Chillflex dieet

Het Chillflex dieet is een speciaal door goedkoopsnelafvallen.nl ontwikkeld dieet gebaseerd op reeds bekende diëten. Het doel van dit dieet is tweeledig. Snel afvallen en daarnaast leren om gezonder te eten. De naam Chillflex is een afgeleide van het woordje “chillen” wat ook wel “relaxen” betekent. Lekker snel afvallen op een relaxed manier!

In dit artikel lees je:

 


De idee achter het Chillflex dieet

Je wilt gaan diëten / afvallen omdat je waarschijnlijk last hebt van overgewicht. Dit voelt vaak vervelend. Veel mensen vinden zichzelf te dik dus dit is geen schande.

Het is juist goed dat je dit negatieve gevoel wilt aanpakken! Met het Chillflex dieet ga je (maximaal) drie weken afvallen op een verstandige en relaxed manier. Niet met shakes, niet met pillen, niet met water, nee afvallen door gezond eten en te chillen.

Waarom (snel) afvallen vaak mislukt

In dit artikel over snel afvallen krijg je inzicht in wat er nodig is om succesvol en tegelijkertijd snel af te vallen. Dit met het uiteindelijke doel om gezonder te leven.

Afvallen lukt alleen als er minder kilocalorieën inkomen dan er verbruikt worden door je lichaam. Belangrijk is om ook tijdens het afvallen te borgen dat het lichaam voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Niet iedereen is in staat om dit zelfstandig te realiseren.

Daarom kiezen veel mensen voor diëten, afslankshakes of andere afslankproducten. Overig het algemeen is daar niets mis mee. Vaak biedt een dieet echter geen structurele oplossing. Het dieet pakt vaak het onderliggende probleem niet aan. Dit probleem heet: een ongezond eetpatroon. Te veel koolhydraten in de vorm van suikers. Te veel vetten in de vorm van verzadigde vetten. Stop je met dieten en zijn de eetgewoonten niet verandert? Dan val je vaak terug in oude patronen. Het gevolg is dat je snel weer gewicht aankomt. Dit fenomeen staat ook wel bekend als het jojo-effect.

Hoe werkt het Chillflex dieet?

Het Chillflex dieet helpt jou bij het afvallen. Daarnaast krijg je doormiddel van dit dieet inzicht in wat gezonde voeding betekent.  Het dieet leert je niet om een bepaald eetpatroon te doorbreken. Daar is vaak een gedragsverandering voor nodig. Het Chillflex dieet kent geen actieve ondersteuning bij deze gedragsverandering. Ben je op zoek naar een methode om snel af te vallen en een gedragsverandering te bewerkstelligen? Lees dan dit artikel over afvallen buik.

Het dieet duurt maximaal 21 dagen. Wij hebben voor elke dag een menu gemaakt. Dit menu kun je variëren zolang het binnen de hoeveelheid kcal past. Door de menu’s consumeer je ongeveer 1000 kcal per dag. Dit is ongeveer de helft van wat het lichaam verbruikt (man iets meer dan een vrouw).

Het Chillflex dieet valt in de categorie crash dieet. Het is dan ook belangrijk om dit dieet tijdelijk te volgen. Bij voorkeur niet langer dan drie weken. Daarmee is het geen structurele oplossing voor overgewicht. Wel een ideaal dieet om snel even wat kilo’s kwijt te raken.

 

Wat is gezond eten?

Het lichaam heeft elke dag het volgende nodig:

  • Brandstof als leverancier van energie: koolhydraten, vet en eiwit
  • Bouwstoffen om het lichaam gezond te houden (groei en instandhouding): eiwitten en mineralen
  • Beschermende stoffen: vitamines en mineralen

Om het ichaam te voorzien van alle brand-, bouw en beschermende stoffen is er een maaltijdschijf ontworpen met vier groepen:

  • Aardappelen en brood
  • Groente en fruit
  • Melk, kaas, vlees, ei en vis
  • Boter, bak- en braadboter, halvarine en margarine.

In het dieet is rekening gehouden dat je elke dag voldoende uit de vier schijven binnenkrijgt. In de blogs over gezond eten lees je alle informatie omtrent gezonde voeding.

Inhoud van het Chillflex dieet

Per week is een speciale pagina ingericht met gedetailleerde (voedings)instructies:

 

Terug naar het centrale artikel over afvallen met een dieet.

Leave a Reply