Body en Fit Smart Protein afslank shake review

Met slechts 90 kilocalorieën per shake is de Smart Protein dieet shake een van de populairste afslank shakes in Nederland. In dit artikel lees je mijn persoonlijke review over de Body & Fit Smart Protein afslank shake.

Body & Fit shop is sinds 1995 leverancier van afslankvoeding

De Body en Fit Smart Protien afslank shake is een van de vele afslankproducten die verkrijgbaar zijn in de Body&Fit webshop. Naast de webshop heeft Body&Fit winkels in Zwolle en Amersfoort. Je kunt dan ook altijd even een kijkje nemen in de winkel en je laten adviseren door het winkelpersoneel.

Het distributiecentrum van Body&Fit zit in Heerenveen waardoor men altijd in staat is om de volgende dag te leveren als je voor 22.00 uur besteld. Bestel je op zaterdag of op zondag voor 18.00 uur dan worden de producten op maandag geleverd.

Body&Fit maakt het via hun track en trace systeem mogelijk om je bestelling online te volgen. Naast bezorging aan huis kun je ook kiezen om het pakket af te halen bij een POSTNL afhaalpunt.

Producten kunnen retour gestuurd worden binnen 2 weken (14 dagen) na ontvangst van het artikel. Je hoeft hierbij niet te vermelden wat de reden voor retour is. Heb je de verpakking geopend en wil je deze retour sturen dan dien je eerst even te bellen met de klantenservice.

Eigenschappen van de Smart Protein shakes: goedkoop, gezond en krachtig

De Smart Protein shakes zijn verkrijgbaar in 4 verschillende verpakkingsvormen:

 • Verpakking van 2000 gram, hiermee maak je 71 shakes;
 • Verpakking van 1000 gram, hiermee maak je 35 shakes;
 • Verpakking van 750 gram, hiermee maak je 26 shakes;
 • Verpakking van 392 gram, hiermee maak je 14 shakes.

De prijs varieert afhankelijk van de verpakking tussen de € 0,50 en € 0,75 cent per shake. Uit een dieet shake vergelijking blijkt dat de Smart Protein shake van Body & Fit daarmee heel goedkoop is in vergelijking met andere bekende shake merken. Voor een afslank shake van de concurrent betaal je al snel meer dan 1 euro. Het zal je niet verbazen dat hoe groter de verpakking hoe lager de prijs per shake.

Doordat de shake zo goedkoop is zou je kunnen denken dat de shake dan ook wel niet zo gezond zal zijn en veel suikers bevat. Als ik echter kijk naar de ingrediënten dan valt op dat er gebruik wordt gemaakt van relatief veel eiwitten (18,6 gram per shake). Verder bevatten de afslank shakes weinig suikers (1,1 gram) waardoor we de shake als gezond kunnen typeren.

Door de relatief grote hoeveelheid eiwitten per shake is het een krachtig instrument voor snel afvallen. De eiwitten zorgen er voor dat tijdens het afvallen je spieren onaangetast blijven. Verder geven de eiwitten jou een verzadigd gevoel waardoor je minder snel in de verleiding komt om ongezond te gaan ‘snacken’.

Ingrediënten: hoge kwaliteit eiwitten, vitamines en mineralen

De eiwitten die in de Smart Protein shakes gebruikt worden zijn de whey en micellar caseine eiwitten.  Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten eiwitten is dat whey heel snel en micellar heel langzaam werkt. Door de combinatie van whey en micellar ben je verzekerd van een langdurige (tot wel 8) bescherming van je spieren.

In de shake is verder nog 131 milligram l-carnitine verwerkt in een shake van 28 gram. L-carnitine bevordert de stofwisseling.

Verder bevatten de shakes vitamines. De belangrijkste zijn vitamine B3 (6,6 mg) en vitamine C (25,2 mg). Wat precies de effecten zijn van deze vitamines kun je hier lezen. Wat verder opvalt is dat er nog zo’n 576 milligram calcium per shake aanwezig is. Calcium valt onder de mineralen en bevordert de goede werken van onze botten en spieren.

Etiket Body&Fit Smart Protein afslank shake

Smart Protein shakes zijn in 19 smaken verkrijgbaar

Groot voordeel van de Smart Protein shakes is dat ze in maar liefst 19 smaken te koop zijn. Tegenwoordig is het heel gebruikelijk dat aanbieders van shakes meerdere smaken aanbieden. Echter meestal wordt dit aanbod beperkt tot maximaal 4 verschillende smaken. De meest populaire smaken zijn banaan, chocola, vanille en bosvruchten.

Te combineren met elk dieet,  gezond voedingspatroon blijft belangrijk

De Smart Protein afslank shake is goed te combineren met een eiwitdieet of koolhydraatarm dieet. Feitelijk passen de shakes in elke dieetvorm. Dit komt doordat de shakes jou helpen bij het afvallen als gevolg van het hoge eiwitgehalte en de lage hoeveelheid calorieën. Het hoge eiwitgehalte heeft het voordeel dat het je spieren beschermt. Hierdoor beperk je het risico op verlies van spiermassa. Je wilt immers vet verliezen en geen spieren. Verder is het hoge eiwitgehalte in de Smart Protein afslank shake van belang om je een lang verzadigd gevoel te geven. Dit beperkt het risico op snack-gedrag en zorgt er voor dat je minder calorieën binnenkrijgt.

Overigens kunnen shakes nooit ter volledige vervanging dienen van een gezond eetpatroon. Gezond eten betekent gevarieerd eten. Vooral de variatie ontbreekt als je alleen maar dieet shakes gebruikt. Vervang daarom maximaal 2 maaltijden per dag en blijf er vooral gezond en gevarieerd bij eten. Feitelijk zijn de Smart Protein shakes niet te gebruiken als volwaardige vervanger van een maaltijd. Je kunt deze shakes daarom ook beter gebruiken door tussendoortjes te vervangen.

Hoe je gezond kunt eten lees je in mijn blogs over gezond eten. Op mijn website vind je gratis concrete en makkelijk te maken gezonde recepten die allemaal te gebruiken zijn in combinatie met de shakes.

Gebruikerservaringen van de Smart Protein shakes: erg tevreden (4,5 ster)

Er zijn op het moment dat ik de review uitvoer meer dan 3.300 review beschikbaar. In totaal scoren de Smart protein afslank shakes 4,5 sterren op een schaal van 5 sterren. Ik heb hieronder een samenvatting gemaakt van de meest voorkomende gebruikerservaringen ten aanzien van de Smart Protein afslank shakes.

Positieve gebruikers ervaringen

 • De shakes geven echt een vol gevoel;
 • Lekker van smaak;
 • Erg gevarieerd shake;
 • Ten opzichte van andere merken echt een aanrader;
 • Geen nasmaak zoals dit wel bij andere shake merken voorkomt;

Negatieve gebruikers ervaringen

 • Ligt wat zwaar op de maag
 • Dikke substantie waardoor wat moeilijk drinkt
 • Niet lekker met water, wel met magere melk
 • soms wat kleine korreltjes tussen de tanden.

Mijn conclusie is dat de positieve gebruikerservaringen veruit in de meerderheid zijn. De Smart Protein afslank shakes van Body & Fit zijn wat mij betreft zeker het proberen waard als je wilt afvallen met een shake dieet.

Smart Protein Shakes bestellen

De Smart Protein Shakes bestellen kan via de webshop van Body & Fit. Zoals gezegd wordt de prijs per shake lager naarmate je een grotere verpakking besteld. Om te proberen is het aan te raden eerst klein te beginnen en als het bevalt kun je altijd nog een.

Wil je weten hoe de prijs/kwaliteit van de Smart Protein shakes zich verhoudt ten opzichte van andere dieetsoorten dan kun je het artikel over afvallen met shakes raadplegen. In het betreffende artikel worden de meest populaire shakes vergeleken op prijs en kwaliteitsaspecten. Uit de vergelijking blijkt dat Smart Protein afslank shake als een van de betere shakes kan worden gezien.

 

Terug naar de afvallen met shakes kennisbank.

Leave a Reply

4 comments

 1. Anoniem

  Even over al die positieve reviews:
  Negatieve reviews, hoe eerlijk en beredeneerd ook, worden zelden tot nooit geplaatst.
  Ze hanteren strenge richtlijnen, die vreemd genoeg niet gehanteerd worden als het om iets positiefs gaat. Die richtlijnen zijn overigens niet zomaar te vinden, alleen via-via.

  • Anoniem

   De smart protiën van Body en Fit zijn niet om een maaltijd te vervangen maar om een tussendoortje te vervangen! Er zit maar 90 ckal in, dus dat is dan ook logisch. Ik blijf er zelf niet genoeg vol van, krijg er niet genoeg energie van om echt een stuk te gaan lopen of een paar km te gaan fietsen. Dat is gewoon gevaarlijk! Je gaat flauwvallen en naar worden dus.

   • Mirjam Koender

    Goed dat je dit aangeeft. Staat niet duidelijk genoeg in het artikel. Daarom heb ik het nu wat duidelijker vermeld. Deze shakes zijn vooral ter vervanging van tussendoortjes. Of als aanvulling op een kleine maaltijd.
    Groetjes

    • Anoniem

     Heel fijn dat je dit hebt veranderd, want het is echt gevaarlijk als mensen dit spul als maaltijdvervanger gaan nemen. Ook bij B&F is dit duidelijk aangegeven voor medewerker daar. Als je een maaltijd wilt vervangen dan hebben ze daar een speciale shake voor en daar zit iets meer dan 200ckal in. Dus niet de Smart Protein.