7×7 afslank receptenboek

In dit artikel een review van het 7×7 afslank receptenboek van Jasper Alblas. Momenteel één van de meest verkochte afslankproducten in Nederland. Lees hieronder de uitkomsten van mijn eigen research en ervaringen.

In dit artikel lees je:

 

Over de auteur

De auteur van het boek is Jasper Alblas. Jasper is zelf nooit te dik geweest maar heeft wel een passie voor gezonde voeding en afvallen. Met grote regelmaat schrijft hij hierover artikelen die online te lezen zijn via zijn eigen blog. Op zich niets spannends maar wat mij aanspreekt is dat Jasper erg inzet op ‘gezond’. Niet alleen snel de kilo’s eraf maar juist ook de focus op de lange termijn. Ook ik denk dat dit alleen maar kan door structureel je eetgedrag te veranderen richting gezondere voeding. Het 7×7 afslank receptenboek is hiervoor een hulpmiddel, maar niet meer dan dat.

Over het 7×7 afslank receptenboek

Toen ik het boek aan het lezen was vond ik de manier van schrijven erg fijn. De schrijfstijl is persoonlijk en super praktisch. Geen moeilijk uitvoerbare verhalen, nee echt to the point zodat ik durf te beweren dat met dit boek in de hand “ zelfs een kind de was kan doen”. Tegenwoordig zijn we allemaal erg druk met werk, gezin, sport, sociale contacten en noem maar op. Jasper heeft met dit boek weten te bewerkstelligen dat een maaltijd in een handomdraai op tafel staat zonder dat je moeilijke boodschappen hoeft te halen.

Het boek bevat 7 recepten voor elke dag van de week en dat voor 7 weken (7×7). Verder bevat het boek veel achtergrond informatie over hoe je snel kunt afvallen en waarom hardlopen niet werkt als je wilt afvallen. Verder krijg je ook een kant en klare boodschappenlijst zodat boodschappen doen zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt.

Ervaringen van gebruikers

Er zijn meerdere mensen gevolgd die het 7×7 afslank receptenboek hebben gevolgd om af te vallen. Gemiddeld genomen vielen de mensen 2 kilo per week af en dit is best snel (8 kilo per maand). Niet super snel maar wel prima! Grote voordeel bij dit afslankplan is het feit dat de kilo’s er in de meeste gevallen ook echt af blijven. Kijk naar onderstaande grafiek en zie zelf het resultaat. Wel vraag ik mij af waar deze grafiek precies op gebaseerd is. Het is een grafiek die afkomstig is van de auteur van het afslankboek.

7x7 Afslank receptenboek

Eigen ervaring

Zelf heb ik ook een aantal recepten gemaakt om te proberen of het echt zo eenvoudig is als mensen beweren. Mijn mening is dat de recepten goed te doen zijn maar dat je er wel even aan moet wennen om klaar te maken. Veelal zit je toch vast in bepaalde eetgewoonten en recepten dat ik echt wel even moest wennen om vanaf een papiertje een recepte klaar te maken. Maar het boodschappen doen was niet moeilijk doordat je een kant en klare boodschappenlijkst erbij krijgt en het koken zelf uiteindelijk ook niet. Wel is het zo dat je uiteindelijk zelf een bepaalde voorkeur gaat krijgen voor recepten (althans ik wil). Je gebruikt dus lang niet alle recepten al is het wel leuk om het boekje volledig door te gaan, zover ben ik overigens niet gekomen. Zelf heb ik 10 recepten uitgeprobeerd.

Voordelen van 7×7 afslank receptenboek

Een van de grootste voordelen van het afslank receptenboek is dat je naast 49 super gezonde recepten echt een compleet afslankplan krijgt. Een plan waar iedereen concreet en direct mee aan de slag kan met als resultaat snel, gezond en blijvend afvallen.

  • De recepten zijn makkelijk en praktisch uit te voeren
  • De recepten zijn lekker en geven een vol gevoel
  • De recepten zijn niet duur
  • De recepten zijn bruikbaar in elke situatie (single, samenwonend, met of zonder kinderen)
  • Kant en klare boodschappenlijks
  • Geen jojo effect
  • 100% niet goed geld terug garantie

Nadelen

Grootste nadeel vind ik zelf dat het recepten zijn die je niet kent. Boodschappen doen wordt daardoor minder standaard en het koken moet van de recepten moet je echt even doorkrijgen. De beschrijvingen zijn helder maar het is toch nieuw. Daarnaast blijft het een receptenboek en niet meer dan dat.

Om af te vallen is er meer nodig. Daarom prefereer ik de combinatie van afvallen met shakes en gezonder eten. Daarbij kan een receptenboek een goed hulpmiddel zijn.

7×7 afslank receptenboek gratis

Is het 7×7 afslank receptenboek gratis te krijgen is een veelgestelde vraag. Helaas is het antwoord daarop nee.

Leave a Reply