In dit artikel ga ik voor jullie het Dr. Frank dieet behandelen. Zoals je dat gewend bent beschrijf ik eerst wat dit voor soort dieet is. Daarna ga ik verder in op hoe het dieet werkt en wat de voor- en nadelen zijn van dit dieet. Mocht je dat willen dan bestaat er ook de mogelijkheid om het dieet via deze website te bestellen, uiteraard tegen een scherpe prijs.

Dr. Frank dieet toegelicht

Het dieet van dr. Frank is een zogenaamd koolhydraatarm dieet. Dit betekent dat koolhydraten uit de voeding worden geweerd en hier eiwitten voor in de plaats komen. Op basis hiervan zou je het dr. Frank dieet dus ook als een eiwitdieet kunnen classificeren.

Het dieet is ontwikkeld door Dr. Frank van Berkum. Hij is een internist en gespecialiseerd in vasculaire geneeskundige. Dr. Frank is werkzaam bij de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT). Deze dokter weet veel over onder andere hart- en vaatziekten en hoe je deze kunt voorkomen. We weten allemaal dat overgewicht een belangrijke oorzaak is bij het ontstaan van deze ziekten.

Hij heeft een dieet ontwikkeld waarmee je zo’n 1 kilo per week afvalt. Vandaar dat het dokter Frank dieet ook wel het 1 kilo per week dieet wordt genoemd.

Hoe werkt het dieet?

Op basis van ruim wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring in het vak waarbij hij veel patiënten met overgewicht heeft behandeld heeft Dr. Frank zijn kennis gebundeld in een drietal boeken. Dit titel van het boek is “Gezond slank met Dr. Frank” en bestaat uit 2 delen.

Dr. Frank Dieet Gezond slankGezond slank met Dr. Frank deel 1

Gezond slank met Dr. Frank deel 1 is vooral gericht op het snel afvallen doormiddel van eiwitrijke recepten. Volg je het dieet dan kun je ervan uitgaan dat je zo’n 1 kilo per week afvalt. In het boek vindt je 84 recepten waardoor je erg gevarieerd kunt eten en op een gezonde manier snel afvalt. In het boek vind je verder veel motiverende tips.

Gezond slank met Dr. Frank deel 2

Gezond slank met Dr. Frank deel 2 is vooral gericht op het behouden van een gezond gewicht. In het boek vind je veel praktisch toepasbare informatie zoals handige recepten en hoe je ervoor kunt zorgen dat uit eten en op vakantie gaan niet resulteert in extra kilo’s.

Snel slank met Dr. Frank

Daarnaast heeft hij een derde boek uitgebracht met de naam “Snel slank met Dr. Frank”. Ook dit boek is gericht op snel afvallen op een gezonde manier met behulp van eiwitrijke recepten. Het verschil met het boek “Gezond slank met Dr. Frank” deel 1 is vooral dat de recepten zijn verrijkt met fruit. In deel 1 waarschuwde Dr. Frank nog voor fruit aangezien deze relatief veel koolhydraten bevatten. Dit beeld is wat bijgesteld aangezien fruit onmisbaar is in een gezond eetpatroon. In het derde boek vind je 28 dagmenu’s waarmee je dagelijks zo’n 1.500 kilocalorieën eet. Positief punt aan het derde boek is verder dat het handige boodschappenlijsten bevat waardoor je niet elke dag in de winkel staat.

Voordelen dr. Frank dieet

Samenvattend bevat het dr. Frank dieet veel voordelen die je ook in andere eiwitdiëten tegenkomt.

 • Geen honger gevoel tijdens het dieet
 • Bescherming van de spiermassa
 • Pure vetverbranding
 • Heldere beschrijving en recepten
 • Goed vol te houden
 • Erg praktisch dieet
 • Veel lekkere dingen mag je gewoon eten
 • Wetenschappelijk verantwoord
 • Bewezen effectief dieet

Nadelen dr. Frank dieet

 • Geen vegetarische recepten
 • Koolhydraatarm brood wordt aangeraden. Dit is lastig te verkrijgen.
 • Fruit in de recepten zijn seizoensgebonden. Niet altijd mogelijk om het juiste fruit te verkrijgen.
 • Helaas worden er geen tips gegeven om de voedingsgewoontes aan te passen, waardoor de kans groot is dat het gewicht weer toeneemt wanneer je stopt met het dieet.

Wil jij gezond leren eten lees dan eens dit artikel over afvallen buik.

dr. Frank dieet bestellen

Wil je de boeken van dr. Frank bestellen dan kan dit via onderstaande knop:

 

 

Leave a Reply