Het Atkins dieet bestellen?

In dit artikel behandel ik het (dr.) Atkins dieet. Het doel is om jou de informatie te geven die nodig is om te beslissen of het Atkins dieet en de Atkins producten wellicht iets voor jou zijn. 

In dit artikel lees je

Wat is het (dr.) Atkins dieet precies?

Het Atkins dieet is ontwikkeld door de gelijknamige cardioloog Robert Atkins. De heer Atkins is afkomstig uit de Verenigde Staten. Het dr. Atkins dieet is gericht op lange termijn gewichtsverlies en het behouden van een gezond gewicht.

Want het is natuurlijk prettig als je jouw streefgewicht kunt bereiken, maar als je na verloop van tijd weer aankomt dan heb je alles voor niets gedaan. Bij het Atkins dieet ligt het gelukkig allemaal wat anders. Er wordt ook wel gezegd dat ‘Atkins’ (zoals het ook wel wordt genoemd) meer een levensstijl is dan een dieet. En daar kunnen veel mensen ontzettend veel profijt van hebben.

Het Atkins dieet is een zogenaamd koolhydraatarm dieet. Atkins ziet de koolhydraten als oorzaak van overgewicht.  Ook brengt hij overgewicht en obesitas in verband met diabetes type 2. Het dieet is er op gericht om zo min mogelijk koolhydraten (suikers, zetmeel) te eten. Ter compensatie eet je meer vetten en eiwitten.

Om snel af te vallen eet je structureel minder calorieën dan het lichaam aan energie verbruikt. Dit betekent dat het lichaam op zoek moet naar alternatieve energiebronnen. Dit betekent dat de vetreserves worden aangesproken. Hierdoor val je vooral in de eerste 2 weken veel kilo’s af. Om er voor te zorgen dat je vet verbrandt en geen spiermassa is het belangrijk om voldoende eiwitten te eten. Hierin voorziet het Atkins dieet aangezien de producten rijk zijn aan eiwitten.

Hoeveel je gaat afvallen is per persoon verschillend en afhankelijk van veel factoren waardoor dit niet exact te voorspellen valt.

Hoe werkt dit dieet?

Om snel af te vallen vervang je tijdens het Atkins dieet maaltijden en tussendoortjes door Atkins shakes en producten. Al de atkins product bevatten een afgemeten hoeveelheid voedingsstoffen (voornamelijk eiwitten).

De inname van eiwitten voorkomt een honger gevoel. Doordat je minder koolhydraten, vetten en calorieën binnen krijgt gaat het lichaam vet verbranden waardoor je snel afvalt.

De vier fasen van het Atkins dieet

Het Atkins dieet kent een viertal fasen. In fase 1 start je met het Atkins dieet. Fase 2 staat in het teken van zo snel mogelijk afvallen. Fase 3 start zodra je bijna op het streefgewicht bent. Om op gewicht te blijven heeft Atkins een fase 4 ingericht.

Fase 1

Tijdens de eerste fase zet jij jouw hele nieuwe voedingspatroon op. Je kijkt welke voeding weinig koolhydraten bevat en zet je actief in om maximaal 20 gram suikers per dag binnen te krijgen.

Dit is de fase waarin het lichaam ontzettend aan het nieuwe patroon moet werken. Toch is dit vaak de meest succesvolle periode van het Atkins dieet.

Fase 2

Na enkele weken ga je door naar de volgende fase en mag je elke week 5 gram bij de dagelijkse hoeveelheid suikers optellen. Tijdens de eerste week van deze fase eet je dus 25 gram suikers en de week erna eet je 30 gram suikers.

Fase 3

De volgende fase stoomt jou langzaam klaar voor de rest van jouw leven. Dit is de periode waarin je nog maar een paar kilo hoeft te verliezen.

Omdat het streefgewicht bijna bereikt is, mag je elke dag meer suikers eten. Maar het is hierbij vooral van belang dat je een goede limiet stelt.

Het is niet de bedoeling om ineens 150 gram suikers per dag te gaan eten, Dit is ongezond en zorgt dat de verloren kilo’s er snel weer bijkomen.

De derde fase van het Atkins dieet houdt dus niet in dat je oneindig suiker mag eten. Het blijft belangrijk goed op de voeding te blijven letten.

Fase 4

Dan is er de laatste fase van het Atkins dieet. Deze fase staat gelijk aan de rest van je leven. Het moment waarop je gewend bent aan een voedingspatroon dat goed vol te houden is. Dit voedingspatroon zorgt er voor dat de kilo’s er vanzelf afblijven. Je hebt inmiddels het streefgewicht bereikt, en hoeft dus niet langer af te vallen. En dat betekent vooral dat je gewoon weer lekkere dingen mag eten.

De Atkins producten

Om de verschillende fasen van het dieet zo goed mogelijk te ondersteunen heeft Atkins een veelheid aan producten beschikbaar.

Zo zijn er speciale eiwitrepen die helpen bij het afvallen, kun je heerlijke shakes kopen en zijn er zelfs crackers.

De meeste producten zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar, maar je kunt deze ook online bestellen. De kracht van de Atkins-producten zit hem in de voedingswaarde. Vrijwel ieder product bevat 10 tot 15 gram eiwitten per 100 kcal. Dat is vrijwel niet te vergelijken met de hoeveelheid eiwitten tegenover kcal in normale voeding.

Er wordt hier gebruik gemaakt van eiwitpoeder maar dat neemt niet weg dat het bijzonder effectieve producten zijn om af te vallen en hierna op gewicht te blijven.

Zo zijn de volgende Atkins producten te onderscheiden:

 • shakes in vanille en chocolade smaak;
 • Atkins repen (melk, karamel, brownie, hazelnoot);
 • knackebröd;
 • krokante muesli repen;
 • krokante cappuccino repen;
 • broodmix (meergranen) ;
 • broodjes;
 • kant en klare drink shakes (chocolade, aarbei, koffie).

Daarnaast heeft Atkins een koolhydratenteller ontwikkeld en ook een stap voor stap gids, dagboek, maaltijdplanner, bmi calculator en kun je er gezonde recepten vinden.

Hoe gebruik ik de Atkins producten?

Ik kan me goed voorstellen dat je inmiddels door bomen het bos niet meer ziet. Allemaal verschillende producten en misschien vraag jij je af waar je het beste mee kunt beginnen…

Feitelijk is het heel simpel. Wil je snel afvallen op een duurzame manier dan kun je het beste beginnen met het vervangen van één of maximaal twee maaltijden door een Atkins shake. Atkins als maaltijdvervanger dus.

Probeer daarbij gezonde tussendoortjes te eten en ook ’s avonds een gezonde maaltijd te eten. Welke voeding je het beste wel en niet kunt eten om af te vallen lees je in mijn blog over afvallen rondom de buik.

De shakes zijn te verkrijgen in Vanille en Chocolade smaak. Het maken van een shake is heel simpel. Je neemt 37 gram shakepoeder (ongeveer 4 eetlepels) en mengt dit met 250 – 350 ml water. De hoeveelheid water die je gebruikt is afhankelijk van de gewenste dikte van de shake. Vervolgens roer je het geheel met een staafmixer, lepel of blender zo’n 30 seconden goed door. Je kunt het gebruik van Atkins producten verder uitbreiden door meerdere maaltijden te vervangen en je tussendoortjes te vervangen.

Eerder schreef ik een artikel over afvallen met shakes. Daarin staat exact waar je op moet letten om een jojo effect te voorkomen.

Gebruikstips voor gegarandeerd succes

Lekkere shakes maken

Begin eenvoudig en breidt het gebruik van de Atkins producten langzaam uit. Varieer de shakes door bijvoorbeeld ijsklontjes of vers fruit toe te voegen.

Drink voldoende water

Onthoud dat u altijd water mag drinken. Het is belangrijk om voldoende water te drinken en het kan resulteren in snellere resultaten als u meer water drinkt.

Bewegen

Probeer tijdens het afvallen meer te gaan bewegen zonder dat u overdrijft. Probeer de tijd dat u de Atkins producten gebruikt te gebruiken om een halfuurtje beweging per dag in uw dagelijkse leven in te bouwen zodat het een vast onderdeel uit gaat maken van uw leefgewoonten.

Eetgewoonten

Kijkt u eens op deze pagina waar wij de maaltijdschijf kort bespreken. Probeer deze producten meer deel uit te laten maken van uw eetpatroon zodat u gezonder eet en meer kilo’s verliest.

Wanneer niet gebruiken

Het wordt afgeraden om de Atkins producten te gebruiken als je zwanger bent. Mocht je onder behandeling staan van een arts dan is het raadzaam om vooraf contact op te nemen met uw arts voordat u de producten gaat gebruiken.

Goedkoop Atkins bestellen

Atkins is online of in de winkel verkrijgbaar. Doormiddel van onderstaande button kun je desgewenst direct Atkins producten bestellen.

Je krijgt direct een overzicht van alle Atkins producten. Afhankelijk van het bestelmoment ontvang je de producten morgen al in huis. Daardoor is het mogelijk om snel te starten met afvallen.

Online Atkins producten bestellen

 

Terug naar de afvallen met shakes kennisbank.

Leave a Reply

1 comment

 1. Aida Besirevic

  Waarom staat het Goedkoop Atkins bestellen als de prijzen dezelfde zijn als overal.