Het mentale dieet plan + turbo actieplan

Het mentale dieet plan onderscheidt zich door de aandacht aan het mentale aspect. De basis van dit dieet plan is dan ook tweeledig. Ten eerste richt het mentale dieet plan zich op gezonde voeding. Zonder gezonde voeding is afvallen immers niet mogelijk. Het tweede aspect is een mentaal aspect. Zonder een goede motivatie is structureel afvallen erg lastig. In dit artikel een review van het mentale dieet plan en turbo dieet plan. Bepaal zelf of deze methode iets voor jou is!

Wat is het mentale dieet plan?

Het mentale dieet plan legt de focus om voeding en op het mentale aspect. De auteur (Catja Callens) geeft als argument dat diëten alleen niet werkt. Daar ben ik het wel mee eens. Afvallen vergt vaak een gedragsverandering. Een gedragsverandering is lastig, kost tijd en vergt aandacht voor het mentale. Je vertoont immers bepaald gedrag doordat je dit gewend bent. Het zit tussen de oren om iets op een bepaalde manier te doen.

De auteur van het mentale dieet plan geeft als voorbeelden:

 • Het vetarm dieet werkt niet. Het vetarme dieet bestaat al tientallen jaren maar mensen zijn nog steeds te zwaar. Sterker nog: het probleem van overgewicht wordt alleen maar groter.
 • Fitness scholen werken niet. Ook fitness scholen zijn er in vele soorten en maten. Toch zijn veel mensen nog steeds te zwaar. Ook mensen die twee keer in de week de sportschool opzoeken zijn niet allemaal slank.
 • Het caloriearme dieet werkt niet. Met een caloriearm dieet doelt de auteur op de zogenaamde crash diëten. Denk hierbij aan de diëten van Sonja Bakker bijvoorbeeld. Door te weinig calorieën te eten schiet de stofwisseling in de spaarstand. Gevolg is dat je snel aankomt zodra je weer meer gaat eten.

Afvallen zit tussen de oren

Nee volgens Catja zit afvallen voor 90% tussen de oren. Zelf ben ik het daarmee eens. Al vind ik wel dat goede diëten met een actieve begeleiding richting een structureel gezond eetpatroon zeker effectief zijn. Hoe je een dergelijk dieet noemt maakt daarbij niet uit. Zolang de randvoorwaarden voor een gezond dieet en gezond afvallen maar in acht worden genomen.

Voeding kan een mens dik of dun maken. Door verkeerde/ongezonde voeding kun je makkelijk in een vicieuze cirkel belanden. Ongezonde voeding zorgt er voor dat je al snel weer zin hebt in eten. Deze snelle trek zorgt er voor dat je vooral zin hebt in ongezonde suikerrijke snacks.

Het mentale dieet plan zorgt er voor dat deze trek niet ontstaat. Het zorgt ver voor dat het lichaam vet verbrandende hormonen afgeeft. Dit in plaats van hormonen die juist vet opslaan. Waar het mentale dieet plan volgens mij op doelt is de disbalans die kan ontstaan tussen glucose en insuline. Kort gezegd komt het erop neer dat:

Door het structureel te veel eten van suikers en verzadigde vetten ontstaat er een hormonale disbalans. Het lichaam produceert dan te veel insuline terwijl de glucose (suikers) niet goed meer afgevoerd kunnen worden. Hierdoor stopt het lichaam met vet verbranden en gaat het juist vet opslaan. Het lichaam beschikt immers over genoeg energie (suiker, insuline) waardoor het overschot opgeslagen gaat worden. Hoe dit precies werkt kun je lezen in het artikel dat ik eerder heb geschreven over insuline en glucose.

Met het mentale dieet plan komen je hormonen weer in balans en leer je op een makkelijke manier gezond te eten. Door te variëren in voeding stimuleer je de vetverbranding. Hierdoor gaat de vetverbranding omhoog en val je blijvend kilo’s af. Met het mentale dieet plan leg je de basis voor een gezond gewicht.

Wat is het turbo dieet plan?

Het turbo actie plan dient als aanvulling op het mentale dieet plan. In 5 stappen leer je op welke manier je super veel kunt afvallen. Het turbo dieet plan geeft sneller resultaat maar is ook strenger. Vandaar ook de naam “turbo” dieet plan.

Met het turbo dieet plan krijg je een kant en klaar maaltijdschema voor 8 weken. Met dit overzichtelijke schema ga je enorm gevarieerd eten. Deze variatie heeft twee grote voordelen. Het is gezond en daarnaast geeft het sneller resultaat.

Door de gevarieerde voeding zorg je er voor dat het lichaam beschikt over alle essentiële voedingsstoffen. Verder geven experts aan dat variatie er voor zorgt dat de stofwisseling omhoog gaat. Een betere stofwisseling zorgt dat je meer calorieën verbrandt en minder opslaat.

Met het turbo dieet plan krijg je de volgende extra’s ten opzichte van het reguliere mentale dieet plan:

 • 50 recepten voor een plattere buik
 • Een maaltijdschema voor 8 weken
 • Rapport met de voedselsoorten die een boost geven aan de vetverbranding
 • Een super mentale oefeningen voor structureel afslankresultaat
 • 10 smoothie recepten

Met het turbo dieet plan start je direct met snel afvallen op een gezonde manier. Het programma duurt circa 11 tot 14 dagen waarbij je een strikt programma volgt. De eerste resultaten zijn al binnen 5 dagen merkbaar. Gedurende 12 weken kun je gebruik maken van mentale coaching. Deze zorgt voor de juiste motivatie, tips en trucs om succesvol af te vallen.

Wat zijn de voordelen van het mentale dieet plan?

Wat mij betreft kent dit mentale dieet plan heel veel voordelen. Het is erop gericht om jou structureel gezonder te laten leven. Wie wil dat nu niet? De voordelen van het mentale dieet plan zijn:

 • Eenvoudig in gebruik;
 • Blijvend resultaat (geen jojo effect);
 • Gezond;
 • Goedkoop;
 • Online verkrijgbaar;
 • Direct starten;
 • Geschikt voor vegetariërs;
 • Eenvoudig te bereiden recepten.

Zelf vind ik het grootste voordeel de combinatie van aspecten waar dit dieet zich op richt. Naast voeding besteedt het mentale dieet plan ook aandacht aan het mentale aspect. Dit alles op een praktische manier.

Wat zijn de nadelen van het mentale dieet plan?

Er zijn geen grote nadelen aan dit dieet verbonden. Wat mogelijk een nadeel kan zijn is dat je elke maaltijd zelf moet bereiden. Vaak zijn de maaltijden/recepten nieuw. Hoewel de recepten niet moeilijk zijn kost dit natuurlijk wel tijd. Echter om blijvend slank te zijn is het nodig om gezond te leren eten.

Verder is ook het mentale dieet plan natuurlijk geen wondermethode. Beloftes als 17 kilo afvallen in 2 weken zijn natuurlijk niet realistisch. Belangrijk is dan ook om niet blind te staren op deze cijfers. Uiteindelijk gaat het om het lange termijn resultaat. Dat kun je zeker behalen met behulp van dit mentale dieet plan.

Sporten is volgens het mentale dieet plan niet nodig. Op zich klopt dit want circa 70% van je gewicht kan met voeding worden geregeld. Toch heeft sporten zeker wel zin. Al is het maar om geestelijk en fysiek meer in balans te komen. Daarbij is het uiteraard belangrijk om iets te gaan doen wat jij leuk vind.

Wat zijn de ervaringen van gebruikers?

Het mentale dieet plan is al jarenlang succesvol. Het wordt dan ook continu doorontwikkeld op basis van klantervaringen en hernieuwde inzichten. Zo is in de loop der tijd het turbo dieet plan ontwikkeld. Ook zijn de receptenboeken doorontwikkeld.

De ervaringen van gebruikers van het mentale (turbo) dieet plan zijn uiterst positief. Hieronder vind je enkele facebook reacties van gebruikers van het mentale dieet plan.

Het mentale dieet plan ervaringen

Wat zijn de alternatieven voor het mentale dieet plan?

De overgang naar een volledig andere manier van eten kan best groot zijn. Om dit wat soepeler te laten zijn kun je ook kiezen voor afvallen met shakes. Daarbij vervang je 1 tot 2 maaltijden per dag door een shake aangevuld met een gezonde avondmaaltijd.

Voordeel hiervan is dat je eerst kunt richten op bijvoorbeeld het avondeten. Ben je eenmaal gewend aan een gezondere manier van koken dan kun je dit steeds verder uitbreiden. In het artikel over afvallen met shakes lees je alle ins en outs over deze manier van afvallen.

Waar kan ik het mentale dieet plan met korting kopen?

Volg het bestelproces en de kortingscode verschijnt vanzelf in beeld. De kortingscode geeft recht op maar liefst 50% korting. Naast het mentale dieet plan kun je ook het turbo actie plan bestellen. Feitelijk zijn deze twee producten onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Helaas is het product niet meer te bestellen.

Kijk hier voor een alternatief product.

Leave a Reply