De afval shakes van Kruidvat

afval shakes Kruidvat

Iedereen die heeft te kampen met overgewicht wil natuurlijk op een prettige en gezonde manier afvallen. Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen die het afvallen een stuk makkelijker maken dan vroeger. Je hoeft niet meer droog volkoren brood te eten zonder boter. Een van de de hulpmiddelen bij het afvallen zijn de zogenaamde afval shakes. Ook Kruidvat verkoopt tegenwoordig onder haar eigen merk afval shakes.

Als je op een goede en gezonde manier wilt afvallen dan is het echter wel van belang dat je jezelf voorziet van de juiste informatie. Begin dus niet zonder meer shakes te drinken. In dit artikel lees je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken omtrent het wel of niet gebruiken van de afvalshakes van Kruidvat.

In dit artikel lees je:

 • Welke Kruidvat shakes zijn er te krijgen?
 • Zijn de Kruidvat shakes gezond?
 • Gezond alternatief voor de Kruidvat shakes
 • Hoe moet ik de afvalshakes Kruidvat combineren met mijn dagelijkse voeding?
 • Hoe werken de afvalshakes van Kruidvat?
 • De voordelen van afvalshakes op een rij

Welke Kruidvat shakes zijn er te krijgen

Kruidvat biedt diverse shakes aan. Deze worden ook wel maaltijdvervangers genoemd. Concreet betekent dit dat je maaltijden gaat vervangen door een shake. Zoals eerder beschreven in het artikel over afvallen met shakes heeft dit diverse voor- en nadelen.

Atkins shakes

De shakes van Atkins zijn wereldbekend. De shakes van Atkins worden geleverd in de vorm van potten van 370 gram met poeder. Het poeder vermeng je met water of melk en je Atkins shake is klaar in een handomdraai.

In vergelijking met andere shakes zijn de Atkins shakes gemiddeld geprijsd. Shakes van Weightcare en ook Dieet Pro zijn goedkoper als je het per shake uitrekent. De kwaliteit van de Atkins shakes is goed. Het bestaat hoofdzakelijk uit eiwitten en bevatten weinig koolhydraten in de vorm van suikers.

Over het algemeen zijn de Atkins shakes goedkoper verkrijgbaar in vergelijking met de aanbiedingen van Kruidvat. Op deze pagina over Atkins shakes bestellen vind je de meest scherpe aanbieding van Atkins shakes.

Weightcare

Kruidvat verkoopt ook de shakes van Weightcare. Deze shakes zijn vooral populair omdat ze erg goedkoop zijn in vergelijking met andere merken. Dit gaat ten koste van de kwaliteit omdat de Weightcare shakes relatief veel suikers bevatten. Het wordt steeds duidelijker dat suiker niet goed is voor ons lichaam.

Ook voor Weightcare shakes geldt dat Kruidvat vaak duurder is dan online bestellen. In dit artikel over Weightcare shakes lees je meer over de shake en kun je ook tegen een scherpe prijs online bestellen.

Modifast

De shakes van Modifas zijn ook te koop bij Kruidvat. Modifast is qua kwaliteit gemiddeld te noemen terwijl de shakes wel duur zijn. In vergelijking met shakes als Weightcare, Atkins en Dieet Pro zijn Modifast shakes tot wel ruim een euro per shake duurder.

Wil je meer lezen over Modifast shakes dan kun je dit artikel lezen. Je vindt er ook de mogelijkheid om Modifast te bestellen tegen een scherpe prijs.

Kruidvat shakes (huismerk)

De shakes van Kruidvat zijn verkrijgbaar in de volgende smaken:

 • Aarbei
 • Banaan
 • Chocolade
 • Vanille
 • Café Latte
 • Vanille room

De potten bevatten 290 tot 432 gram poeder om eenvoudig shakes te maken. Een shake bevat 202 kcal wat weinig is in vergelijking met een normaal ontbijt of lunch. Toch zijn er veel andere shakes die hetzelfde effect hebben maar wel minder calorieen bevatten. Denk hierbij aan Dieet Pro dat maar 79 kcal per shake bevat. De shakes van Kruidvat zijn daarmee niet de beste oplossing.

Perzik ontbijtyoghurt

Bij kruidvat kun je ook nog perzik ontbijyoghurt kopen als vervanging voor je reguliere ontbijt. Het eiwitpoeder wordt geleverd in een pot van 12 maaltijden. Aan 250 ml magere yoghurt voeg je voor elke maaltijd 2 lepels perzik ontbijtyoghurt toe.

Kruidvat Lemon of aardbei maaltijd shake

Ben je op zoek naar smoothies dan biedt Kruidvat jou een tweetal smoothie maaltijdshakes. Dit is een gelimiteerde uitgave en is lang niet altijd verkrijgbaar. Het is een frisse smoothie die vooral populair is in de zomer. De smoothie is gebaseerd op verse sinaasappelsap.

De lemon smoothie shake is geschikt voor ontbijt of lunch. De shake bevat maar 207 calorieen wat heel weinig is in vergelijking met de hoeveelheid calorieen die je gemiddeld consumeert middels een ontbijt of lunch. De Smoothie shake van Kruidvat is verpakt in handige portieverpakkingen. Dit betekent ultiem gebruiksgemak.

Zijn de afvalshakes van Kruidvat gezond?

Er wordt beweerd dat de afvalshakes van Kruidvat geschikt zijn om snel af te vallen. Daarnaast zouden de afvalshakes Kruidvat ook nog eens bijzonder gezond zijn. Het dus goed voor je lichaam en je zorgt er met de afvalshakes Kruidvat voor dat je je lichaam niet opeens uithongert. Tijd om dit eens verder te onderzoeken aan de hand van de lijst met ingrediënten.

Een Kruidvat shake maak je aan met 2 schepjes poeder van in totaal 54 gram. Van deze 54 gram bestaat 31,32 gram uit koolhydraten. Van deze 31,32 gram koolhydraten bestaat 24,3 gram uit pure suiker! Dit betekent dat ruim 45% van de ingrediënten in de shake uit suiker bestaat.

 

Op de etiketten staat dat de Kruidvat shakes rijk zijn aan eiwitten. In een shake zitten echter slechts 7,5 gram eiwitten ten opzichte van 24,3 gram suiker. Naar mijn mening wordt je hier als consument dus echt misleid. Men noemt wel dat een shake rijk is aan eiwit maar vermeldt niet dat de shake bijna voor de helft uit suiker bestaat. 

Gezond alternatief voor de Kruidvat shakes

Kruidvat shakes zijn dus niet gezond. Ben je nog niet overtuigd? Dan volgt hier een vergelijking met een shake die wel goedkoop en gezond is: Dieet Pro. In een Dieet Pro shake zitten slechts 0,8 gram suiker en maar liefst 18,2 gram eiwitten. Ook is het aantal calorieen van een Dieet Pro beduiden lager (slechts 79 kcal) in vergelijking tot 205 kcal in de Kruidvat shakes.

Met een prijs van slechts 1,30 euro per shake is Dieet Pro ook erg goedkoop. Daarnaast gelden er vaak acties waardoor je Dieet Pro nog goedkoper kunt kopen. De meest actuele en voordeligste acties vind je op onderstaande actiepagina. Ook heb ik een review over Dieet Pro geschreven waarin je meer details leest en complete voedingsschema’s vind waarmee je de shakes kunt combineren.

Dieet Pro online bestellen (actiepagina)

 

Hoe moet ik de afvalshakes Kruidvat combineren met mijn dagelijkse voeding?

In raad het gebruik van de afslankshakes van Kruidvat af op basis van het feit dat ze vol zitten met suikers. Wil je het toch proberen zorg er dan voor dat je voldoende en gevarieerde gezonde voeding eet.

Het is een misvatting dat je de afvalshakes Kruidvat kunt gebruiken om al je voeding te vervangen. In principe functioneren de afvalshakes Kruidvat als voedingssupplement. Je moet dus wel regulier voedsel blijven eten. Wat je wel kan doen is bijvoorbeeld de lunch vervangen met een shake. Je kunt in het begin van het dieet ook zowel het ontbijt als de lunch vervangen met afvalshakes Kruidvat. Maar gezien het aantal suikers in een shake zou ik hier niet voor kiezen.

Het is echter belangrijk dat je niet alleen maar afvalshakes Kruidvat gaat drinken. Je lichaam moet immers niet gaan wennen aan enkel vloeibaar voedsel. Het is zo dat de afvalshakes Kruidvat rijk zijn aan veel voedingstoffen en voldoende proteïne, maar het is wel allemaal in vloeibare vorm.

Je spijsvertering zal dus als het ware ‘lui’ worden als er geen grof voedsel meer binnen komt om te verteren. Als je vervolgens eenmaal stopt met afvalshakes Kruidvat en weer normaal gaat eten, dan zal je direct maagklachten krijgen. Ga daarom nooit alleen maar afvalshakes van Kruidvat drinken en stoppen met eten. Wees verantwoord en combineer afvalshakes van Kruidvat met gezond en regulier voedsel. Tevens is het niet zo dat je zonder meer af kunt vallen als je afvalshakes Kruidvat gaat drinken. Als je bijvoorbeeld vet en ongezond blijft eten dan zijn de afvalshakes van Kruidvat natuurlijk niet efficiënt.

Hoe werken de afvalshakes van Kruidvat?

De reden waarom je gezond moet blijven eten in combinatie met de shakes is dat de shakes zoals gezegd een voedingssupplement vormen. Wat je wilt bereiken met een proteïne shake is dat je vet gaat verbranden. Dit werkt als volgt. Als je veel koolhydraten eet, dan verbrandt je lichaam de koolhydraten liever dan de vetten. Als je stopt met het eten van veel koolhydraten dan gaat je lichaam de vetten verbranden. Het gevolg hiervan is dat je honger krijgt. Daarom drink je een proteïne shake.

De proteïnes zorgen ervoor dat je spieren voldoende voeding krijgen waardoor je dus op een gezonde manier afvalt. Een bijkomend voordeel van de shakes is dat je het dieet kunt afbouwen. Je kunt zoals gezegd eerst twee maaltijden vervangen met een shake, daarna één maaltijd en tot slot geen enkele maaltijd.

De voordelen van afvalshakes op een rij

Het gebruik van afvalshakes heeft vele voordelen. Het is soms lastig om een structuur aan te brengen in al die voordelen en daarom volgen hieronder alle voordelen in een handig overzicht.

 • Je kunt met shakes snel afvallen doordat je weinig calorieën binnenkrijgt
 • Je hebt geen hongergevoel door de eiwitten in de shakes
 • Shakes kun je gemakkelijk bereiden en je kunt ze overal mee naar toe nemen
 • Afvallen met shakes is een goedkope afvalmethode
 • Je kunt de shakes prima combineren met werk en gezin
 • Je hoeft niet te sporten om af te vallen als je shakes gebruikt

Als je al deze voordelen op een rij ziet staan dan moge het duidelijk zijn dat het afvallen met shakes een slimme keuze is. Wees je wel bewust van de valkuilen zoals ook in dit artikel over afvallen buik is beschreven.

Terug naar de afvallen met shakes kennisbank.

Leave a Reply