Joylent kopen? Lees eerst de Joylent dieet shake review

Het merk Joylent biedt shakes aan in Nederland en de populariteit van deze shakes groeit gestaag. Het idee is afkomstig uit een sciencefiction film (Soylent Green) waarin miljoenen aardbewoners niet meer aan vers voedsel kunnen komen. Als alternatief eten ze koekjes waarin alles zit wat je nodig hebt. Joylent heeft dit idee werkelijkheid gemaakt met een bijzonder product. De hoogste tijd om de Joylent shake eens wat nader te analyseren. Is Joylent een shake of een dieet, of is het gewoon product met als uitgangspunt “gemak dient de mens”.

In dit artikel over de Joylent shakes lees je:

 • Wat het Joylent dieet is en of het wel een dieet is;
 • De vier varianten van de Joylent shake;
 • Een Joylent shake bereiden + ingrediënten;
 • Gebruik en ervaringen;
 • Hoe je Joylent shakes kunt kopen.

Het ‘Joylent dieet’ is feitelijk geen shake dieet

Het Joylent dieet is eigenlijk geen goede benaming voor de Joylent shakes.

Joylent heeft als doel om de eetmomenten voor jou zo makkelijk mogelijk maken. Het uitgangspunt is dat eten zo min mogelijk tijd en geld moet kosten zonder dat dit ten koste gaat van jou gezondheid. Afvallen is geen doel van de Joylent shakes. Dit in tegenstelling tot dieet shakes die juist tot doel hebben om jou te helpen bij het afvallen.

De Joylent shakes zijn daarom ideaal voor iedereen die geen zin of tijd heeft om te koken maar wel gezond wil eten. Of zoals Joylet het omschrijft: “Voor iedereen die zo veel mogelijk tijd wil overhouden om plezier te maken in het leven!”

 

De 4 varianten van de Joylent shakes

Joylent levert zakjes met poeder waar je eenvoudig shakes van kunt maken. De shakes van Joylent kennen 4 verschillende varianten. Hieronder een toelichting op de verschillende soorten shakes.

Vegetarische Joylent shake

Zoals de naam Joylent Vegan al aangeeft betreft het hier een speciale uitvoering voor vegetariërs. Er zitten geen dierlijke ingrediënten in de vegetarische shake. Deze shake is ook speciaal gemaakt voor mensen die lactose intolerant zijn.

Joylent wake up shake

De wake up shakes zijn een ideaal middel om direct een gezond ontbijt op tafel te zetten. Naast gezonde voedingstoffen krijg je ook de nodige cafeïne binnen zodat je er direct vol tegen aan kunt. Zo is er 200 milligram cafeïne (puur) toegevoegd aan een enkel capuccino zakje. Naast dat het je goed wakker maakt bespaart het ook veel tijd. Tijd die je goed kunt besteden aan nog wat extra bedrust.

Joylent sport shake

Ook aan de sporters onder ons is gedacht. De Joylent sport shakes zorgen er voor dat je voldoende energie hebt om te sporten. Daarnaast helpen de sport shakes bij het herstel van je lichaam en zorgt het voor extra spiermassa. Om dit te realiseren bevatten de sport shakes onder andere 175 gram eiwitten en 5 gram creatine.

De sport shake kun je voor, tijdens of na het sporten gebruiken.

Verschillende smaken

De Joylent shakes zijn verkrijgbaar in de smaken banaan, vanille, chocolade, capucino, aardbei en mango.

Een Joylent shake bereiden + ingrediënten

Een Joylent shake maken is heel eenvoudig. Je vult de bijgeleverde shake beker met 500 milliliter koud water. Vervolgens voeg je 173 gram shakepoeder (3,5 schep) aan het water toe. Je doet het deksel op de shakebeker en schudt het geheel goed door elkaar. Vervolgens is de shake klaar voor gebruik.

De joylent shake zit boordevol gezonde ingrediënten. Met drie shakes per dag krijg je alle voedingsstoffen (vitaminen en mineralen) binnen die jou lichaam nodig heeft.

Joylent ingredienten

De shakes bevatten 704 kcal per shake. Hieruit blijkt het grote verschil met de dieet shakes. De Joylent shake bevat 6 tot 7x zoveel calorieën als de gemiddelde dieetshake (zie dit artikel over afvallen met shakes).

Joylent gebruiken + ervaringen

Joylent kun je gebruiken als volwaardige maaltijdvervanger voor als je het druk hebt of gewoon geen zin hebt om te koken. Toch is het niet vol te houden om volledig op de Joylent shakes te leven. Je gaat op een gegeven moment het vaste voedsel echt missen.

Ervaringen met de shakes zijn er inmiddels voldoende. De shakes worden veel gebruikt door mensen met een druk leven. Denk hierbij aan accountants, advocaten, sporters etc. De meeste mensen zijn positief over de Joylent shakes. DE voordelen van de shakes die veel genoemd worden zijn:

 • Snel te bereiden;
 • Smaak is prima;
 • Goedkoop alternatief voor maaltijden;
 • Mensen voelen zich fit en energiek.

Als nadeel noemen de meeste mensen dat het op een gegeven moment niet meer uit te houden is om geen vast voedsel meer te eten. Je kunt dit eenvoudig voorkomen door niet alle maaltijden te vervangen door een Joylent shake.

Gezien de hoeveelheid calorieën (704 per shake) is het niet aan te raden 3 shakes per dag te gebruiken. Je zit dan immers al op 3 x 704 = ruim 2.100 calorieën. Als je naast de shakes dan nog eens wat snacks en drinken neemt kom je al snel boven de caloriebehoefte uit.

Gezien het feit dat de shakes op de Nederlandse markt worden aangeboden zou je er van uit mogen gaan dat het product volkomen veilig is. Joylent wordt ook wel de sondevoeding voor gezonde mensen genoemd. Sondevoeding kennen we natuurlijk allemaal las redmiddel voor mensen die niet meer kunnen eten.

Kritiek op de shakes

Toch is er ook kritiek op Joylent. Volgens hoogleraar Jaap Seidell is het niet verstandig om de producten langdurig te gebruiken. Als bezwaren voert Seidell aan dat de producten van Joylent niet getest zijn en dat het drinken van shakes wezenlijk anders is dan het eten van vast voedsel. Dit zou effect kunnen hebben op de goede werking van je darmen en kauwen heeft een gezond effect op de hersenactiviteit.

Mijn mening is dat ook hiervoor geldt dat afwisseling in voeding het meest belangrijk is. Hoewel het af en toe nuttigen van een Joylent shake vast geen kwaad kan denk ik niet dat het gezond is om alleen maar shakes te gebruiken. Ons lichaam is immers niet gemaakt om op een poeder te leven en alleen maar te drinken. We zijn gemaakt om voedsel uit de natuur te eten. Daarvoor hebben we ook tanden gekregen.

De Twenny Bar

Naast de shakes heeft Joylent een reep geïntroduceerd. Deze reep heet ‘Twenny Bar’. Deze reep bevat volgens de producent 20% van alle voedingsstoffen die je elke dag nodig hebt. Ideaal dus om mee te nemen naar school, werk of op reis. De reep is klaar voor gebruik, het enige wat je hoeft te doen is de verpakking er af halen.

 

Bronvermelding

 1. De informatie in dit artikel is gebaseerd op de info zoals opgenomen op de website van de leverancier.

 

Laatst bijgewerkt op 26 september 2019.

Leave a Reply

1 comment

 1. Anoniem

  ‘Zoals de naam Joylent Vegan al aangeeft betreft het hier een speciale uitvoering voor vegetariërs’

  Misschien moet je vegetariërs even aanpassen naar veganistisch. =p

  -1