Detox shakes dragen bij aan een optimale werking van het darmstelsel. Een goede werking van de darmen is belangrijk. De darmen vormen een belangrijk onderdeel van onze spijsvertering. Voeding dat niet goed verwerkt wordt kan leiden tot gezondheidsklachten en overgewicht. 

Waarom ook al weer detoxen?

In een eerder artikel over detox smoothies ben ik al eens verder ingegaan op het nut van een detox. Ons lichaam heeft een zelfreinigend vermogen via de lever. Dat wil zeggen dat in een normale situatie het lichaam voldoende in staat is om het lichaam te ontdoen van afvalstoffen. Met afvalstoffen kun je bijvoorbeeld denken aan alcohol, chemicaliën, suikers en nicotine.

Het doen van een detox helpt het lichaam bij dit reinigingsproces. Na de detox kuur is het lichaam weer helemaal ‘schoon’. Dit betekent dat de stofwisseling weer optimaal functioneert. Een goed werkende stofwisseling is belangrijk voor een gezond gewicht. Het helpt om vet(reserves) om te zetten in energie. Het bevordert daarmee de vetverbranding. Of een detox ook daadwerkelijk op deze manier bijdraagt is niet wetenschappelijke bewezen volgens het voedingscentrum.

Wel is de insteek van een detox dieet vaak gericht op het geleidelijk afvallen. Het richt zich daarom vaak op het maken van de juiste voedingskeuzes. Dit is een insteek die aansluit bij onze visie over afvallen. Daarbij richt het detox dieet zich niet zozeer op het aantal calorieën, maar op het maken van gezonde keuzes. Geen crash dieet dus maar afvallen op een gezonde manier.

Waarom een detox met behulp van detox shakes?

Gezond eten is niet makkelijk. Zeker in deze maatschappij waarin ongezonde voeding vaak ook nog eens goedkoper is dan gezonde voeding. Denk aan het prijsverschil tussen een portie ongezouten nootjes en een portie borrelnootjes. Het kan daarom een flinke speurtocht zijn voordat je een gezonde maaltijd op tafel hebt gezet. Detox shakes kunnen dit probleem voor jou oplossen.

Het voordeel van detox shakes is dat het eenvoudig wordt om gezonde voeding tot je te nemen. Een detox shake bevat namelijk een vast aantal gezonde ingrediënten. Daarnaast is een detox shake eenvoudig aan te maken met water. Met een detox shake heb je dan ook altijd een gezonde maaltijd binnen handbereik.

Een ander voordeel is dat het gebruik van detox shakes leidt tot bewustwording. Bewust bezig zijn met een detox kuur maakt dat je kunt nadenken over wat gezonde voeding voor jou betekent. Het kan helpen om na de detox kuur andere voedingskeuzes te maken.

Het belang van een gezonde spijsvertering

Een gezonde spijsvertering is belangrijk voor een gezond lichaam en gewicht. De energiebalans is voor de meeste mensen een belangrijke factor of er al dan niet overgewicht ontstaat. Eet je meer calorieën dan het lichaam nodig heeft dan is de kans groter dat er overgewicht ontstaat.

Om dit te voorkomen is het uiteraard van belang te letten op hoeveel calorieën er ingaan. Minstens zo belangrijk is een goede stofwisseling. Een goede stofwisseling verbrandt immers deze calorieën door ze in energie om te zetten.

Wil je hierover meer weten dan kan ik dit artikel over de werking van onze stofwisseling aanraden.

Hoe gebruik ik de detox shakes?

Het gebruik van detox shakes is eenvoudig. Meng de poeder uit het zakje met water en de detox shake is klaar voor gebruik. Zelf gebruik ik altijd een staafmixer om het geheel goed te roeren. Dit verkleint de kans op ‘klontjes’. Iets dat ik zelf niet prettig vind.

Er zijn verschillende detox shakes kuren beschikbaar. Het verschil zit in de duur van de detox. Zo onderscheiden we een 3, 6 en 12 daagse kuur met detox shakes. Daarover later meer.

De detox shakes bevatten gezonde ingrediënten waaronder Chlorella.

Wat is (de functie van) Chlorella?

Eerlijk gezegd had ik zelf nog nooit gehoord van Chlorella. Wikipedia geeft aan dat Chlorella behoort tot de groene algen. Het is een zoetwater alg en de naam Chlorella komt van het Griekse ‘chloros’ dat synoniem staat voor ‘groen’.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Chlorella een positief effect heeft op het menselijk immuumsysteem. Daarnaast is Chlorella een gezonde voedselbron. Chlorella is rijk aan eiwitten en vezels, vitaminen en mineralen. Vanwege de positieve gezondheidseffecten wordt Chlorella daarom ook wel onder de superfoods geschaard.

Darmdetox kuur met Chlorella

Darmdetox kuur met Chlorella VitamundaDetox heeft als doel om het lichaam gezonder te maken door gezonde voeding. Deze gezonde voeding zal ook de darmflora bevorderen. Voeding komt in het stofwisselingsproces via de darmen. Als de darmen niet (meer) goed functioneren raakt de stofwisseling verstoord. Dit kan er toe leiden dat voeding niet meer goed wordt afgebroken en als vet in het lichaam wordt opgeslagen. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten en overgewicht.

Dit geeft direct het belang aan van een darmdetox. Met een darmdetox begin je bij de wortels van een gezond lichaam en gezond gewicht.

Hoe werkt een darmdetox kuur met chlorella?

Voordat de kuur begint is het verstandig eerst 2 dagen alvast voorbereidingen te treffen. We noemen dit de zogenaamde ‘afbouwdagen’. Op de eerste afbouwdag start je met het beperken van de voedselinname. Eet bij voorkeur niet meer dan 50% van je normale voeding. Op de tweede afbouwdag eet je bij voorkeur alleen maar makkelijk verteerbare voeding. Denk hierbij aan yoghurt, kwark, soep en fruit.

Op de derde dag kun je starten met de detox shakes kuur. Dit betekent dat in plaats van reguliere maaltijden en tussendoortjes gebruik maakt van detox shakes. De kuur bestaat uit 7 shakes per dag. Daarnaast eet je geen andere voeding. Wel wordt het aangeraden om veel water te drinken. Water helpt om de organen beter te laten functioneren wat het detoxen bevordert.

De 7 shakes worden gespreid over de dag genuttigd. Denk hierbij aan ontbijt, lunch, avondeten en een viertal tussendoortjes.

Na de kuur bouw je de voeding weer langzaam op. Bij voorkeur weer door hiervoor 2 dagen te gebruiken.

3 daagse darmdetox kuur met chlorella

De eerste variant van de detox kuur is de 3-daagse kuur. Deze kuur is niet voor mensen die willen afvallen. De 3 daagse variant is vooral bedoeld als onderhoudskuur. Veelal wordt deze kuur gebruikt door mensen die al eens eerder een (langere) detox kuur hebben gedaan.

Samenvattend kunnen we stellen dat de 3 daagse darmdetox kuur met chlorella vooral geschikt is:

  • Voor mensen die hun streefgewicht inmiddels bereikt hebben.
  • Als onderhoudskuur. Ideaal dus voor mensen die al eens gebruik hebben gemaakt van een complete detox kuur.

6 daagse darmdetox kuur met chlorella

De 6 daagse darmdetox kuur is vergelijkbaar met de 3 daagse kuur. Alleen duurt de kuur geen 3 maar 6 dagen. Het is bedoeld voor mensen met een normaal gewicht die (opnieuw) een goede detox willen doen.

12 daagse darmdetox kuur met chlorella

De 12 daagse darmdetox kuur is bedoeld voor mensen die willen afvallen. Heb je een vol en opgeblazen gevoel biedt deze detox kuur uitkomst.  De kuur werkt op dezelfde manier als de 3 en 6 daagse darmdetox kuur met chlorella.

Wat ontvang ik als ik de detoxkuur bestel?

Zodra je de kuur bestelt ontvang je voor elke dag een doos met 7 zakjes. Met deze zakjes kunnen er 7 detox shakes gemaakt worden. Op de zakjes staat vermeld of het een snack, wake up, avond of maaltijdshake betreft.

Ervaringen met de darmdetox Chlorella kuur van Vitamunda

Vitamunda biedt producten aan die gericht zijn op een energieker leven. Naast de darmdetox kuren kun je er ook terecht voor diverse voedingssupplementen. Alle producten zijn gericht op vita (leven) en munda (zuiveren).

Ik heb nog geen specifieke ervaringen met de darmdetox chlorella kuur van vitamunda kunnen vinden. Heb jezelf ervaringen met de kuur deel ze dan gerust via onderstaand reactieformulier.

Wel zijn er algemene ervaringen bekend over detox kuren. Veel mensen vinden vooral de eerste dag(en) lastig. Het is wennen om helemaal geen vaste voeding meer tot je te nemen. Ook de darmen moeten hier aan wennen en beginnen met de grote schoonmaak. Dit betekent dat je meer dan normaal op het toilet zit. De afvalstoffen moeten er immers uit. En dit kan via de urine en via ontlasting.

Sommige mensen voelen zich slap tijdens de detox shakes kuur. Dit is niet zo verwonderlijk gezien het lage aantal calorieën. Daarom volgen mensen soms de kuur in de vakantie zodat ze kunnen rusten wanneer dat nodig is.

De positieve effecten komen vooral gedurende en na afloop van de kuur. Mensen geven zich verlost te voelen van het opgeblazen gevoel. Ook voelen mensen zich vaak energieker en gezonder na een kuur. Dit heeft tot gevolg dat mensen aangeven dat ze beter in hun vel zitten na de kuur.

Darmdetox kuur met Chlorella kopen

Ben je geïnteresseerd in een darmdetox kuur met Chlorella dan kun je deze via onderstaande link bestellen.  Ook vind je daar nog meer informatie over de kuur. De kuur is ontwikkeld door Vitamunda en maakt zoals gezegd gebruik van detox shakes. Deskundigen op het gebied van voeding, natuurgeneeskunde en darmspoelingen hebben eigen producten ontwikkeld waaronder de darmdetox kuur. Naast de detox kuur bieden zo nog andere producten aan ter ondersteuning van maag, darmen en algemene gezondheid.

Darmdetox kuur van Vitamunda bestellen

 

Terug naar de afvallen met shakes kennisbank. 

 

Bronnen:

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/Detox-dieet.aspx

https://nl.wikipedia.org/wiki/Chlorella

https://www.darmdetox.nl/gebruikerservaring/

https://www.vitamunda.nl

Leave a Reply