Crash dieet shakes

Crash dieet shakes zijn niet anders dan gewone dieet shakes. Als de dieet shakes onderdeel uitmaken van een crash dieet worden ze ook wel crash dieet shakes genoemd. Een crash dieet is moeilijk vol te houden (en ook ongezond). Om een crash dieet beter te kunnen volhouden worden daarom soms crash dieet shakes toegevoegd aan het dieet. Hoe wel ik geen voorstander van crash diëten ben wil ik je met dit artikel wel meer inzicht geven. Dit betekent dat je meer leest over wat crash dieet shakes precies zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

In dit artikel lees je:

Hoe werken crash dieet shakes

Een crash dieet betekent dat je minder dan 1.000 kilocalorieën per dag eet. Dit kun je doen door heel weinig te eten en veel water te drinken. Het volg is dat een dergelijk dieet bijna niet vol te houden is. Je krijgt namelijk veel honger en moet constant de verleiding om te gaan eten weerstaan.

Crash dieet shakes kunnen dan een oplossing bieden. De crash dieet shakes zijn zo samengesteld dat ze heel weinig calorieën bevatten zodat ze prima in een crash dieet passen. Daarnaast zitten crash dieet shakes vol met eiwitten waardoor ze je gedurende langere tijd een vol gevoel geven. Hierdoor is een crash dieet beter vol te houden terwijl je niet meer calorieën hoeft te eten.

De shakes maak je veelal aan met water of magere melk of yoghurt. De crash dieet shakes zijn zodanig verpakt dat je precies de goede hoeveelheid poeder gebruikt per shake. Met een goede shake beker en mixer maak je in een handomdraai een lekkere shake.

De shakes zijn vaak te krijgen in veel verschillende soorten smaken waardoor je kunt variëren in de shakes. Verder kun je in de zomer bijvoorbeeld ijsblokjes toevoegen als extra verfrissend ingrediënt.

Crash dieet shakes kun je opnemen binnen een bestaand crash dieet. Dit kan door bijvoorbeeld het ontbijt en de lunch te vervangen door een shake.

Er wordt soms gesuggereerd dat de dieet shakes boordevol goede voedingsstoffen zitten. Voor de goede dieetshakes klopt dit. Echter als je alleen maar dieet shakes gebruikt mis je essentiële voedingsstoffen. Gezond eten naast het gebruik van shakes is daarom noodzakelijk.

Om het crash dieet enigszins gezond te houden is daarom aan te raden om een gezonde avondmaaltijd te nuttigen. Gezond betekent dat je varieert in voeding en kiest voor producten met een hoge voedingswaarde.

Een crash dieet brengt allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee, wees dan ook extra alert op de risico’s en luister daarbij goed naar je lichaam ook als je minder honger hebt door het gebruik van de dieetshakes.

Welke crash dieet shakes kan ik het beste gebruiken?

Feitelijk zijn crash dieet shakes hetzelfde als gewone dieet shakes. Ze worden soms echter crash dieet shakes genoemd als de shakes gebruikt worden als onderdeel van een crash dieet.

Om een goede crash dieet shake uit te zoeken kunnen we ons dus focussen op de reguliere dieetshakes. Uit de dieet shake vergelijking die ik heb uitgevoerd onder de meest bekende dieet shakes in Nederland komt naar voren dat de shakes van Dieet Pro het minst aantal calorieën bevatten (80 kilocalorieën). De shakes van Herbalife bevatten de meeste calorieën per shake (217).

Naast calorieën wil je natuurlijk veel eiwitten terugzien in een crash dieet shake. Honger ligt namelijk op de loer bij een crashdieet. Shakes met veel eiwitten kunnen de honger enigszins onderdrukken.

Het nadeel van een crash dieet gebaseerd op shakes is dat je in de tussentijd niet leert om gezonder te eten. Dit is wel noodzakelijk om te borgen dat na afloop van het dieet de kilo’s er niet weer bijkomen. Niemand wil natuurlijk een jojo-effect want dat zou betekenen dat je afslankpoging voor niets is geweest.

Wil je toch beginnen met een crash dieet en ervoor zorgen dat het dieet goed vol te houden is dan kun je kiezen voor een crash dieet gebaseerd dieet shakes.

Alternatief voor crash dieet shakes

Gebruik nooit alleen maar shakes om af te vallen. Op de korte termijn behaal je wel afslankresultaten, op de lange termijn werkt dit helaas niet. Gebruik (crash) dieet shakes daarom alleen in combinatie met gezonde recepten zodat jij een gezonder eetpatroon aanleert. Dit legt de basis voor een slanke toekomst.

Wil je afvallen zonder gebruik te maken van crash dieet shakes? Als alternatief zijn er veel verschillende dieetsoorten beschikbaar. Op de pagina over afvallen met dieet vind je een overzicht van alle verschillende soorten diëten.

Vaak ligt het probleem van overgewicht in een ongezond eetpatroon. Kies daarom een dieet dat gericht is op verandering van gedrag. Een dieet dat jou helpt om het huidige eetpatroon om te zetten in een gezonder eetpatroon.

Terug naar de afvallen met shakes kennisbank.

Leave a Reply