Dieet pro glucomannan

Dieet Pro Glucomannan is de afslankcapsule van Dieet Pro. De verkopers van deze capsules beweren dat het een wonderpil is voor snel afvallen. De vraag die leeft is of Dieet Pro Glucomannan nu echt een wondermiddel is of dat het een fabeltje is. In dit artikel een nadere analyse schets ik een objectief beeld over dit product.

In dit artikel lees je:

Dieet Pro Glucomannan wat is dat precies?

Dieet Pro Glucomannan 1000mgOver Dieet Pro heb ik eerder al eens een artikel geschreven. Dieet Pro komt als een van de beste shakes uit onze test. De dieet shake vergelijking die ik heb vind je in dit artikel over afvallen met shakes. Dieet pro is een eiwitshake die qua prijs en kwaliteit erg goed scoort. Je kunt er snel en verantwoord veel kilo’s mee afvallen.

Het product Dieet Pro Glucomannan is echter nieuw. Dit product is een capsule van 500 gram die de voedingsvezel Glucomannan bevat. Glucomannan is afkomstig van de Konjac plant die veel voorkomt in Azië. De Konjac plant wordt al meer dan 1.000 jaar gegeten. Voedingsvezels zijn erg belangrijk in een gezond eetpatroon.

De voedingsvezels zorgen er voor dat je verzadigd raakt en bevorderen een goede spijsvertering. Het voedingscentrum zegt dat het gezond is om dagelijks zo’n 30-40 gram voedingsvezels te eten.

Deze vezels vind je in volkoren producten, groente, fruit, aardappelen, brood en peulvruchten. Het is algemeen bekend dat Nederlanders te weinig voedingsvezels eten (18-23 gram) per dag.

Wetenschappelijk bewijs over Dieet Pro Glucomannan

Allemaal leuk en aardig maar klopt het nu ook dat Glucomannan een positief effect heeft op je gewicht als je wilt afvallen. De verkopers van Glucomannan zeggen dat dit effect wetenschappelijk is aangetoond.

Ze noemen echter niet de bron van deze bewering en ook lees ik nergens hoe dit dan is vastgesteld. Daarom ben ik zelf op zoek gegaan en heb ik het onderzoek hier weten te vinden: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6096282.

Om het je makkelijk te maken lees je hieronder mijn samenvatting van dit onderzoek.

Er is een klinische studie uitgevoerd op een groep van 20 vrouwen met obesitas gedurende een periode van 8 weken. Het doel van de studie was tweeledig:

  • Het effect bepalen van Glucomannan op het gewicht van mensen met obesitas
  • Het effect bepalen van Glucomannan op de cholesterol waarden van mensen met obesitas

De vrouwen werden willekeurig verdeeld over 2 groepen en net zolang gemixed tot dat elke groep ongeveerd dezelfde samenstelling had wat betreft lengte en gewicht. De ene groep van 10 vrouwen gebruikte 8 weken lang 3 keer per dag 2 capsules Glucomannan van 500 mg. De capsules werden 1 uur voor de maaltijden ingenomen met een glas water.  De andere groep werd de placebo groep. Deze 10 vrouwen namen op dezelfde wijze 3x per dag dezelfde capsule in alleen bevatte de capsule geen Glucomannan. Beide groepen volgden hetzelfde eetschema waardoor alle omstandigheden tussen de groepen zoveel mogelijk hetzelfde zijn. De onderzoekers wisten niet welke de placebo en welke de Glucomannan groep was. Na 8 weken zijn de uitkomsten gemeten. Vastgesteld werd dat de Glucomannan groep significant was afgevallen in vergelijking met de placebo groep . Ook werden er significante positieve effecten gemeten bij de Glucomannan groep wat betreft cholesterol waarden en triglyceriden (vetcellen in de bloedbaan). De gebruikers in de Glucomannan groep ervoeren praktisch geen bijwerkingen. Een aantal vrouwen gaven aan wat meer last te hebben van verstopping in de dikke darm. Ook gaf de Glucomannan groep aan een verzadigd gevoel te hebben.

Conclusie van het onderzoek

Hoewel de deelwaarneming van 20 vrouwen niet erg groot is concluderen de wetenschappers dat het positieve effect van Glucomannan op het gewicht zeker aanwezig is en in lijn is met eerdere onderzoeken.

Dr. Ozz en Glucomannan

De van televisie bekende Amerikaanse arts Dr. Ozz heeft in zijn show laten zien dat Glucomannan echt werkt als je snel wilt afvallen. Na de show door dr. Ozz is het product Glucomannan enorm populair geworden. Hieronder kun je de video bekijken waar te zien is wat dr. Ozz precies zegt over Glucomannan.

 

Hoe je Dieet Pro Glucomannan kunt gebruiken

Glucomannan is op de Nederlandse markt verkrijgbaar in capsule vorm van 500 mg. Dezelfde capsules feitelijk als gebruikt in de klinische studie. Als je de capsules bestelt krijgt je 120 stuks.

De capsules neem je net als in het onderzoek 3 maal daags in met een glas water. In totaal gebruik je daarmee per dag 3×2=6 capsules. Een capusule bevat 555mg extract van de Konjac plant waarvan 500mg Glucomannan.

De capsules kun je tussen een uur tot 5 minuten voor de maaltijd innemen. Verder kun je in Nederland Glucomannan ook krijgen in de vorm van pasta, noodles en rijst.

Glucomannan kun je tegelijk met de dieet pro shakes gebruiken voor een maximaal effect.

Dieet Pro Glucomannan bijwerkingen

Conform de resultaten van de klinische studie kan het voorkomen dat de dikke darm wat meer verstopt raakt dan anders het geval is. Dit gebeurt zeker niet bij iedereen maar kan dus wel voorkomen.

Dieet Pro Glucomannan ervaringen

Ervaringen in Nederland zijn positief en dit baseer op mijn eigen research die ik op het internet heb gedaan.  Ik kan er simpel over zijn dat uit de klinische studie ook blijkt dat het gebruik van Glucomannan werkt als je wilt afvallen. Verder geven de mensen in de studie aan dat de capsules makkelijk in te nemen zijn.

Dieet Pro Glucomannan een wondermiddel of niet?

Dieet Pro Glucomannan werkt doordat de capsules water opnemen en je een vol gevoel geven. Je hebt dus geen honger meer en zult daardoor minder eten. Minder eten betekent een betere energiebalans waardoor je zeker gaat afvallen. Zoals uit het onderzoek blijkt zijn de mensen alleen met het gebruik van Glucomannan in 8 weken 2,5 kilo afgevallen.

In combinatie met de dieet pro shakes moeten meer kilo’s makkelijk haalbaar zijn. Dieet Pro Glucomannan is effectief maar geen wondermiddel waarmee je binnen no-time kilo’s kwijtraakt. Het beste kun je Dieet Pro Glucomannan combineren met eiwitshakes of gewoon gezonde voeding.

Overgewicht zit bij veel mensen rondom de buik in de vorm van buikvet. Wil je weten welke voeding het beste is lees dan hier alles over buikvet afvallen.

Dieet Pro Glucomannan kopen

Wil je zelf Dieet Pro Glucomannan eens proberen dan kan dat. Bestellen kan via onderstaande knop waarbij je direct de meest scherpe aanbieding te zien krijgt.

Goedkoop Dieet Pro Glucomannan bestellen

 

Leave a Reply