Het Atkins dieet bestellen?

In dit artikel behandel ik het Atkins dieet. Het doel is om jou de informatie te geven ie je nodig hebt om te beslissen of het Atkins dieet en de Atkins producten wellicht iets voor jou zijn.

In dit artikel lees je

 • Wat het Atkins dieet precies inhoudt;
 • Welke Atkins producten er zijn en hoe je de Atkins producten gebruikt;
 • Tips om Atkins producten te gebruiken;
 • De voor- en nadelen van het Atkins dieet;
 • Hoe je betrouwbaar en goedkoop Atkins online kunt bestellen.

Het Atkins dieet

Het Atkins dieet is ontwikkeld door de gelijknamige cardioloog Robert Atkins afkomstig uit de Verenigde Staten. Net als andere dieten is het Atkins dieet gericht op snel afvallen en het behouden van een gezond gewicht.

Het Atkins dieet is een zogenaamd koolhydraatarm dieet. Atkins ziet de koolhydraten als oorzaak van overgewicht. Het dieet is er dan ook op gericht om zo min mogelijk koolhydraten (suikers, zetmeel) te eten. Ter compensatie eet je meer vetten en eiwitten.

Om snel af te vallen eet je structureel minder calorieën dan je lichaam aan energie verbruikt. Dit betekent dat het lichaam op zoek moet naar alternatieve energiebronnen. Dit betekent dat de vetreserves worden aangesproken. Hierdoor val je vooral in de eerste 2 weken veel kilo’s af. Om er voor te zorgen dat je vet verbrandt en geen spiermassa is het belangrijk om voldoende eiwitten te eten. Hierin voorziet het Atkins dieet aangezien de producten rijk zijn aan eiwitten.

Hoeveel je gaat afvallen is per persoon verschillend en afhankelijk van veel factoren waardoor dit niet exact te voorspellen valt.

Om snel af te vallen vervang je tijdens het Atkins dieet maaltijden en tussendoortjes door Atkins shakes en producten welke een afgemeten hoeveelheid voedingsstoffen (voornamelijk eiwitten) bevatten. De inname van eiwitten voorkomt een honger gevoel en doordat je minder koolhydraten, vetten en calorieën binnen krijgt gaat het lichaam vet verbranden waardoor je snel afvalt.

Het Atkins dieet kent een viertal fasen. In fase 1 start je met het Atkins dieet. Fase 2 staat in het teken van zo snel mogelijk afvallen. Fase 3 start zodra je bijna op het streefgewicht bent. Om op gewicht te blijven heeft Atkins een fase 4 ingericht.

De Atkins producten

De volgende Atkins producten zijn verkrijgbaar:

 • shakes in vanille en chocolade smaak;
 • chocolade repen (melk, karamel, brownie, hazelnoot);
 • knackebröd;
 • krokante muesli repen;
 • krokante cappuccino repen;
 • broodmix (meergranen) ;
 • broodjes;
 • kant en klare drink shakes (chocolade, aarbei, koffie).

Daarnaast heeft Atkins een koolhydratenteller ontwikkeld en ook een stap voor stap gids, dagboek, maaltijdplanner, bmi calculator en kun je er gezonde recepten vinden.

Hoe gebruik ik de Atkins producten?

Ik kan me goed voorstellen dat je inmiddels door bomen het bos niet meer ziet. Allemaal verschillende producten en misschien vraag jij je af waar je het beste mee kunt beginnen…

Feitelijk is het heel simpel. Wil je snel afvallen dan kun je het beste beginnen met het vervangen van één of maximaal twee maaltijden door een Atkins shake. Probeer daarbij gezonde tussendoortjes te eten en ook ’s avonds een gezonde maaltijd te eten. Welke voeding je het beste wel en niet kunt eten om af te vallen lees je in mijn blog over afvallen rondom de buik.

De shakes zijn te verkrijgen in Vanille en Chocolade smaak. Het maken van een shake is heel simpel. Je neemt 37 gram shakepoeder (ongeveer 4 eetlepels) en mengt dit met 250 – 350 ml water. De hoeveelheid water die je gebruikt is afhankelijk van de gewenste dikte van de shake. Vervolgens roer je het geheel met een staafmixer, lepel of blender zo’n 30 seconden goed door. Je kunt het gebruik van Atkins producten verder uitbreiden door meerdere maaltijden te vervangen en je tussendoortjes te vervangen.

Eerder schreef ik een artikel over afvallen met shakes. Daarin staat exact waar je op moet letten om een jojo effect te voorkomen.

Gebruikstips voor gegarandeerd succes

Lekkere shakes maken

Begin eenvoudig en breidt het gebruik van de Atkins producten langzaam uit. Varieer de shakes door bijvoorbeeld ijsklontjes of vers fruit toe te voegen.

Drink voldoende water

Onthoud dat u altijd water mag drinken. Het is belangrijk om voldoende water te drinken en het kan resulteren in snellere resultaten als u meer water drinkt.

Bewegen

Probeer tijdens het afvallen meer te gaan bewegen zonder dat u overdrijft. Probeer de tijd dat u de Atkins producten gebruikt te gebruiken om een halfuurtje beweging per dag in uw dagelijkse leven in te bouwen zodat het een vast onderdeel uit gaat maken van uw leefgewoonten.

Eetgewoonten

Kijkt u eens op deze pagina waar wij de maaltijdschijf kort bespreken. Probeer deze producten meer deel uit te laten maken van uw eetpatroon zodat u gezonder eet en meer kilo’s verliest.

Wanneer niet gebruiken

Het wordt afgeraden om de Atkins producten te gebruiken als je zwanger bent. Mocht je onder behandeling staan van een arts dan is het raadzaam om vooraf contact op te nemen met uw arts voordat u de producten gaat gebruiken.

Goedkoop Atkins bestellen

Je kunt middels onderstaande knop direct goedkoop Atkins bestellen. Ik heb voor jou de beste aanbieding geselecteerd die er online beschikbaar is.

Je krijgt direct een overzicht van alle Atkins producten. Je ontvangt de producten morgen in huis waardoor je binnen 24 uur al kunt starten met snel afvallen.

 

Terug naar de afvallen met shakes kennisbank.

Leave a Reply

1 comment

 1. Aida Besirevic

  Waarom staat het Goedkoop Atkins bestellen als de prijzen dezelfde zijn als overal.