Atkins is een bekende Amerikaanse leverancier van afslankproducten waaronder de Atkins repen. Dankzij het Atkins dieet hebben al duizenden mensen hun streefgewicht bereikt. Het merk maakt gebruik van afval shakes en repen om mensen snel en gevarieerd te laten afvallen.

Het belangrijkste onderdeel van het Atkins dieet zijn de shakes. De shake maak je door een beetje water te mengen met een speciaal eiwitpoeder. Welke smaak de shake heeft hangt natuurlijk af van de ingrediënten van het poeder. Wil je alle informatie over de Atkins shakes lees dan mijn review over de Atkins shakes.

De shakes en repen helpen bij het afvallen omdat ze weinig calorieen bevatten maar je wel lang een verzadigd gevoel geven. Er zijn voorbeelden waarin mensen in een korte tijd tientallen kilo’s zijn afgevallen. Ook voor afvallen buik zijn de Atkins repen ideaal. Naast de dieet shakes spelen de Atkins repen een heel belangrijke rol. Je zou het eigenlijk niet zeggen, maar de Atkins repen zijn essentieel in het dieet. Hieronder lees je waarom de repen zo belangrijk zijn.

Soorten Atkins repen

Er zijn verschillende soorten repen, waaronder:

  • Chocoladerepen (pinda, hazelnoot, brownie, crisp, caramel, framboos)
  • Cappuccino repen
  • Mueslirepen

Alle Atkins repen hebben als doel om een stuk variatie in het dieet aan te brengen. Zonder Atkins repen zou je 2 a 3 keer per dag een shake drinken. Door de repen kun je wat afwisseling inbouwen door bijvoorbeeld geen maaltijd maar een snack te vervangen door een reep.

De chocoladerepen zijn natuurlijk vooral bedoeld als lekkere snack. Even een klein beetje zondigen zonder consequenties voor je gewicht. Sterker nog: de chocoladerepen bevatten veel gezonde vezels en gezonde vetten.

Naast deze chocoladerepen zijn er ook Atkins cappuccino- en mueslirepen. Deze repen kunnen prima worden genuttigd als tussendoortje of als maaltijdvervangers. Combineer de Atkins repen altijd met het shake dieet. Hiermee behaal je de beste resultaten.

Atkins repen; hoe vaak per dag?

Atkins repen zijn zoals gezegd bedoeld om wat meer variatie in het dieet te brengen. Het is dan ook niet de bedoeling dat je de hele dag verschillende repen eet. Hiermee bereik je juist het tegenovergestelde effect.

Het is daarom zaak om gezonde producten te combineren met de shakes en de repen. Groente en fruit zijn heel belangrijk om je lichaam tijdens het dieet goed te laten functioneren. In de afval producten zitten de meest essentiële stoffen maar het is belangrijk deze aan te vullen met voldoende vitaminen en mineralen.

Per dag eet je maximaal 3 Atkins repen. Hiernaast neem je, naar eigen inzicht, een of twee shakes en een gezonde avondmaaltijd. De repen eet je kort na het ontbijt, een paar uur na de lunch en ’s avonds bij de koffie of bij de thee. Neem niet meer repen dan in het dieet staan voorgeschreven.

Wanneer je te veel calorieën binnenkrijgt zul je niet snel afvallen. Je hoeft natuurlijk niet elke dag 3 Atkins repen te nemen. Je mag natuurlijk kiezen om een dag wat lichter te eten. Ook wanneer je ’s avonds geen zin hebt in een reep mag je deze gewoon overslaan.

Atkins repen; ééntje na het sporten!

Wat is de beste tijd voor het nuttigen van een van de Atkins repen? Kort na het sporten! Tijdens het sporten gaat je lichaam calorieën verbranden om energie vrij te maken. Is de energie niet direct voor handen dan gaat het lichaam over op vetverbranding. Zorg dus dat je voor het sporten niks eet! Het is bijvoorbeeld slim om vroeg in de morgen een rondje te gaan hardlopen, wanneer je maag nog helemaal leeg is. Zo voorkom je dat je tijdens je inspanningen enkel je gezonde ontbijt weer verbrandt.

Na het sporten moeten alle verloren suikers natuurlijk wel weer worden aangevuld. Wanneer je dit niet doet blijf je de rest van de dag futloos en heb je geen motivatie voor je werk of heb je plotseling geen zin meer in dat gezellige etentje met vrienden. Neem na het sporten dus één reep naar keuze!

Houd het wel bij eentje, want anders krijg je weer onnodig veel calorieen binnen. Kies vooral ook een sport die je leuk vindt, zodat je dit langer volhoudt. Sommige mensen zweren bij een teamsport terwijl anderen het juist erg fijn vinden om zelf iets te ondernemen. Laat je niet tegenhouden door sociale conventies, sport lekker zoals jij dat wilt! Afvallen met sporten vergt een bepaalde aanpak waarbij het veel verschil uitmaakt op welke manier je gaat sporten.

Bestel jij ook vandaag?

Dagelijks beginnen tientallen mensen met een Atkins dieet. Met de shakes en de repen ben je al een heel eind op de goede weg. Combineer de Atkins repen en shakes met gezonde recepten en je zult merken dat je snel zult afvallen. Gezonder eten en minder gewicht resulteert vaak ook in een betere gezondheid. Je voelt je fitter en energieker.

Via onderstaande knop krijg je direct een overzicht van de beschikbare Atkins repen en shakes zodat je direct kunt starten.

Leave a Reply