Afvallen onder sociale druk leidt tot ongezond diëten

Mannen die hun vrouwen aanmoedigen om af te vallen zijn verkeerd bezig. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Vrouwen die worden aangemoedigd grijpen naar de verkeerde dingen om af te vallen.

Zo gaan de vrouwen vasten, heel weinig eten, braken of bijvoorbeeld dieetpillen gebruiken. Het blijkt dat dit fenomeen vooral bij jongeren voorkomt. Dit ongezonde afval gedrag kan leiden tot eetstoornissen en depressies.

Het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.294 jonge volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 25,3 jaar. De deelnemers zijn mannen (45%) en vrouwen (55%) die tussen 1998 en 1999 studeerden in Minnesota. De onderzoekers hebben onderzocht of er een relatie is tussen het aanmoedigen om te gaan diëten en de wijze van diëten en gewichtsbeheersing.

De resultaten en conclusie

Uit het onderzoek blijkt dat het regelmatig voorkomt dat mensen gaan afvallen omdat anderen graag willen dat ze afvallen (sociale druk). Deze druk heeft als resultaat dat mensen er ongezonde eetgewoonten op na gaan houden. Dit komt vooral bij vrouwen veel voor.

Nu leven we natuurlijk niet in Amerika. Maar het wil niet zeggen dat dit fenomeen zich niet in ons eigen land voordoet. Wij van goedkoopsnelafvallen hebben dit bericht geplaatst zodat u er uw voordeel mee kunt doen. Maak lekker uw eigen keuzes in de strijd tegen de kilo’s!

Bron: American Journal of Health Promotion

Leave a Reply