Gewokte kipfilet met wortel, tauge en rijst

We hebben een tijdje geen nieuwe gerechten meer gepubliceerd. Inmiddels hebben we weer een nieuwe receptenschrijver voor jullie gevonden! Jan zal wekelijks een gezond recept met ons delen via de website goedkoopsnelafvallen.nl. Vandaag het eerste recept van zijn hand: ” Gewokte kipfilet met wortel, tauge en rijst”. Een gezond recept dat prima past binnen bijvoorbeeld een shake dieet. Geniet ervan!

Soms kan het reuze eenvoudig zijn om ongelofelijk gezonde maaltijden te bereiden die niet alleen makkelijk zijn maar ook nog eens bol staan van heerlijke ingrediënten. Een goed voorbeeld is dit recept op basis van ‘fusion cooking’, het beste van de Nederlandse en Aziatische keuken ook al is taugé tegenwoordig zo gemeengoed geworden dat je bijna zou vergeten dat het een Aziatische oorsprong heeft. Een recept dat prima past binnen een snel afvallen dieet.

De ingrediënten:

 • bosui (klein bosje volstaat)
 • 500 gram kipfilet (ca. 125 gram per persoon)
 • 1 komkommer
 • 1 stuk gember
 • 400 gram tauge
 • 2x winterpeen
 • 380 gram witte rijst
 • 200 ml zoetzure saus
 • olijfolie

Bereidingstijd: 20 – 25 minuten (met snelkookrijst wordt dit 15 – 20 minuten)

Aantal calorieën per persoon : 425

Tip: vervang desgewenst de tauge door kiemplantjes, bijvoorbeeld van rode biet, alfalfa of broccocress. Gebruik in ieder geval geen wasabi kiemplantjes ivm de overheersende smaak.

Liever geen warme komkommer? Laat deze dan weg en vervang het door een simpele frisse komkommer salade of rauwkost salade.

De bereiding:

 1. Kook de rijst op de aangegeven wijze, in afgepast water op een matig vuur. De beste methode is om 1 (afgestreken) kopje rijst per 2 kopjes water te gebruiken, zo gebruik je nooit te veel water en komt de smaak van de rijst het beste tot zijn recht.
 2. Gebruik een kaasschaaf voor de winterpeen en de komkommer (tenzij je ontzettend handig bent met een koksmes). Schaaf dus dunne plakjes van de komkommer en de winterpeen. Dit mag overigens ook in de lengte als je het prettig vindt om met langere delen te werken. Snij vervolgens de kip in gelijke delen/stukjes. In de tussentijd zet je de wokpan met een beetje olijfolie op het vuur, zorg er wel voor dat de olie niet te heet wordt. Bak de kipfilet goed aan zodat de stukjes kip rondom lekker bruin zijn geworden. Om zeker te zijn van een goed resultaat kan je een tijdsbestek aanhouden van 8 – 10 minuten voor het bakken van de kip.
 3. Als de kipstukje goed gegaard zijn voeg je de kommer en winterpeen toe. Laat dit een paar minuten bakken. In de meeste gevallen zal 2 – 3 minuten volstaan. Zorg er wel voor dat je het geheel goed roert tijdens het bakken. Vervolgens voeg je de zoetzure saus toe. Dit geheel laat je vervolgens gedurende 5 – 6 minuten staan op een laag vuur.
 4. Tijdens het warm laten worden van de wokpan met de kipfilet kan je alvast de bosui fijn gaan snijden. De gember kunnen we vervolgens ook gaan schil en met een fijne rasp helemaal fijn gaan maken. Je hoeft zeker niet het hele stuk gember te gebruiken (mag wel). De gesnipperde bosui kunnen we alvast in een andere pan lichtjes gaan bakken en na circa 2 minuten kunnen we de geraspte gember toevoegen. Dit gebruiken we dan om de rijst mee te garneren.
 5. Maak de borden leuk op naar eigen inzicht……eet smakkelijk!

Wat zijn jou ervaringen met dit recept? Deel ze gerust via onderstaand contactformulier of facebookpagina!

Leave a Reply