Afvallen buik en taille 

Veel mensen hebben moeite met afvallen. Buik en taille zijn vaak het grootste probleem. Bij veel mannen gaat overtollig vet direct naar de buik, wat leidt tot het welbekende bierbuikje. Bij vrouwen is het vaak juist het figuurtje, de taille, waar de grootste problemen bij ontstaan. Tijd dus om deze probleemgebieden gericht aan te pakken!

Afvallen buik en taille basis ingrediënten

Afvallen buik en taille, is met de juiste oefeningen en levensstijl een relatief eenvoudige opgave. Er zijn een aantal stappen die je kunt doorlopen om gericht af te vallen:

  • Verander je eetpatroon
  • Zorg voor genoeg slaap
  • Zorg voor voldoende beweging
  • Doe specifieke oefeningen

Een gezond eetpatroon is altijd de eerste stap van snel afvallen. Buik en taille zijn al helemaal gebaat bij een doordachte leefstijl. Let goed op wat je eet; zorg voor voldoende voedingstoffen maar vermijden suikers en vet. Een echte boosdoener is frisdrank. Vaak bevat een glas fris al bijna de helft van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid suiker. Dit geldt niet alleen voor cola en fanta, maar bijvoorbeeld ook voor sinaasappelsap en appelsap. Zelfs melk bevat een heleboel verborgen suikers.

Dit is natuurlijk slechts een van de dingen die je kunt oppakken om gezonder te leven. Op het internet zijn tal van voorbeelden te vinden. Zo kom je er snel achter welke producten je moet mijden. Goed overwegen wat je eet leidt tot snel afvallen. Buik en taille zullen je dankbaar zijn!

Afvallen buik en taille; Voeding en slaap

Die laatste kilo’s zijn altijd het lastigst. Die laatste 5 kilo is daarom altijd een kriem tijdens het afvallen. Buik en taille, juist omdat deze vanuit evolutionair oogpunt gebaat zijn bij een beetje extra vet, houden dit laatste vet vaak vast. Om dit vet kwijt te raken is het belangrijk dat de vetverbranding van het lichaam op gang komt. Wanneer deze eenmaal in gang gezet is mag deze ook niet meer uitschakelen. Hier gaat het vaak fout bij een dieet: mensen eten te lang te weinig, waardoor het lichaam in een soort overlevingsmodus schiet. Het kleine beetje vet wat dan binnenkomt wordt direct opgeslagen. De verbranding stopt.

Het is dus belangrijk om goed te blijven eten tijdens het afvallen. Buik en taille houden zoals gezegd het meeste vet vast, een dieet kan er daarom voor zorgen dat je niet het gewenste resultaat behaald. Ook slaap is natuurlijk erg belangrijk. De meeste dietisten zijn het eens dat goed slapen net zo belangrijk is als een goed dieet en genoeg beweging. Wanneer je slaapt blijft je verbranding nog een tijdje op pijl, maar krijg je geen extra voedingsstoffen binnen.

Een goed slaappatroon leidt vaak tot een goed eetpatroon. Goed slapen is daarom essentieel voor snel afvallen. Buik en taille worden weer strakker en overtollig vet zal verdwijnen. Bovendien ben je met genoeg slaap extra gemotiveerd om de volgende dag weer aan de slag te gaan.

Afvallen buik en taille; altijd bewegen!

Een goed slaappatroon is een belangrijke stap in snel afvallen, maar er moet meer gebeuren. Blijf tijdens een dieet altijd bewegen. Met voldoende beweging zul je zien dat het stukken eenvoudiger is om op een mooi gewicht terecht te komen. Bewegen is dus afvallen. Buik en taille zijn delen van het lichaam die je met de meeste duursporten niet direct aanpakt. Vaak worden met name benen of armen getraind. Toch hebben sporten als hardlopen en zwemmen wel degelijk invloed op snel afvallen.

Buik en taille zullen uiteindelijk toch veel vet verliezen, omdat de verbranding van het lichaam extra te werk gaat. Hoewel een sport dus niet direct die delen van het lichaam aanpakt waar er problemen zijn, zorgt de algehele inspanning voor goede resultaten.

De juiste oefeningen

Het is natuurlijk altijd belangrijk om de juiste oefeningen te doen tijdens het trainen. Naast duursport zijn er ook specifieke oefeningen die je kunt gebruiken. Deze oefeningen zorgen dat je snel kunt afvallen. Buik en taille zijn het meest gebaat met situps, crunches, en squads. Zorg bij het uitvoeren van deze oefingen dat je de beweging altijd goed beheerst. Mocht je toch twijfelen, dan is het altijd handig een expert in te schakelen. Van deze verschillende oefeningen is online meer informatie te vinden.

Er worden ook diverse dieetshakes aangeboden die de vetverbranding van het lichaam stimuleren of deze op specifieke plekken versnellen. Iedereen kan hierdoor snel afvallen. Buik en taille hebben hier natuurlijk extra profijt van. Zoals aangegeven zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet zetten om die laatste kilootjes kwijt te raken.

Het zal zeker niet altijd makkelijk zijn, maar bedenk welk doel je voor ogen hebt. Wanneer je zometeen met een strakke buik of een mooie taille over het strand loopt is al dat afzien het helemaal waard geweest. Onthoud dus goed: goed eten, genoeg slapen, meer bewegen en tot slot specifiek te werk gaan. Met deze afvallen tips heb jij binnen mum van tijd het lichaam waar je altijd van gedroomd hebt.

Leave a Reply