Herbalife bestellen een goed idee? Een onafhankelijke review

Het merk Herbalife is wereldwijd bekend. Je kunt Herbalife bestellen ter ondersteuning bij het afvallen, sporten en een actieve levensstijl. Herbalife staat vooral bekend om de shakes en andere afslankproducten. Herbalife bestellen lijkt dan ook een goede oplossing voor je overgewicht.

De grote vraag is of de shakes en afslankproducten van Herbalife daadwerkelijk zo gezond zijn als wordt beweerd.

In dit artikel lees je:

 • Wat is Herbalife precies
 • Welke producten biedt Herbalife ter ondersteuning bij het afvallen
 • Welke programma’s Herbalife aanbiedt
 • Of afvallen met Herbalife wel of niet gezond is
 • Tips voor het afvallen met Herbalife shakes

Wat is Herbalife precies

Herbalife is in 1980 opgericht door de Amerikaan Mark Hughes. Het Herbalife bedrijf is inmiddels vertegenwoordigd in 90 landen met een omzet van 5 miljard dollar en 7.800 medewerkers. Het bedrijf heeft als doel om de wereldbevolking gezonder, slanker en fitter te maken. Dit willen ze bereiken door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige voeding-, afslank-, sport- en verzorgingsproducten.

De Herbalife producten zijn uitsluitend te krijgen via Herbalife distributeurs ook wel Onafhankelijke Herbalife Members (hierna: members) genoemd.

Hier stuiten we al op een eerste punt van kritiek. De Herbalife members verdienen namelijk geld aan het verkopen van de Herbalife producten. Of je de members dan ook onafhankelijk kunt noemen is maar zeer de vraag.

De members verdienen geld (commissie) door de producten aan jou of mij te verkopen. Ook verdienen de members geld door andere mensen lid te maken van Herbalife. Als deze mensen vervolgens ook Herbalife producten verkopen krijgen het member ook een commissie. Deze techniek wordt ook wel multi-level marketing genoemd.

Critici vinden de verkooptechniek meer weg hebben van piramide verkoop. Hoe hoger je in de piramide zit hoe meer je verdient.

Iedereen in Nederland kan Herbalife member worden. Vaak hebben de members eerst zelf een Herbalife programma gevolgd. Enthousiasme aangevuld met het feit dat er geld mee te verdienen valt worden mensen een Herbalife member. Nederland kent inmiddels meer dan 10.000 members. Grote kans dat er ook bij jou in de buurt Herbalife members te vinden zijn.

De Herbalife producten

Hieronder volgt een overzicht en korte toelichting op de meest bekende Herbalife producten.

Aloë Vera Max Drinksiroop

De Aloë Vera Max Drinksiroop is gemaakt van het Aloë blad. De term ‘max’ duidt op het feit dat de siroop maar liefst 97% Aloë bevat. Het bevat weinig suikers en daarmee ook weinig calorieën (2 kcal per portie).

De drinksiroop heeft een heilzame werking, is goed voor de huid en versterkt het afslankproces.

De formula 1 voedingsshake

Het meest bekende Herbalife afslankproduct is de formula 1 voedingsshake. De Herbalife shake bevat 220 kilocalorieen en dient ter vervanging van een maaltijd. De shake bevat 17,5 gram proteïne/eiwit per portie. De eiwitten bestaan hoofdzakelijk uit zuivel en soja eiwitten.

Je gebruikt de formula 1 shake door 2 maatschepjes boeker te mengen met 250 ml halfvolle melk. Deze melk dient vetarm te zijn.

Om af te vallen raadt Herbalife aan om per dag 2 maaltijden te vervangen door een formula 1 shake.

Wat Herbalife niet vermeldt is het relatief hoge percentage suikers dat aan de shakes is toegevoegd. Een Herbalife formula 1 shake bevat 21,5 gram suikers. Een volwassen vrouw mag circa 90 gram suiker per dag consumeren.

De formula 1 voedingsshake is verkrijgbaar in 7 verschillende smaken:

 • Vanille
 • Chocola
 • Aarbei
 • Tropische vruchten
 • Cappucino
 • Cookies en cream
 • Toffee in combinatie met appel kaneel.

Herbalife Formule 1 – Vrij van Gluten – Lactose – Soja

De vrij van shake bevat geen gluten, lactose of soja en is daarmee geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een glutenallergie. Voor de rest is de shake vergelijkbaar met de voedingsshake. Het is verkrijgbaar in de smaak vanille.

De formula 1 shakes waaronder de vrij van shake zijn eveneens verkrijgbaar in een zakje.

De evenwichtige maaltijdreep

Deze Herbalife maaltijdreep bevat vergelijkbare voedingsstoffen als de formula 1 shake. Ook het aantal calorieën is met 207 kcal per reep vergelijkbaar met die van de shakes. De reep is als kant en klaar product ideaal om mee te nemen op reis of naar je werk.

Vegetariërs kunnen de reep ook prima toevoegen aan hun voeding assortiment. De reep is verkrijgbaar in de smaken chocola en rood fruit & yoghurt.

Formula 2 Multivitaminencomplex

Met het vitamine complex van Herbalife krijg je meer dan 15 soorten vitaminen en mineralen binnen ter ondersteuning van je gezondheid. Het mulivitaminencomplex wordt vooral aanbevolen voor mensen die te maken hebben met zwaar of onregelmatig werk, stress of een rookverslaving.

Ook als je wilt afvallen raadt Herbalife het gebruik van dit vitaminecomplex aan.

Geroosterde Sojabonen

De geroosterde sojabonen zijn uitermate geschikt als eiwitrijk tussendoortje. De nootjes zijn verpakt in zakjes waardoor je exact weet hoeveel nootjes je per portie kunt eten. Een portie bevat 9 gram eiwit en 113 kcal.

Herbalife Aloë drinksiroop

De Aloë drinksiroop is bedoeld als alternatief voor frisdrank. Frisdrank is een van de oorzaken waarom veel mensen overgewicht hebben. De frisdranken bevatten meestal veel suikers en zijn daarmee erg rijk aan calorieën.

De drinksiroop van Herbalife bevat erg weinig calorieen (22 kcal per portie) en is daarmee een goed alternatief voor frisdrank. Daarnaast bevat de drinksiroop Aloë Vera, Kamille, Citroen zuur en een Alfalfa extract.

Herbalife Cell Nutrition

Cell Nutrition levert extra vitamine B1, B2 en B6. De vitamine B zijn onder andere van belang voor een goede stofwisseling en zetten voeding om in energie.

Herbalife Formula 3 – Personalized Protein Powder

De formula 3 personalized protein powder levert extra eiwitten in poedervorm. Je kunt het poeder toe voegen aan de Herbalife voedingsshake als jou lichaam wat extra eiwitten kan gebruiken.

Herbalife Ideaal Ontbijt

Het Herbalife ideel ontbijt is een combinatie van drie producten. Het ontbijt wordt gezien als een belangrijk eetmoment. Doormiddel van een formula 1 shake aangevuld met de instant theedrank en Aloësiroop beschik je over een uitgebalanceerd ontbijt in een handomdraai.

Herbalife Instant Kruidenthee

De instant Kruidenthee van Herbalife is een soort energiedrank. Het heeft als doel om je fitter en energieker te maken. De thee is beschikbaar in de smaken original, citroen, perzik en framboos.

Herbalife Maaltijdreep

De Herbalife maaltijdreep dient ter vervanging van een reguliere maaltijd. Een reep is rijk aan eiwitten (13,4 gram) en levert 217 kcal. De kant en klare maaltijdrepen zijn uitermate geschikt voor situaties waarin er weinig tijd is om een maaltijd te bereiden.

Herbalife Thermo Complete®

De Thermo Complete tabletten van Herbalife helpen bij het afvallen. Door de tabletten krijg je meer beheersing over ongewenst snackgedrag. Verder helpt het om je energieker te voelen.

De tabletten bevatten onder andere cafeïne en groene thee ingrediënten.

Herbalife Thermojetics®

Herbalife Thermojetics is een voedingssupplement. Het bevat het GTF chroom wat dient ter ondersteuning van een gezonde suikerbalans in je lichaam. Minder schommelingen in de suikerspiegel betekent dat je minder snel in de verleiding komt om te gaan snacken.

Herbalife Vezels- en Kruidentabletten

De vezel- en kruidentabletten zorgen er voor dat je wat makkelijker aan de voorgeschreven 25 gram vezels per dag komt. Vezels zijn van belang voor een goede stofwisseling, darmflora en stabiele suikerspiegel. Bijkomend effect is dat de vezels een verzadigende werking hebben. Dit draagt bij aan snel afvallen.

De tabletten worden drie keer per dag met een glas water ingenomen.

Proteïne Drank Mix

Heeft je lichaam behoefte aan wat extra eiwitten dan is de proteïne drank mix van Herbalife een oplossing. Extra eiwitten kunnen nodig zijn als bouwstof voor het lichaam. Het helpt je spiermassa te beschermen en verder op te bouwen.

Je gebruikt de proteïne drank mix door deze toe te voegen aan de herbalife voeding shake. Ook kun je de mix gebruiken als tussendoortje door te mengen met 250 ml koud water.

Herbalife afslankprogramma’s

Herbalife heeft specifieke programma’s ontwikkeld gericht op afvallen en gewichtsbeheersing. De programma’s zijn samengesteld op basis van de Herbalife producten.

Herbalife heeft de volgende 5 afslankprogramma’s ontwikkeld. Al de programma’s zijn ook te volgen in een plus variant. De plus variant helpt je om 15 kilo of meer af te vallen. De reguliere (niet plus) programma’s zijn er voor als je enkele kilo’s wilt afvallen.

Het Herbalife Quickstart afslankprogramma (plus)

Het Quickstart programma is ontwikkeld voor mensen die een paar kilootjes willen afvallen.

Met dit programma vervang je 2 maaltijden per dag door een Formula 1 voedingsshake. Verder levert het quickstart programma met behulp van een vezel- en kruidenformule wat extra vezels. Naast extra vezels bevat het programma ook extra vitaminen doormiddel van het Vitamine Complex.

Herbalife constateert dat we gemiddeld 17 gram vezels eten terwijl we er dagelijks 25 tot 30 gram nodig zijn. Het Herbalife vezelsupplement vul je aan met vezelrijke voeding zoals fruit en groente.

Verder bevat het programma een calorievrije kruidendrank. Deze kun je warm en koud drinken en houdt je vitaal.

Met de plus variant van het Quickstart programma vul je bovenstaande producten aan met proteïne poeder. Dit eiwitpoeder zorgt er voor dat jou spiermassa in tact blijft tijdens het afvallen. De hoeveelheid poeder wordt afgestemd op jou persoonlijke lichaamsbouw.

Het Herbalife Advanced afslankprogramma (plus)

Het Herbalife Advanced programma is speciaal voor mensen met cellulitis ook wel sinaasappelhuis genoemd. Dit programma helpt je bij het afvallen en verbeterd de huid. Naast de vast Herbalife producten bestaat dit programma ook uit de Thermojetics kruidendrank en Cell-U-loss.

Het Herbalife Ultimate afslankprogramma (plus)

Met het Ultimate programma val je af en verbeter je de suikerbalans en voorkom je snoepgedrag.

Eet je veel snelle koolhydraten zoals suikers dan herken je vast de energiedippen. Het ultimate programma bevat Thermojetics tabletten die het GTF-chroom bevatten ter bevordering van een gezonde suikerbalans.

Iedereen herkent de moment tijdens het afvallen dat je de neiging hebt om te gaan snoepen. Ook hier heeft Herbalife een oplossing voor: Thermo Compleet.

Het Herbalife figuurcorrectie afslankprogramma

Zoals de naam van het programma al aangeeft is het figuurcorrectie afslankprogramma gericht op een strakker figuur. Dit programma is er voor de mensen die een gezond BMI hebben.

Het Herbalife na zwangerschap / bevalling afslankprogramma

Na de zwangerschap is de kans groot dat er nog wat kilo’s zijn blijven hangen. Ook komt het vaak voor dat de huid wat slap aanvoelt en je figuur wat verandert is.

Het Herbalife na zwangerschap / bevalling programma is er op gericht om zo snel mogelijk je oude figuur weer terug te krijgen. Het programma is opgebouwd met de producten: formula 1 voedingsshake, vezels- en kruidenformule, formula 2 vitamine complex, thermojetics kruidendrank en cell-u-loss.

Herbalife gezond?

De meeste belangrijke Herbalife producten en programma’s zijn hierboven toegelicht. Tijd om de balans op te maken. Is Herbalife gezond of is het een goed opgezet commercieel product. Ik geef je mijn mening in de hoop dat je zelf een keus kunt maken of Herbalife jou kan helpen.

Wil je graag afvallen dan staan wat mij betreft twee dingen centraal

 • Je wilt (snel) afvallen op een gezonde manier
 • Je wilt ook na het afslankproces op gezond gewicht blijven

Zoals je hier kunt lezen is bewezen dat afvallen met shakes effectief werkt ook op de langere termijn. Ik ben dan ook van mening dat de Herbalife shakes jou kunnen helpen bij het afvallen. Houd echter wel rekening met de randvoorwaarden.

Om te voorkomen dat je essentiële voedingsstoffen mist is het aan te raden om niet te veel maaltijden door shakes te vervangen. Probeer dit te beperken tot 1 of maximaal 2 maaltijden per dag. Eet daarnaast gevarieerd en gezond zodat je zeker weet dat essentiële voedingsstoffen niet in jouw voeding ontbreken.

Uiteindelijk wil je niet het hele leven Herbalife gebruiken. Je wilt op eigen kracht je leven zodanig vorm geven dat je op een gezond gewicht blijft. De vraag is of Herbalife hierin faciliteert (hierover later meer).

De shakes van Herbalife zijn op basis van kwaliteit en prijs zeker niet de beste optie

Er zijn betere shakes verkrijgbaar zijn dan die van Herbalife. De Herbalife shakes zijn relatief duur en bevatten veel suikers. In dit artikel over afvallen met shakes vind je een compleet overzicht van bekende dieet shakes, de prijzen en kwaliteit per shake. Het kan je helpen om een keuze te maken.

Herbalife lijkt wel erg commercieel te zijn ingestoken

Wat mij verder opvalt is dat er ontzettend veel producten en programma’s te krijgen zijn. Dit lijkt wel erg commercieel te zijn ingestoken. Dit is ook te verklaren vanuit het verdienmodel van Herbalife. Members hebben toch een commercieel belang waardoor het risico bestaat dat je onnodige producten aanschaft.

Zelf denk ik dat je deze producten lang niet allemaal nodig hebt. Het is belangrijk om gezond te eten zonder blind te varen op al die supplementen en drankjes. Werk tijdens het afvallen met shakes aan een gezonder eetpatroon. Daarvoor heb je meestal begeleiding nodig. Ik kan niet beoordelen of Herbalife goede begeleiding biedt.

Herbalife geeft aan dat de shakes essentiële vitaminen en mineralen bevat. Op de website vind je echter niet wat er precies in zit en hoe zich dit verhoudt tot onze dagelijkse behoefte. Krijgen we door al die supplementen en drankjes niet te veel eiwitten, vitaminen en mineralen binnen? En wie gaat dit voor jou uitzoeken? De Herbalife member met het commerciele belang?…..

Herbalife alternatieven

Wil je effectief afvallen dan kunnen shakes daar zeker bij helpen. Bedenkt wel dat structureel afvallen alleen lukt als jij een gezond eetpatroon weet te ontwikkelen en vol te houden. Dit gezonde eetpatroon moet onderdeel uit gaan maken van je dagelijkse routine. Dit vergt een verandering van gedrag. Deze verandering kun je realiseren door tijdens het afvallen met shakes te wennen aan gezonde maaltijden.

Wil je afvallen met shakes kies dan voor een shake met weinig calorieen, weinig vetten en suikers. De dieet shake die het beste uit onze test komt zijn de shakes van Dieet Pro. De Dieet Pro shakes bevatten slechts 0,8 gram suiker (Herbalife: 21,5 gram!) per shake. Ook de prijs van Dieet Pro is vele malen voordeliger.  Hieronder vind je de link naar de Dieet Pro actiepagina.

Dieet Pro online bestellen (actiepagina)

 

Tips voor het gebruik van Herbalife shakes

Besluit je toch te kiezen voor afvallen met Herbalife shakes lees dan onderstaande tips!

Lekkere shakes maken

Het klinkt logisch maar toch wil ik je er nog even op wijzen. Als je lekkere shakes maakt dan beleef je meer plezier aan de Herbalife producten en is het eenvoudiger vol te houden.

Een lekkere shake maak je door in een kwart liter ongezoet vruchtensap, kwark, yoghurt, rijst- of sojamelk 3 afgemeten eetlepels voeding te mengen. Voor de variatie en extra smaak kun je ijsblokjes, stukjes banaan of bijvoorbeeld aardbei toevoegen. In een kort tijdsbestek zet je daarmee een lekkere shake op tafel.

Drink voldoende water

Voldoende water drinken helpt je om snel af te vallen. Als maatstaf wordt door voedingsdeskundigen aanbevolen om minimaal twee liter water per dag te drinken. Herbalife biedt je een kruidendrank die je kunt meetellen bij de dagelijks te drinken hoeveelheid water.

Tussendoortjes

Vervang naast maaltijden ook je reguliere tussendoortjes door Herbalife tussendoortjes. Dit voorkomt een te hoge calorie-inname en draagt bij aan je doelstelling om snel gewicht te verliezen.

Eetgewoonten

Om het effect van de Herbalife producten te vergroten doe je er goed aan om meer wit vlees, vis, gevogelte, volkorenproducten, verse groenten en fruit, erwten, zilvervliesrijst, peulvruchten, bonen etc te eten. Wat je juist minder zou moeten eten zijn zuivelproducten zoals bijvoorbeeld kaas, pudding, vla slagroom. Ook kun je beter minder verzadigd vet eten en producten met suiker links laten liggen.

Wil je precies weten wat je kunt eten bij een Herbalife dieet dan lees je hierover meer in mijn artikel over het koolhydraatarm dieet. Herbalife valt namelijk in de categorie koolhydraatarme diëten.

Terug naar de afvallen met shakes kennisbank.

Leave a Reply

2 comments

 1. t.c burkhard

  ik zou graag willen weten wat het allemaal kost, en hoe lang je het moet gebruiken

  -14
 2. Graag wil ik de producten weten ,met de prijzen .want ik weet niet of het finacieel haalbaar is voor mij. met vriendellijke groet Karina Ardon

  -1