Fitness shakes

Ben je een fanatiek fitnesser of sporter en wil je sneller herstellen van je inspanningen? Dan moet je zeker eens een fitness shake proberen. Deze shakes zijn speciaal ontworpen voor actieve sporters, die de voedingstoffen hard nodig hebben. Doordat een fitness shake snel wordt opgenomen in het lichaam is het een makkelijke en vooral snelle manier om te herstellen.

Er zijn verschillende soorten shakes beschikbaar, voor verschillende doeleinden. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent kun je dus kiezen uit verschillende soorten. Als je spiermassa het belangrijkst vindt dan heb je een andere shake nodig dan wanneer je graag ook wat wilt afvallen. Ook voor echte topsporters zijn er speciale shakes, die nog sneller worden opgenomen in het lichaam.

Wat zijn fitness shakes?

Als je gaat zoeken naar fitness shakes dank om je al snel de woorden ‘eiwit’, ‘whey proteine’ en ‘supplementen’ tegen. Het is dan ook belangrijk dat je goed begrijpt hoe fitness shakes werken en waarom ze werken. Zo kun je de goede shake kiezen en weet je zeker dat je geen miskoop doet. Fitness shakes zijn dus voornamelijk eiwitten, want eiwitten worden snel opgenomen in het lichaam. Daarom worden ze ook wel eens eiwit shakes genoemd. Er zijn allerlei verschillende vormen shakes, waarbij de hoeveelheid eiwitten verschillend zijn, en verschillen stoffen zijn toegevoegd, zoals zoetstoffen en andere smaakstoffen. Fitness shakes met meer eiwitten zijn vaak duurder, maar bieden wel extra voordelen.

Als je gaat sporten dan gebruik je de energie die is opgeslagen in je lichaam, die daardoor dus opraakt. Om dit aan te vullen kun je eiwitten gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van een eiwit shake. Deze eiwitten worden snel opgenomen door het lichaam, in tegenstelling tot gewone voeding, zoals een boterham of een andere soort maaltijd. Dat is dus ideaal voor topsporters of anderen die actief bezig zijn met sport of fitness. Het scheelt veel tijd, want een eiwit shake is gemakkelijk in te nemen. Voor sporters is het dan ook belangrijk dat de shakes veel eiwitten bevatten.

Maar niet alleen voor sporters is de eiwit shake zeer geschikt; fitnessers kunnen deze shakes ook zeer goed gebruiken. Voor deze groep zijn dan ook de fitness shakes vaak ontworpen. Fitnessers willen namelijk een sneller herstel, maar ook een grotere spiermassa. En een beetje gewichtsverlies is ook mooi meegenomen voor de meeste fitnessers. Daarnaast zullen veel fitnessers de smaak belangrijk vinden van de shake. Een fitness shake is dan ook veelzijdig, en de perfecte additie voor een gezonde levensstijl.

Naast fitness shakes zijn er ook zogenaamde dieetshakes. Wil je afvallen met shakes dan kies je het beste voor eiwitrijke dieetshakes.

Verschillende fitness shakes

Fitness shakes kun je indelen door middel van de volgende eigenschappen:

  • Eitwitgehalte
  • Koolhydratengehalte
  • Vetgehalte
  • Smaakstoffen

Het eiwitgehalte is de belangrijkste eigenschap van de fitness shake. Een hoog eiwitgehalte is vooral nodig voor bodybuilders, want die hebben de eiwitten nodig bij het herstel van hun spieren. Koolhydraten worden dan weer gebruikt door duursporters, die minder aan eiwitten hebben. Ben je van plan om gewicht te verliezen, kies dan voor een shake met een laag vetgehalte en minder koolhydraten. Deze stoffen worden namelijk opgeslagen door het lichaam, terwijl eiwitten direct gebruikt worden. Een goede grens om aan te houden is een shake met minimaal 50% eiwit.

En zit je nou in het midden en ga je gewoon regelmatig naar de sportschool, dan heb je eiwitten en koolhydraten nodig. Deze twee bouwstoffen heb je dan voornamelijk nodig. Ook kun je vaak een klein beetje vet wel gebruiken, zeker als je je al bevindt op je gewenste gewicht. En kies natuurlijk een lekker smaakje, zodat je kan genieten van je fitness shake. Of je gaat voor een smaakloze variant en combineert zelf met wat je lekker vindt, zoals vers fruit.

Waar moet je nog meer op letten?

Naast dat fitness shakes goed voor je zijn en je heel goed kunnen ondersteunen bij je fitness, zijn er toch een paar dingen waar je op moet letten. Een van de verraderlijkste elementen van de fitness shake is de calorieën die erin zitten. Het lijkt misschien weinig, maar het is wel echt bedoeld om alleen te gebruiken na een inspanning. Als je dus fitness shakes gaat gebruiken als je niet gesport heb, dan neem je feitelijk teveel calorieën in. En omdat fitness shakes makkelijk wegdrinken moet je hier wel op letten. Zoek verder vooral een lekkere shake op, waar je ook echt van kunt genieten. Zo worden je bezoekjes aan de sportschool nog leuker en zal je meer gaan genieten van je fitness workout.

Dus waar je de eiwit shakes ook voor wilt gebruiken, voor iedereen is er wel een goed product, dat jouw leefstijl perfect ondersteund. Of je nou topsporter bent, of gewoon graag naar de sportschool gaat. Ook als je graag wilt afvallen (rondom de buik) kan de goede fitness shake jou daar perfect in ondersteunen. Een goede toevoeging aan je dieet dus, waar je zeker geen spijt van gaat krijgen.

Leave a Reply