Misschien heb je er wel eens van gehoord; het 50 dagen dieet pro ana. Dit 50 dagen dieet is één van de vele manieren om op een relatief snelle wijze veel gewicht te verliezen, maar er kleven grote risico’s aan waar je je goed bewust van moet zijn. Pro ana staat voor ‘professional-anorexia nervosa’. Het is één van de diëten waar vooral jonge meiden zich door mee kunnen laten slepen en er anorexia door kunnen ontwikkelen.

Zij zien het 50 dagen dieet pro ana als een manier om van anorexia een levensstijl te maken. Het is dus beslist af te raden om het 50 dagen dieet pro ana te volgen. Gewicht verliezen kan fijn zijn, maar niet tegen elke prijs. Wat houdt succesvol afvallen in volgens goedkoopsnelafvallen.nl:

  • Snel afvallen is gericht op de langere termijn
  • Snel afvallen is gebaseerd op een gestructureerde aanpak waarbij er realistische doelen zijn gesteld
  • Tijdens het afvallen is er sprake van een deskundige begeleiding & support gericht op het ontwikkelen van een gezonde levensstijl
  • Tijdens het afvallen wordt de voortgang ten opzichte van de doelstellingen gemeten
  • Het dieet moet makkelijk vol te houden zijn

Bovenstaande punten zijn verder uitgewerkt en toegelicht in het artikel dat ik schreef over snel afvallen.

Het 50 dagen dieet pro ana is niet aan te bevelen

Het 50 dagen dieet pro ana voldoet niet aan de meeste van de bovenstaande punten. Het 50 dagen dieet pro ana kan gevolgd worden zonder hiervoor speciale shakes te hoeven kopen. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van jezelf uithongeren en daarbij maaltijden overslaan. Hoe dan ook, het is funest voor je lichaam. Je zult je ellendig gaan voelen en mogelijk zelfs ziek worden.

Het is niet de bedoeling dat je honger zult lijden tijdens het diëten, maar dat is precies wat er gebeurt wanneer je het 50 dagen dieet pro ana zult volgen. Je lichaam zal zich langzaamaan afbreken en het blijkt vaak, vooral voor jonge meiden, erg lastig te zijn om na de 50 dagen weer te stoppen met het 50 dagen dieet pro ana.

Ze zien hoeveel ze kwijt kunnen raken in een zeer korte tijd en raken vaak erg gemotiveerd om nog meer kilo’s kwijt te raken, totdat uiteindelijk een ziekenhuisopname onvermijdelijk is. Er bestaat tal van forums waar ervaringen worden uitgewisseld tussen meisjes en vrouwen die het 50 dagen dieet pro ana volgen en elkaar aanmoedigen om door te gaan.

Het lijkt fijn om op deze manier steun bij andere mensen te vinden, maar juist dit is levensgevaarlijk. Het maakt het moeilijker om te stoppen met het 50 dagen dieet pro ana. Het is niet verwonderlijk dat er steeds meer mensen zijn die willen dat onze regering het 50 dagen dieet pro ana zal verbieden. Het doet meer kwaad dan goed.

Zorg goed voor jezelf
Aan het begin van het nieuwe jaar willen veel mensen snel weer van de kilo’s af die ze er in de decembermaand bij hebben gekregen. Hetzelfde geldt voor de aanloop naar de zomermaanden, waarin vrouwen graag een strak lijf willen hebben om toonbaar op het strand te kunnen liggen bijvoorbeeld.

Diëten is goed, mits het op een goede manier gebeurt. Het is voor iedereen belangrijk om goed in je vel te zitten, omdat je je hierdoor energieker voelt en het gunstige gevolgen heeft voor je gezondheid. Goed eten, regelmatig bewegen en voldoende rust zijn ook belangrijke punten die niet gemist mogen worden tijdens het diëten. We willen uiteraard gewoon op een verantwoorde manier wat teveel aan kilo’s kwijtraken. Een verantwoorde manier van afvallen is bijvoorbeeld afvallen met shakes. Ook voor afvallen met shakes geldt dat je dit verantwoord moet doen.

Shakes kunnen een effectieve manier zijn om verantwoord af te vallen

Shakes kunnen één of meerdere maaltijden vervangen, terwijl je wel de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze voedingsstoffen moet je vooral zien te halen uit gezonde maaltijden. Daarom is het nooit verstandig om alleen maar shakes te gebruiken. Gezonde voeding blijft noodzakelijk ook als je shakes gebruikt. Door de shakes krijg je veel minder calorieën binnen dan bij een complete maaltijd.

Shakes zijn super simpel te maken en eenvoudig mee te nemen. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker en in verschillende smaken te verkrijgen. Het is een goedkope manier om af te vallen. Heb je al eens geprobeerd om te sporten om de overtollige kilo’s kwijt te raken, maar is dit niet gelukt? De kans bestaat dat het je met shakes wel gaat lukken, mits natuurlijk onder professionele begeleiding.

Professionele begeleiding is aan te raden om jou te helpen om jouw streefgewicht te behalen. Het kan vaak erg lastig zijn om jezelf te motiveren om door te zetten. Het is overigens niet aan te raden om voor de rest van je leven shakes te blijven gebruiken.

Daarnaast is het ook echt aan te bevelen om jouw levenswijze te veranderen, zodat je niet na de periode van diëten te maken krijgt het met bekende jojo-effect. Dat is niet alleen jammer dan de tijd die je erin hebt gestoken, de kans bestaat dat je zwaar ontmoedigt zult raken.

Alternatief voor Dieet Pro

Wil je verantwoord afvallen met shakes op een verantwoorde manier dan is het Vitadis shake dieet een echte aanrader. Je leest alles over Vitadis in mijn review die ik over dit product geschreven heb (Vitadis review). Inmiddels heeft Vitadis ook een speciaal shake dieet ontwikkeld.

Leave a Reply