10 Beste Vetverbranders & Thermogenics {Pillen, Poeders & Meer}


Er zijn tal van vetverbranders om uit te kiezen op de markt op dit moment, met veel zeer verschillende producten om aan uw eigen persoonlijke behoeften te voldoen. We hebben een lijst samengesteld van onze top 10 producten, samen met de belangrijkste ingrediënten en advies voor gebruik, zodat u uw geld verstandig kunt besteden aan het perfecte gewichtsverlies supplement voor u!

Vetverbranders vergelijkingstabel (top 10 hoogst gewaardeerde producten)

Product Geschikt voor Onze beoordeling Prijzen
Hydralean Totaal Uitgebreide Formule 9/10 Bekijk Prijs
Mager Xtreme Verminder stress en cortisol 9/10 Bekijk Prijs
7-oxo Niet-stimulerend vetverlies 8/10 Bekijk Prijs
Thermo-Fuze Eetlustbeheersing en focus 9/10 Bekijk Prijs
Dierlijke Sneden Hardcore Vet Verbranding 8/10 Bekijk Prijs
Raket Brandstof Explosieve energie 8/10 Bekijk Prijs
Hydrafit Vrouwen specifiek 7/10 Bekijk Prijs
Roofdier Voeding L-Carnitine Stimulans-vrije energie 7/10 Bekijk Prijs
Mens Sport CLA Poeder Smaak en stapelen 7/10 Bekijk Prijs
Roofdier Voeding Groene Thee Antioxidanten en natuurlijke energie 6/10 Bekijk Prijs

Wat zijn de verschillende soorten vetverbranders?

Verschillende vetverbranders werken via verschillende mechanismen om je meer vet te laten verbranden.

Supplementen zoals 5-HTP hebben in onderzoek aangetoond dat ze de hoeveelheid calorieën die we eten verminderen, zelfs als we vrij mogen eten. Deze supplementen betekenen dat het voor ons gemakkelijker is om een calorietekort te handhaven, en dus meer calorieën te verbranden in verhouding tot wat we binnenkrijgen uit voedsel.

De schildklier helpt bij het reguleren van de stofwisseling. Problemen met de schildklierhormonen kunnen ontstaan door lange periodes van zowel te veel als te weinig eten. Schildklier regulerende supplementen leveren stoffen die uw schildklier normaal gesproken zou produceren, zoals forskolin.

 • Glucose Afvoerende Middelen (GDA’s)

Een formule of ingrediënt met glucoseverwijderingsmiddelen (zoals berberine, chroom of ALA) helpt koolhydraten uit de bloedbaan naar de spieren te transporteren. Door verhoogde bloedglucose aan te pakken en koolhydraten naar de spieren te transporteren, kunnen we vetopslag verminderen, trek tegengaan en volheid, pompen en prestaties stimuleren voor een verbeterde lichaamssamenstelling.

Thermogene vetverbranders zijn ontworpen om de interne lichaamstemperatuur te verhogen, zodat ons lichaam meer calorieën verbrandt, zelfs in rust (in wezen het verhogen van de stofwisselingssnelheid). Capsaïcine en paradijskorrels zijn voorbeelden van thermogene middelen die je in je supplementen zou kunnen vinden.

Plaatselijke vetverlies supplementen werken meestal door het verwarmen van het gebied van vet in hardnekkige gebieden, zoals de maag of heupen. Deze supplementen zijn geweldig om vóór cardio te gebruiken aangezien zij meer bloedstroom naar het gebied kunnen veroorzaken, en daarom meer vetafbraak in die probleemgebieden.

Wat zijn de beste vetverbrandende ingrediënten?

Als u op zoek bent om een vetverbrandingsformule te kopen, zijn er een aantal ingrediënten waar u op zou willen letten die bijzonder waardevol kunnen zijn in het ondersteunen van u naar uw vetverliesdoelen. Hoewel er veel van deze die vallen in veel verschillende categorieën, hier zijn enkele van onze favorieten op basis van de literatuur en anekdotisch bewijs dat we hebben gezien.

1. L-Carnitine

L-Carnitine is een aminozuur dat van nature door het lichaam wordt geproduceerd. L-Carnitine helpt het lichaam bij het oxideren (afbreken) van vet in vetzuren die naar de mitochondria worden getransporteerd voor gebruik als brandstof. L-Carnitine is verkrijgbaar in vele vormen, van capsules tot vloeistoffen en zelfs injecties, en als niet-stimulerende vetverbrander is het goed te combineren met andere producten.

2. Cafeïne

Cafeïne is een veelgebruikt stimulerend middel dat kan verdubbelen als een waardevol hulpmiddel in je dieetfase. Cafeïne verhoogt de energie, zodat je gedurende de dag meer calorieën kunt verbranden en jezelf in een dieper calorietekort kunt brengen. Het kan ook de eetlust remmen en werken als een diureticum, zodat je minder snel te veel eet en wat overtollig watergewicht en vochtophoping kunt kwijtraken. Aangezien het een halfwaardetijd van ongeveer 6 uur heeft, raden we aan om cafeïne ’s ochtends als eerste in te nemen of tijdens het middagdutje.

3. Yohimbine

Yohimbe, of yohimbine, is een ingrediënt dat in sommige landen op de lijst van verboden ingrediënten staat. Dit komt doordat het een sterke wisselwerking kan hebben met medicijnen, met name neurologische medicijnen die ADHD en stemmingsstoornissen behandelen. Yohimbe werkt door het blokkeren van alfa-2-adrenerge receptoren die zich in vetcellen bevinden – deze receptoren onderdrukken normaal gesproken de vetverbranding. Het verhoogt ook de adrenaline waardoor het zeer stimulerend werkt. Yohimbe wordt gedeeltelijk teniet gedaan door voedsel, dus het kan het beste worden ingenomen tijdens perioden van vasten. Alpha-2 receptoren worden hormonaal over het hele lichaam aangetroffen – bij mannen dus vooral in de maag en bij vrouwen vooral op de bilspieren en heupen.

4. 7-OXO

Ook bekend als 7-Keto DHEA dat anti-cortisolmechanismen heeft die helpen lichaamsvet te verminderen. De belangrijkste reden waarom deze metaboliet wordt gebruikt in vetverbranders is omdat is aangetoond dat het de stofwisselingssnelheid verhoogt tijdens een periode van caloriebeperking. Tijdens een zwaar dieet daalt onze BMR (basale stofwisselingssnelheid), maar sommige studies hebben aangetoond dat 7-OXO dit kan tegengaan, door onze stofwisselingssnelheid hoog te houden zodat er meer calorieën worden verbrand. Hoewel DHEA in de naam voorkomt, wordt het niet teruggemetaboliseerd in deze oorspronkelijke vorm, dus er zijn geen androgene effecten of hormonale modulatie.

5. CLA

CLA (Conjugated Linoleic Acid) is een natuurlijk vetzuur. Het is aangetoond dat CLA de snelheid van vetverlies verhoogt en de afbraak van vet in plaats van spieren bevordert wanneer men probeert de lichaamsmassa te verminderen. CLA is een over het algemeen betaalbaar supplement en kan, net als l-carnitine, goed worden gecombineerd met andere ingrediënten om de resultaten te verbeteren.

Wat is de beste vetverbrander? Hier is onze 2020 top 10 lijst:

Om het gemakkelijker te maken, hebben we onze 10 favoriete supplementen voor gewichtsverlies van enkele van onze meest vertrouwde en hoog beoordeelde merken verkleind.

1. Hydralean

Hydralean valt vet aan via meer paden dan enig ander vetverbrandingssupplement dat we hebben gezien. Hydralean kiest voor een alomvattende aanpak die zich richt op meerdere vetverbrandingstrajecten, waaronder thermogene stoffen, metabolische versterkers, training mimetica, schildklier mimetica, anti-catabolica en een cortisol modulator. Hydralean bevat cafeïne, maar is niet afhankelijk van hoge stimulerende inname voor de gebruiker om de resultaten te voelen.

Ingrediënten omvatten:

 • Dihydromyricetine
 • Mascinezuur
 • Kigelia Africana
 • 7-OXO

Recensie:

Geweldige vetverbrander. Ik gebruik het nu 2 weken en heb veel watergewicht verloren en zeker wat vet. Ik neem een tablet ’s ochtends voordat ik naar de sportschool ga en zweet emmers. Ik heb absoluut niet zo’n hongergevoel en heb weinig eetlust. Geen jittery effect en zeer soepele energie.

2. Mager Xtreme

Lean Xtreme maakt gebruik van verbindingen waarvan is bewezen dat ze het niveau van het stresshormoon, cortisol, verlagen. Dit maakt het gemakkelijker om vet te verliezen, vooral van de buikstreek. Het kan worden gestapeld met een stimulerende vetverbrander zoals thermo-fuze door dezelfde resultaten indien gewenst.

Ingrediënten omvatten:

 • Groene Thee Extract
 • Salvia Miltiorrhiza
 • Coleus Forskohlii
 • Fosfatidylserine

3. 7-OXO

7-OXO is een ingrediënt dat wordt aangetroffen in Hydralean, dat zo effectief is dat Hydrapharm het heeft uitgebracht als een supplement met één ingrediënt! Studies ondersteunen het vermogen om de stofwisseling en schildklierproductie te verbeteren zonder stimulerende middelen.

Recensie:

‘Hielp de rebound te stoppen als ik uit een cut kwam, verhoogde calorieën na 16 weken en slaagde erin een paar kilo aan te komen zonder merkbare vettoename.’

4. Thermo-Fuze

Thermo-Fuze verhoogt het energieniveau, pakt hardnekkig vet aan en onderdrukt de eetlust. Met bèta-agonist en alfa-antagonist ondersteuning, levert het een afgerond pakket dat bijzonder goed werkt in combinatie met een koolhydraatarm dieet.

Ingrediënten omvatten:

 • Beta-Phenylethylamine HCL
 • Cafeïne watervrij
 • Erythropalum Scandens-extract
 • Groene thee-extract

Recensie:

‘Thermo-fuze werkt voor mij! Ik nam ’s ochtends twee capsules en ik was gedurende de dag meer gefocust, alert en energiek. Ik zou dit product zeker aanraden.

5. Dierlijke snijwonden

Universal Animal Cuts is een vetverliessupplement dat vetverlies vanuit een aantal invalshoeken tracht aan te pakken. Het supplement is ontworpen om meer dan alleen de onderdrukking van de eetlust en de stofwisselingssnelheid te optimaliseren. Animal Cuts probeert ook het thryoïde- en cortisolniveau te moduleren en de stemming te verbeteren.

Ingrediënten omvatten:

 • Cafeïne watervrij
 • Groene Thee Extract
 • DMAE
 • Ashwangandha-wortelextract

Recensie:

‘Heb dit al vele malen gebruikt en het stelt nooit teleur. Verwijdert snel water gewicht en ik krijg zeker vet verlies na anderhalve week.’

6. Raket Brandstof

Op zoek naar een vetverbrander met zware stimulansen die ook als pre-workout kan dienen tijdens een cut? Met vier hard inslaande stimulerende middelen gekoppeld aan een dosis theanine die helpt om de stimulerende energie af te vlakken, is Rocket Fuel perfect voor iedereen die een hardcore vetverbrander wil om energie te verhogen en eetlust te onderdrukken.

Ingrediënten omvatten:

 • Cafeïne
 • Oleuropein
 • Theanine
 • DMHA

Recensie:

‘Verbazingwekkend hoe snel dit product aansloeg…zeker aan te bevelen rocket fuel.’

7. Hydrafit

Hydrafit is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die vet willen verbranden. De keuze van ingrediënten en de dosering zijn zorgvuldig gekozen om vetverlies te maximaliseren met behoud van de zo belangrijke vetvrije lichaamsmassa voor vrouwelijke atleten.

Ingrediënten omvatten:

 • Sinatrene
 • Oleuropein
 • Groene Thee Extract
 • Cafeïne

Recensie:

Volgens de aanwijzingen, een goed dieet en regelmatige lichaamsbeweging ben ik in de afgelopen drie maanden 30 kilo afgevallen dankzij de hulp van Hydrafit. Niet slecht voor een 52-jarige moeder van vijf kinderen. Het lijdt geen twijfel dat dit product me in staat heeft gesteld sneller af te vallen dan met een volledig natuurlijke behandeling.

8. Roofvisvoeding L-Carnitine

Predator Nutrition L-Carnitine is onze beste waarde carnitine supplement in capsulevorm. L-Carnitine ‘shuttles’ vetzuren naar de mitochrondria voor gebruik als energie. Dit helpt vet oxidatie (afbraak) en verhoogt de natuurlijke energie zonder stimuli.

Recensie:

‘Pas een paar weken in gebruik, maar in die tijd heb ik een toename opgemerkt in hoe snel mijn lichaamsvetpercentage daalt, terwijl ik niets heb veranderd in mijn dagelijkse routines.’

9. Man Sport CLA Poeder

CLA is een van de meest populaire voedingssupplementen voor natuurlijk vetverlies zonder bijwerkingen. Geconjugeerd linolzuur speelt een belangrijke rol in het vetmetabolisme, met name in relatie tot het oxidatieve cellulaire systeem. De rol van CLA in het vetmetabolisme omvat zijn vermogen om het binnendringen van glucose in de adipocyten te remmen. Het belangrijkste voordeel van supplementatie met CLA is het vermogen om de lichaamssamenstelling te veranderen, waarbij een toename van vetvrije spiermassa en een afname van vetmassa worden bevorderd.

10. Roofvisvoeding Groene Thee

Groene thee werkt op een vergelijkbare manier als cafeïne, maar is van natuurlijke oorsprong en heeft minder bijwerkingen, met extra voordelen waaronder een hoog gehalte aan antioxidanten. Een groene thee supplement is veel geconcentreerder dan de drank ooit zou kunnen zijn, en biedt voordelen zoals ondersteuning van het metabolisme. Predator Nutrition Groene Thee kan gemakkelijk worden gestapeld met andere ingrediënten zoals L-Carnitine of CLA.

Review:

‘Dit stapelen op mijn vorige cut hielp me om mijn lichaamsvet direct naar beneden af te vallen! Je krijgt een metabole verhoging zoals bedoeld.’

Onze belangrijkste punten

Er is waarschijnlijk niet één ‘beste’ vetverbrander, maar we hebben zojuist 10 van de beste die er zijn op een rijtje gezet! We hopen dat deze gids nuttig was bij het maken van een beslissing over welk product u zou moeten delen met uw zuurverdiende geld voor.

FAQs

Werken vetverbranders?

Een effectieve vetverbrander werkt het best in combinatie met een intelligent programma voor vetverlies, waarbij dieet, training en cardio zo zijn ingesteld dat je in een calorietekort komt. Vetverbranders ondersteunen dit op verschillende manieren, zoals het verhogen van het energieverbruik, het verminderen van de eetlust of het helpen bij de afbraak van vet voor brandstof.

Hoe helpen vetverbranders bij het afvallen?

Vetverbrandingssupplementen werken op veel verschillende manieren om gewichtsverlies te bevorderen. Voor de beste resultaten raden we je aan supplementen te stapelen die op verschillende manieren werken (zolang je geen stimulerende middelen gebruikt) of een alles-in-een supplement te gebruiken. Dit zal de snelste en meest merkbare effecten teweegbrengen.

Wat zijn de bijwerkingen van het nemen van vetverbranders?

Bijwerkingen bij het gebruik van vetverbranders zijn meestal het gevolg van een hoog stimulerend gehalte. Als je vreest dat je vatbaar bent voor deze bijwerkingen, raden we je aan te beginnen met de laagste effectieve dosis, een vetverbrander alleen ’s ochtends als eerste te nemen, of te zoeken naar een alternatief zonder stimulerende middelen.

 • Verhoogde hartslag
 • Kriebels en/of angst
 • Meer zweten dan normaal
 • Moeite met slapen
 • Veranderingen in eetlust/honger

Is thermogene vetverbranding veilig?

Om er zeker van te zijn dat je je thermogene vetverbrander veilig gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je koopt van een gerenommeerd merk/distributeur. Er zijn bepaalde ingrediënten die verboden zijn in het Verenigd Koninkrijk, dus als je niet zeker bent over iets op het paneel, controleer dit dan altijd. Wanneer u uw vetverbrander inneemt, zorg er dan voor dat u de gebruiksaanwijzingen op de verpakking zorgvuldig opvolgt.

Recent Posts

link to Crash dieet

Crash dieet

Het crash dieet wat is dit nu precies en is dit gezonde manier van afvallen of juist niet? Op deze pagina zal ik verder ingaan op het crash dieet en jou voorzien van objectieve informatie. Op basis...