Afvallen zonder sporten en dieet

Afvallen zonder sporten en dieet klink erg verleidelijk voor veel mensen. Maar is het ook mogelijk om slanker te worden zonder te sporten? En als het mogelijk is hoe kun je dan afvallen zonder te sporten of te dieten? In dit artikel geef ik een eerlijk antwoord op de belangrijkste vragen omtrent afvallen in combinatie met sport.

In dit artikel lees je:

Is snel afvallen zonder sporten mogelijk?

Het antwoord op deze vraag is ja. Het belangrijkste middel om slank te zijn is gezonde voeding. Voeding bepaalt grof weg 70% van je lichaamsgewicht. De overige 30% wordt bepaald door lichaamsbeweging. Welke voeding gezond is om te eten als je wilt afvallen lees je in het artikel over waar ik in ga op de vraag: hoe verlies ik buikvet?

Het is daarom wel zo dat sporten zorgt voor extra snelle resultaten. Daarbij maakt het zeker uit welke vorm van lichaamsbeweging/sport je gebruikt om af te vallen.

In het artikel over afvallen met sporten kun je exact lezen welke vorm van lichaamsbeweging het meest effectief is. Hieruit blijkt dat de zogenaamde HIIT trainingen het meest effectief zijn. Maar dat zal jou weinig iteresseren aangezien je niet wilt sporten maar wel gewicht wilt verliezen :).

Afvallen zonder sporten hoe doe ik dat?

Het is mogelijk om zonder te sporten af te vallen. Gezond eten is een begrip dat je tegenwoordig erg vaak hoort.

Iedereen verstaat er wat anders onder en vaak blijkt het lastig om in de praktijk je eetgewoonten aan te passen. Verandering van gedrag lukt vaak niet op eigen houtje. Daarom mislukken er ook zoveel afslank pogingen. Je gaat aan de slag met een dieet en de kilo’s vliegen er af.

Uiteindelijk komt iedereen op het punt dat de kilo’s er wat minder snel af gaan of zelfs weer bij komen. Op dit punt haken veel mensen af en mislukt de afslankpoging. Herkenbaar?

Wil je blijvend afvallen zonder sporten dan zijn er meerdere manieren om dit te bereiken.

Manier 1: afvallen zonder sporten op eigen kracht

Afvallen zonder sporten en dit geheel op eigen kracht doen is zeker mogelijk. Mijn mening is dat het startpunt zou moeten liggen in de (h)erkenning van eigen eetgedrag. Bewust worden van je eigen eetgedrag kan vrij eenvoudig en hoeft niet veel tijd te kosten. Registreer voor een paar dagen tot een week wat je allemaal eet en drinkt. Tegenwoordig zijn er handige apps beschikbaar om dit proces te ondersteunen. Een kladblaadje of aantekening in je telefoon werkt ook nog steeds prima.

Op basis van de registratie kun je vrij eenvoudig zien waar de pijn punten zitten. Welke voeding zorgt er nu voor dat je teveel calorieën binnenkrijgt.

Vaak zijn dit koolhydraatrijke producten zoals frisdrank, chips, koek, snoep, snacks, losse suiker, siroop, ijs, gebak, pasta, verwerkte vleeswaren (knakworst, hamburgers, boterhamworst), blik soep, zoet broodbeleg.

Ga vervolgens na welke vervangende producten je voor de koolhydraatrijke producten kunt inzetten. Je zult zien dat dit vrij eenvoudig is en de hoeveelheid calorieën daarmee drastisch omlaag kan.

Een richtlijn voor de hoeveelheid calorieën die je per dag mag consumeren vind je de homepage over snel afvallen.

Vervolgens ga je daadwerkelijk de calorierijke producten vervangen door gezondere producten. Je zult merken dat vooral in het begin er veel gewichtsverlies op zal treden. Herken voor jezelf het punt waarop de aandacht gaat verslappen en je terug dreigt te vallen in oude gewoonten. Hiervoor zijn technieken beschikbaar die ik op een later tijdstip zal beschrijven.

Manier 2: afvallen zonder sport met deskundige ondersteuning

Een tweede manier om een effectieve verandering te realiseren is met deskundige begeleiding. Kiezen voor een dieet waarbij begeleiding wordt aangeboden verhoogt de kans van slagen.

  • Dieet met begeleiding. Bij de betere diëten wordt ook actieve begeleiding gegeven bij het afvallen. De focus ligt daarbij op ondersteuning richting een gezonder eetpatroon. Deze vorm van diëten wordt steeds populairder en mensen boeken er over het algemeen goede resultaten mee.

 

  • Voedingsconsulent. Wil je hiervan gebruik maken let dan vooral op of de consulent aangesloten is bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit is belangrijk omdat feitelijk iedereen zich voedingsconsulent mag noemen. Aansluiting bij de BGN waarborgt een zekere kwaliteit. De consulent kan je helpen bij het werken aan een gezonder voedingspatroon.

 

  • Diëtist. Dit is een beschermde titel waarbij een 4 jarige HBO studie als basis dient om deze titel te mogen voeren. De diëtist heeft naast kennis over voeding ook medische kennis in huis. Verder verschillen de diensten niet met die van de voedingsconsulent.

Manier 3: afvallen doormiddel van shakes en werken aan een gezonder voedingspatroon

Deze manier is een combinatie van manier 1 en 2. Daarbij maak jezelf in ieder geval makkelijker door ook shakes toe te voegen. Ineens een voedingspatroon omgooien is erg lastig. Ook al krijg je begeleiding door een deskundige. Door te starten met het vervangen van tussendoortjes doormiddel van shakes begin je in ieder geval met afvallen. Vaak zijn het namelijk de tussendoortjes die je dik maken. Denk aan koekjes, snoep, frisdrank, chips, chocolade en ga zo maar door.

Voordeel is dat jij ondertussen de tijd hebt om jouw voedingspatroon te analyseren. Eventueel met wat (externe) hulp. Vervolgens kun je de noodzakelijke aanpassingen doen en het gebruik van shakes steeds verder afbouwen. Er zijn sterke wetenschappelijke bewijzen dat afvallen met shakes erg effectief kan zijn. Niet alleen op de korte maar ook op de lange termijn.

Direct beginnen met afvallen zonder sporten en dieet

Wil je direct starten met slanker worden zonder naar de sportschool te gaan? Heb je ook geen zin om een ingewikkeld dieet te volgen? Dan kan ik je aanraden om te starten met dieet shakes.

Kies een shake die bij jou past. Let daarbij niet alleen op prijs maar kijk zeker ook naar de kwaliteit van de shake. In dit artikel over afvallen met shakes en shakes vergelijken heb ik de belangrijkste shakes voor jou op een rijtje gezet. Daarbij kun je direct zien hoe een shake scoort op basis van prijs en kwaliteit.

De shakes van Dieet Pro komen het beste uit onze test. Hieronder heb je de mogelijkheid om direct wat shakes in huis te halen.

Dieet Pro online bestellen (actiepagina)

 

Terug naar het artikel met een overzicht van alle snel afvallen tips.

Leave a Reply