Detox dieet

Een detox dieet is erop gericht de giftige stoffen uit het lichaam te zuiveren. In dit artikel ga ik verder in op de vraag waarom je zo’n detox dieet zou kunnen volgen.

We behandelen de achtergronden van het detoxen en bespreken ook een actueel en effectief detox dieet. Ben je op zoek naar een ander soort dieet kijk dan eens op onze speciale productenpagina.

In dit artikel lees je:

Ons lichaam als detox machine

Belangrijk om te beseffen is dat ons lichaam is ingericht om zich automatisch te ontdoen van toxische stoffen. Dit vindt plaats via de:

 • Lever: Deze fungeert als filter en vormt daarmee een eerste verdedigingslinie in de afweer tegen giftige stoffen in uw bloed. Soms komen er zoveel verkeerde stoffen tegelijk binnen dat de lever dit niet allemaal kan blokkeren waardoor het alsnog gedeeltelijk in uw bloed terecht komt.
 • Darmen: Deze bevatten goede en slechte bacteriën. De goede zorgen ervoor dat uw lichaam voedingsstoffen via de darmwand in het bloed opneemt. De slechte blokkeren de opname van voedingsstoffen in uw bloed en houden deze voor zichzelf en vermeerderen zich daarmee. Hierdoor kan er dus een tekort ontstaan van allerlei belangrijke voedingsstoffen waardoor u minder gezond wordt.
 • Nieren: Deze voeren de afvalstoffen die schadelijk zijn voor uw lichaam vanuit uw bloed af.

Waarom een detox dieet?

Er zijn mensen waarbij het afvallen maar niet wil lukken. Maakt niet uit welk dieet ze volgen, de kilo’s gaan er niet af. Een detox dieet kan dan uitkomst bieden. Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen is dat een dergelijk dieet echt help bij het afvallen ervaren veel mensen wel een positief effect op hun lichaamsgewicht.

De oorzaak van de werking van dergelijke diëten moet waarschijnlijk meer gezocht worden in de hoek van het gezonder en bewuster gaan eten. Artsen en wetenschappers zeggen namelijk dat wie gezond en gevarieerd eet en geen medische afwijkingen heeft op een natuurlijke wijze afscheid neemt van verkeerde lichaamsstoffen. Medische afwijkingen die dit proces in de weg kunnen staan zijn bijvoorbeeld nier- of leverafwijkingen. Dit vergt een ander soort behandeling.

Ons lichaam heeft namelijk van nature een zogenaamd zelf genezend vermogen. Dit betekent dat uw lichaam zich automatisch hersteld na bijvoorbeeld een verwonding. Ook afvalstoffen of gifstoffen die we binnenkrijgen stoot ons lichaam vanzelf weer af.

De idee bestaat dat dit proces versneld en versterkt kan worden door ontgiftingstherapieën waaronder een detox dieet. Naast het detox dieet kun je denken aan een sapkuur, vasten, homeopathie enzovoort.

Hoe werkt een detox dieet?

Het detox dieet is er op gericht jouw natuurlijk reinigingsmechanisme weer in ere te herstellen of verder te stimuleren. Daarnaast is een detox dieet er op gericht om te voorkomen dat jouw lichaam te veel slechte stoffen binnenkrijgt.

Ik ben van mening dat dit alleen kan door gezond (en gevarieerd) te eten en daarnaast voldoende te drinken. Daarom zullen we hier alle onzin detox diëten en kuren niet behandelen maar alleen in gaan op verantwoorde en goede detox diëten.

Het is namelijk heel simpel: voorkom dat je verkeerde stoffen binnenkrijgt. Methoden en diëten die daarop zijn ingericht pakken het probleem bij de wortel aan.

Welke detox dieten zijn er?

7-daagse_detox_dieetHieronder gaan we kort in op enkele detox diëten die effectief en gezond zijn.

1. Het 7 dagen detox dieet

Doordat er veel giftige stoffen opgeslagen zijn in jouw vet reserves komen deze vrij als je gaat afvallen. Het 7 dagen detox dieet ondersteunt het lichaam bij de afvoer van deze giftige stoffen.

Hoe werkt het 7 dagen detox dieet?

Gedurende 5 tot 7 dagen volg je een specifiek voedingspatroon/detox voedingsprogramma. Dit programma is volledig en tot in de laatste details uitgewerkt.

Doormiddel van het 7 dagen detox dieet weet je precies:

 • welke ingrediënten je nodig hebt
 • wat wel en niet gegeten mag worden
 • hoe je de gerechten klaar moet maken

Daarnaast geeft het 7 dagen detox dieet jouw hele handige en praktische achtergrond informatie. De recepten zijn heel simpel zodat het je hooguit 5 tot 10 minuten kost om ze te bereiden. Dit betekent dat je waarschijnlijk minder lang in de keuken staat dan je gewend bent.

Welke effect gaat je ervaren met het 7 dagen detox dieet?

In het begin (eerste 3 dagen) is het vaak even doorbijten. Dit komt omdat het lichaam aan het ontgiften is. In de loop van de week wordt je energieker, fitter, vitaler, gezonder en vrolijker dan ooit tevoren.

Mensen geven aan dat ze zich heel schoon voelen waardoor het algemene welzijn enorm toeneemt. Ik vergelijk dit wel eens met een heerlijke douchebeurt nadat je een enorme inspanning hebt verricht. Niets is fijner dan lekker warm te douchen en dan heerlijk bij te komen.

Door de detox ga je er ook beter uitzien. Dit komt doordat de huid strakker en minder pokdalig wordt. Er zal ook gewichtsverlies optreden. Hoeveel is per persoon verschillend.

Wat ontvangt je allemaal bij het 7 dagen detox dieet?:

Digitaal E-boek met hierin:

 • Recepten voor ontbijt, lunch, snacks en avondeten
 • Gedetailleerde boodschappenlijst
 • Instructie hoe je de detox kunt voorbereiden
 • Gedetailleerde weergave wat wel en niet gegeten mag worden
 • Ideeën voor groene detox smoothies
 • Overzicht welke snacks je mag eten
 • Beschrijving hoe je minder tijd kwijt bent in de keuken
 • Informatie/instructie hoe maximaal resultaat te bereiken.

Direct bestellen met gratis bonusartikelen en 60% korting

Als u vandaag besteld dat krijgt u de volgende gratis bonus artikelen cadeau t.w.v. van € 81,-:

 • Gratis recepten boek
 • Gratis video over detox
 • Toegang tot leden website
 • 100% niet goed geld terug garantie.
 • 60% korting op aanschaf 7 dagen detox dieet

Je kunt van deze aanbieding gebruik maken via onderstaande kortinglink die speciaal voor deze website gemaakt is:

7 dagen detox (tijdelijke kortingspagina)

Groot voordeel is dat je de detox zo vaak kunt herhalen als je zelf wilt. Doormiddel van het e-book heb je immers altijd alle noodzakelijke informatie bij de hand.

2. Detox voor vrouwen

Detox voor vrouwen is geen voedingsprogramma maar een volledig coachingsplan dat erop gericht is uw lichaam binnen 10 dagen te ontgiften. Hierdoor zult u zich energieker voelen en zult u vet gaan verbranden. Gedurende het programma wordt u begeleid door Katinka. Wat ontvangt u als u het detox programma voor vrouwen aanschaft:

Detox voor vrouwen

 • Uitgebreide detox gids (inclusief voedingsplan)
 • Receptengids met 50 unieke recepten gericht op detoxen
 • Actieboek waarmee uw eigen gezonde leefstijl wordt ontwikkeld gedurende het detox programma
 • 5 unieke video’s met onder andere tips en trucs. Grote voordeel is dat deze video’s er ook op gericht zijn om u na afronding van het programma gezond en vitaal te houden.
 • Dagelijkse ondersteuning
 • Toegang tot besloten facebook groep

Direct bestellen tijdelijk super korting

Er geldt een tijdelijke actie via mijn website om bovenstaande met honderden euro’s korting te bestellen. Je betaald slechts een symbolisch bedrag voor het hele pakket en de 10 daagse ondersteuning. Wil je direct bestellen of nog meer informatie klik dan op onderstaande kortingslink

Detox voor vrouwen (tijdelijke kortingspagina)

Terug naar het totaaloverzicht waarin alle diëten zijn opgenomen.