Dieet Pro shakes kopen? Lees de review

De Dieet Pro shakes kopen om af te vallen is al geruime tijd erg populair. Dat Dieet Pro kopen en gebruiken populair is komt doordat veel mensen goede afslank-resultaten hebben bereikt. Dit geldt ook voor enkele bekende Nederlanders zoals Lisa Lois (30 kilo) en Jochem Myjer (13 kilo). De Dieet Pro shake bevat slechts 79 kcal en zou daarnaast ook gezond en voedzaam zijn. Voor mij tijd om een diepgaande en objectieve review uit te voeren op de Dieet Pro shakes. Ook vind je onderaan het artikel een gratis bonus waarmee afvallen nog makkelijker wordt.

Hoe werkt de shake

Naast afslankshakes biedt het merk Dieet Pro nog meer producten aan. Al deze producten zijn gericht om jou te helpen bij het afvallen. Deze review gaat alleen over de shakes van Dieet Pro. Naast shakes levert Dieet Pro ook:

 • Dieet Pro Plus;
 • Vezelcomplex;
 • Recepten;
 • Groene thee extract;
 • Calorie arme sauzen;
 • Visolie en
 • Dieet Pro Glucomannan.

Het verschil tussen de Dieet Pro shakes en Dieet Pro Plus is dat de plus variant gezoet is doormiddel van een stevia extract. Ook bevat de plus variant een ander en kwalitatief hoogwaardigere soort eiwit (enkel wei isolaat) gebruikt. De plus variant is dan ook duurder dan de reguliere Dieet Pro shake maar heeft dezelfde werking.

In het artikel over afvallen met shakes kun je lezen op welke manier dieetshakes jou kunnen helpen bij het afvallen. Afvallen is erg moeilijk en waarschijnlijk heb je zelf ook al meerdere diëten gevolgd. In het begin verlies je nog wel kilo’s maar naar verloop van tijd verslapt de aandacht en kom je weer aan. Dit overkomt veel mensen en is ook zeker niet iets om je voor te schamen.

Als oplossing zet Dieet Pro daarom in op een gezond eetpatroon. De shakes gebruik je als vervanger van maaltijden en/of tussendoortjes. Met de recepten leer je gezond eten waardoor je na verloop van tijd de shakes niet meer nodig hebt.

Belangrijkste ingrediënten

De belangrijkste ingrediënten van de Dieet Pro shake is het melk-eiwit-concentraat dat voor 80% uit caseïne en voor 20% uit wei bestaat. Het wei eiwit bestaat uit zowel concentraat en isolaat. Beide varianten zijn eiwitten met een hoge concentratie eiwit. Dit betekent dat er naast eiwit bijna geen koolhydraten of vetten in verwerkt zijn. Dit zie je ook goed terug in onderstaande voedingswaarden waaruit blijkt dat de shake slechts 79 kcal bevat en praktisch geen koolhydraten en vetten.

 

Dieet Pro voedingsschema

De dieet pro shakes zijn erg simpel te bereiden

Net als andere shakes kun je de dieet pro dieetshakes gebruiken als maaltijdvervanger, vervanger van tussendoortjes en snacks. Het is de bedoeling dat je elke dag 1 shake als ontbijt neemt en 1 shake als lunch. Dit combineer je met gezond avond eten en gezonde tussendoortjes.

Doordat je gespreid over de dag eet blijft jou stofwisseling op gang. Door het gebruik van de shakes in de morgen en als lunch heb je geen last van een hongerig gevoel waardoor het relatief eenvoudig is om (ongezonde) snacks te laten staan. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom mensen Dieet Pro kopen.

Vind hier meer informatie over welke ingrediënten er doorgaans in dieetshakes zijn verwerkt.

Bereiding van een dieet pro shake

Je mengt 1 afgemeten maatschap Dieet pro in een glas koude (soja)melk of koud water. Goed roeren en je hebt de beschikking over een lekkere shake in een smaak naar keuze. De smaken banaan, aarbei, chocola en vanille yoghurt zijn beschikbaar. Deze smaken zijn in de loop van de tijd uitgebreid naar een totaal van maar liefst 10 smaken. Zo zijn de smaken cappuccino, caramel, kers, kokos en mango als smaak toegevoegd.

Afhankelijk van de smaak shake kun je nog verse banaan of aardbei toevoegen. Om de shake bij warm weer extra koel te maken kun je ijsblokjes toevoegen of de shake koelen in de koelkast.

Gebruik tips voor de shakes van dieet pro

Dieet pro kopen combineer je het beste met onderstaande tips:

 • drink dagelijks voldoende (2 liter) water;
 • eet gespreid over de dag;
 • zorg voor voldoende vezels;
 • drink 2-3 koppen groene thee;
 • probeer enkelvoudige koolhydraten te vermeiden;
 • pas op met ontbijtkoek, snelle jelle en soortgelijke producten;
 • eet niet in bed, voor de tv of vlak voor slapen gaan;
 • drink een glas water voordat je gaat eten (15 minuten voor aanvang);
 • combineer het gebruik van dieet pro met voldoende lichaamsbeweging (cardio, fitness, sporten);
 • maak salades aan met appel azijn.

Zijn Dieet Pro shakes gezond?

De ingrediënten van de Dieet Pro shakes zijn gezond. Daarbij is het wel belangrijk om gezonde tussendoortjes te eten en een gezonde avondmaaltijd te nuttigen. Verderop in dit artikel heb ik een gezond weekmenu voor je samengesteld waarin het gebruik van de dieet pro shakes verwerkt is.

Doordat de shakes relatief veel eiwitten en weinig koolhydraten bevatten bestaat het risico dat je te weinig vezels binnenkrijgt per dag. Deze voedingsvezels zijn niet verteerbaar maar wel belangrijk voor een gezonde darmflora. Ook zijn vezels belangrijk om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Per dag heb je zo’n 30-40 gram vezels nodig. Vezels vind je vooral in groente, fruit, brood en noten. Als je het ontbijt en de lunch vervangt door een shake ga je al snel weinig tot geen brood meer eten. Om voldoende vezels binnen te krijgen is het belangrijk om als tussendoortje fruit te eten en ook groente te eten als onderdeel van het avondeten. Dagelijks heb je nodig:

 • Groente (250 gram)
 • Fruit (2 stuks)
 • Vlees/vis (1 portie)
 • Ongezouten noten (handjevol)
 • 2-3 glazen/porties zuivel
 • Volkoren pasta of aardappelen (1 portie)

Wat je volgens de schijf van vijf nog mist zijn de boterhammen. Het belang van brood heb ik al eens beschreven in dit artikel en blijkt ook uit onderzoek van het RIVM (zie onderaan artikel). Dit kun je deels opvangen door vezelcomplex van Dieet Pro te gebruiken.

Echter mis je hierdoor nog wel het jodium dat wel in brood zit maar niet in het vezelcomplex. Een oplossing is niet eenvoudig en daarom is het verstandig om de shakes niet altijd te blijven gebruiken maar slechts gedurende een beperkte tijd (aantal weken tot maanden).

De voor- en nadelen van dieet pro shakes kopen

Dieet pro heeft een meervoudige werking en bevat een unieke samenstelling in vergelijking met andere producten. Dit komt tot uiting in:

 • een relatief lage hoeveelheid koolhydraten, suikers en vetten in vergelijking met producten van andere aanbieders;
 • het gebruik van een specifiek soort eiwit genaamd “miccelar caseïne eiwit”. Het voordeel van dit eiwit is dat het langzaam in het lichaam wordt opgenomen. Als gevolg daarvan beleef je een relatief lang verzadigd gevoel. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het soja-eiwit of het whey eiwit;
 • de shakes bevatten slechts 79 kcal. Aangezien dit heel weinig is gaat je lichaam eerder de vetreserves aanspreken als alternatieve bron voor brandstof waardoor je afvalt. Andere merken bevatten vaak meer calorieën;
 • De dieet pro producten bevatten L-carnitine (lichaamseigenstof). De L-carnitine speelt een belangrijke rol bij het transport van vetcellen in ons lichaam en vervolgens in het omzetten daarvan in energie;
 • De shakes zijn erg goedkoop in vergelijking met de kosten van andere shakes en de kosten van een ontbijt of lunch. Zie ook deze dieet shake vergelijking.
 • De shakes bevatten een groene thee extract dat de stofwisseling verbeterd.
 • Dieet Pro shakes bevatten daarnaast een mineraal genaamd ‘chroom’. Dit zorgt voor een betere balans van je suikerspiegel.

Net als de andere dieetshakes zitten er ook nadelen aan het gebruik van de shakes. De meest belangrijke heb ik zojuist al genoemd. Shakes (ook Dieet Pro) kun je niet altijd blijven gebruiken. Het is namelijk op de lange termijn niet gezond doordat je onvoldoende gevarieerd eet. Verder kan ik zo geen nadelen bedenken.

Ervaringen met de shakes

De ervaringen met Dieet Pro zijn erg positief. Gebruikers verliezen in relatief korte tijd veel kilo’s. Verder geven ze aan dat het makkelijk vol te houden is vooral in combinatie met gezond eten. De meeste mensen vervangen zowel het ontbijt als de lunch door een dieet pro shake.

Hoeveel je precies af gaat vallen verschilt per persoon. Heb je overgewicht dan kun je met de dieet pro shakes al snel 2,5 kilo per week kwijtraken.

Gratis Dieet Pro weekmenu

Om je goed op weg te helpen heb ik voor jou een weekmenu samengesteld waarbij je zowel het ontbijt als de lunch vervangt door een dieet pro shake. Let er op dat je per dag 1,5 liter water drinkt. Via onderstaande knop kun je het weekmenu gratis downloaden.

Gratis Dieet Pro weekmenu ontvangen (per email)

Dieet Pro waar te koop?

Na het lezen van onderstaande tekst kun je niet alleen antwoord gegeven op de vraag: ‘Dieet pro, waar te koop?’, maar weet je ook een stuk beter wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten. Ik maak daarbij onderscheid in fysieke verkoop van Dieet Pro en online verkooppunten.

Fysieke verkoop dieet pro

Dieet Pro kent op dit moment zo’n 80 verkooppunten. Dieet Pro kun je in de winkel kopen. Denk dan aan winkels als de DA, De Tuinen maar ook aan allerlei gezondheidswinkels en winkels waar je superfoods kunt kopen.

Het maakt hierbij niet veel verschil waar je Dieet Pro koopt. De gemiddelde prijs van een pot Dieet Pro van 500 gram is € 29,90. Vaak krijg je korting op de aanschaf van 2 of meer potten en gelden er acties.

Online verkoop dieet pro

Dieet pro kun je ook online kopen. Er zijn zo veel aanbieders dat ik die hier niet allemaal kan noemen. Wanneer je zelf online gaat zoeken is het belangrijk om de juiste vraag aan google te stellen. Zelf vervang ik vaak de vraag: ‘De shakes van dieet pro, waar te koop?’ door de vraag: ‘Waar kan ik het beste terecht voor het bestellen van dieet pro shakes? Het aantal aanbieders is namelijk behoorlijk groot dat je graag een vergelijking van de beste aanbiedingen wilt zien.

Online zijn de shakes van Dieet Pro te koop bij bijna alle internetdrogisterijen en gezondheidsshops. Zoals bijvoorbeeld bij de internetdrogisterij van drogisterij.net. Deze drogisterij heeft vaak scherpe kortingsacties.

Uiteraard vind je de shakes ook bij de officiële Dieet Pro dealer. Ook dit verkooppunt heeft vaak kortingsacties wanneer je meer dan 1 pot bestelt.

Dieet Pro kun je herkennen aan de ronde potten die voorzien zijn van een zwart deksel. De pot zelf heeft een rode band om het midden van de pot waarmee je de echte Dieet Pro potten kunt herkennen.

Zoals je ziet in de webshops zijn er tal van verschillende opties die je kunt bestellen. Je ziet dat er voor een groot aantal producten een gratis levering geldt. Ook wat dat betreft loont het dus de moeite om online te bestellen. Bij een aantal van de dieet pro producten krijg je er een gratis shake of accesoires bij. Dat is natuurlijk een leuk extra voordeel en zo kun je ook nog eens gelijk aan de slag.

Dieet Pro shakes kopen online

Dieet pro is een van de beste dieet shakes die er te koop zijn. Uit een pot dieet pro van 500 gram haal je 22 shakes. Een pot dieet pro kost zonder korting € 29,90. Dit is slechts € 1,36 per shake. Erg goedkoop in vergelijking met andere shakes (gemiddelde prijs per shake € 1,80).

Je kunt Dieet Pro bestellen met korting via onderstaande knop en direct beginnen met snel afvallen.

Dieet Pro online bestellen (actiepagina)

Ik ben erg benieuwd naar jou ervaringen met Dieet Pro. Laat daarom gerust een reactie achter via onderstaande reactieformulier of via mijn facebookpagina.

Terug naar de afvallen met shakes kennisbank.

Bronnen:

http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vezels.aspx#blok3

http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Wetenschappelijk/Rapporten/2014/november/De_jodiuminname_van_de_Nederlandse_bevolking_na_verdere_zoutverlaging_in_brood

www.rd.nl


Dit artikel is voor het laatst gecontroleerd op 18 augustus 2020

Leave a Reply

5 comments

 1. Anoniem

  Hallo,

  Ik zie in je vergelijkingen dat jij Dieet pro op 2 zet.Waarom vind jij dieet pro beter dan smart protein?
  Smart protein is veel goedkoper zie ik. Is deze dan minder qua smaak, werking?
  Bij smart protein zie ik shakes en maaltijdververvangers ( ook shakes). Verwarrend, wat moet je dan nemen?
  Marga

 2. Anoniem

  Hoi Mirjam,

  Ik ben op zoek naar een manier om redelijk snel minimaal 15 kg af te vallen. Ik dacht eerst aan een crash diet maar ik vind de nadelen eigenlijk niet opwegen tegen de voordelen. Zou dan de dieet pro shakes een goed alternatief zijn zodat ik toch op een redelijke termijn zou kunnen realiseren ? Ondanks dat het resultaat per persoon kan verschillen, aan wat voor een termijn moet ik denken dat ik dit gerealiseerd zou kunnen hebben ?
  Jos

  • Mirjam Koender

   Hoi Jos,

   Dat is moeilijk te zeggen hoe snel dat gaat. Ik zou me niet bind staren op hoe snel je gewicht verliest. Van belang is dat je een structureel gezond eetpatroon ontwikkeld. Een patroon dat je kunt volhouden en zorgt dat je gewicht stabiel blijft.

   Wel kunnen de dieet pro shakes goed helpen als je snel kilo’s kwijt wilt. Waar je mee zou kunnen beginnen is om tussendoortjes en/of ontbijt te vervangen door een dieet pro shake. Meestal levert dit al veel gewichtsverlies op.

   groetjes,
   Mirjam

 3. Anoniem

  Goedenavond

  Sinds een half jaar gebruik ik de shakes van Dieet pro en ze bevallen echt heel goed! De smaakjes zijn ook allemaal lekker! Ik drink ze wel met 250ml halfvolle melk ipv water. Dat smaakt toch net iets beter :p
  Ik val er geen kilo’s mee af, maar ik blijf wat op gewicht en dat is 61 kg (lengte 1.60m).
  Het is een ideale maaltijdvervanger en daarnaast ook fijn voor of na het hardlopen/sporten!
  Ik ben fan!

  Groetjes Natasja