel ga ik in op het koelkastcoach dieet. Ik beschrijf hoe het dieet is opgezet, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn. Aan de hand van dit artikel kun je hopelijk zelf een goede afweging maken of het koelkastcoach dieet iets voor jou is.

In dit artikel lees je

Wat is het doel van het koelkastcoach dieet?

Het koelkastdieet leert jou gezonder te eten. Een prima doelstelling. Gezond eten is immers de basis voor een gezond gewicht.

Om blijvend af te vallen is (bijna) altijd een gedragsverandering nodig. Deze gedragsverandering is een belangrijke doelstelling in het koelkastcoach dieet. Afvallen is leuk maar je wilt natuurlijk niet dat de kilo’s er later weer bij komen. Daarom is het noodzakelijk om het probleem van overgewicht bij de wortel aan te pakken. De oorzaak van overgewicht is vrijwel altijd verkeerde voeding.

Het uiteindelijke doel van het koelkastcoach dieet bepaal jij zelf. Samen met de coach formuleer jij een persoonlijke doelstelling. Dit kan doelstelling zijn op het gebied van het aantal kilo’s dat je wilt afvallen. Sommige mensen willen niet zozeer afvallen maar zich vooral fitter en vitaler voelen. Dit kan ook een doelstelling zijn.

De algemene doelstelling van het koelkastcoach dieet is een geleidelijke verandering van eetgedrag dat aansluit bij jou leven. Doordat je dit eetgedrag hebt aangeleerd ben je in staat om dit ook vol te houden. Daarmee val je niet alleen af, je blijft ook op een gezond gewicht zonder te hoeven dieten. Hoeveel je wilt afvallen bepaal je zelf of in samenspraak met een coach. 

Hoe werkt het koelkastcoach dieet precies?

Het koelkastcoach dieet bevat een programma dat 60 dagen duurt. Gedragsverandering gaat immers niet van de ene op de andere dag. Daarom duurt het koelkastdieet ook minimaal 2 maanden. Om de gewenste verandering te realiseren krijg je een aantal hulpmiddelen aangereikt:

 • kant en klare boodschappenlijstjes
 • veelheid aan recepten
 • uitgewerkte weekmenu’s
 • online coaching
 • video’s ter ondersteuning en inspiratie

Persoonlijke doelstelling en coaching

Verder is het koelkastcoach dieet gebaseerd op een persoonlijke doelstelling. Deze doelstelling is dan ook per persoon verschillend. De afslankcoach helpt jou bij het bepalen van een goede doelstelling. Deze doelstelling moet realistisch zijn maar ook wel uitdaging bieden. Je wilt immers iets veranderen.

De koelkastcoach dieet coach is een online coach met de naam Sabine. Coaching is erg belangrijk als je succesvol wilt afvallen. In het artikel dat ik eerder over afvallen buik schreef lees je waarom dit zo belangrijk is. Verandering komt met vallen en opstaan; dit geldt ook voor afvallen. Juist op de momenten dat je het zwaar hebt is coaching belangrijk. Het houdt je scherp en zorgt dat het dieet echt een succes wordt.

Het koelkast dieet duurt ten minste 60 dagen. Met behulp van een coach en diverse hulpmiddelen werk je aan een gezonder eetpatroon. Dit op een leuke en prettige manier. Daarmee leg je de basis voor een structureel gezonder en slanker leven.

Voordelen en nadelen van het koelkastcoach dieet

Hieronder ga ik in op de voor- en nadelen van het koelkastcoach dieet. Allereerst benoem ik hieronder de voordelen die vaak terugkomen in de recensies van mensen die het dieet gevolgd hebben:

 • Mensen die aangeven kilo’s te zijn kwijtgeraakt. Ook lees
 • bewuster kijken naar producten
 • eenvoudige recepten
 • ideaal dieet om samen met je partner of gezin te doen
 • geen boodschappenlijstjes meer hoeven samenstellen
 • recepten zijn gezond, er ontbreken geen belangrijke voedingsstoffen
 • het is geen streng dieet
 • sporten is niet perse noodzakelijk
 • geen abonnement
 • online boodschappen bestellen is mogelijk

Zodra je in staat bent om gezonder te eten is het ook mogelijk om op een gezond gewicht te blijven. Slank blijven kost dan immers geen moeite.

Er zijn genoeg succesverhalen bekend over het koelkastcoach dieet. Op de website lees ik allen maar positieve reviews. Dit geeft natuurlijk niet helemaal een goed beeld. Er zullen uiteraard ook gebruikers zijn die minder tevreden zijn. Hieronder enkele nadelen bij het koelkastcoach dieet:

 • Duur van het dieet is met 60 dagen vrij kort. Het dieet beoogt een gedragsverandering. Hiervoor is doorgaans meer tijd nodig van 60 dagen.
 • Aantal calorieën per dag is aan de lage kant. Het voorbeeld dagmenu resulteert in 1.364 kilocalorieën. Dit ligt onder jou dagelijkse energiebehoefte. Dit is logisch want je wilt immers afvallen. In het artikel over snel afvallen heb ik aangegeven dat het niet verstandig is om meer dan 500 kilocalorieën onder de dagelijkse behoefte te gaan zitten. Mijn advies is dan ook dit goed door te spreken met de coach. Of voeg zelf nog wat extra voeding toe aan het dieet.

Als ik de balans opmaak voor het koelkastcoach dieet zijn er meer voordelen dan nadelen. Ook is het zo dat de nadelen eenvoudig weg te nemen zijn. Het is wel goed je bewust van te zijn. Denk dus niet dat jij na 60 dagen al een ander eenpatroon hebt aangeleerd. Dit gaat waarschijnlijk wel meer tijd kosten.

Het is een goed doordacht en opgezet programma. Zelf hoef je weinig tot niets te regelen. Stel samen met de koelkastcoach een persoonlijke doelstelling op en het afvallen kan beginnen. Doordat het koelkastcoach dieet gericht is op een verandering van eetpatroon leg je een stevig fundament voor de rest van je leven.

Koelkastcoach dieet bestellen

Het koelkastcoach dieet is helaas niet via onze website te bestellen. Als je bestelt krijg je de beschikking over het hele koelkastcoach dieet en ondersteuning gedurende 60 dagen.

Daarnaast krijg je nog wat extra’s in de vorm van:

 • e-boek met 39 gezonde snacks
 • e-boek met de 13 gouden regels voor een gezonde leefstijl
 • gratis toegang tot de facebook groep

 

Terug naar het centrale artikel over afvallen met een dieet.

Leave a Reply