7 dagen dieet body en fit

Met het 7 dagen dieet van body en fit kun je in korte tijd snel wat kilo’s kwijt raken. Ideaal als er een bruiloft, feestje of strandvakantie aan zit te komen. Of wellicht wil je graag snel de vakantie- of feestdagen kilo’s kwijt. Of de kilo’s na een zwangerschap? Wat het dieet precies inhoudt en hoe het werkt lees je in deze 7 dagen dieet body en fit review.

In dit artikel lees je

Wat is het 7 dagen dieet van body en fit?

Het dieet 7 dagen van body en fit is een zogenaamd crash dieet. Deze vorm van diëten betekent dat je een tijd lang veel minder eet dan het lichaam normaal nodig heeft. Dit betekent dat er een calorie tekort ontstaat. Hierdoor gaat het lichaam (vet)reserves aanspreken en val je af.

Deze vorm van diëten is niet geschikt om langer dan week te volgen. Daarnaast is het belangrijk om voldoende eiwitten te eten. Eiwitten zorgen er voor dat het lichaam geen spieren gaat verbranden maar juist vetmassa. En dat is wat je wilt. Spieren behouden en vet verbranden.

Daarom is het 7 dagen body en fit dieet ook ook proteïne dieet. Of te wel een eiwit dieet. Dit betekent dat de voeding relatief veel eiwitten bevat. Dit gaat ten kosten van de hoeveelheid koolhydraten (suikers).

Hoe werkt het 7 dagen dieet?

Als je het 7 dagen dieet bestelt ontvang je voor elke dag een box. In de box zit alles wat jij voor die dag nodig hebt om het dieet te volgen. Zo ontvang je:

 • Ontbijt: 1 lage calorieën maaltijd (low calorie meal). Deze maaltijd maak je aan door 60 gram poeder te mengen met 250 ml water. De smaak is vergelijkbaar met een aardbeien smaak en daarmee best lekker.
 • Ontbijt: 1 total health capsule. Deze capsule bevat vitamines, mineralen en Omega-3 (onverzadigde vetzuren). Deze aanvulling is nodig omdat je qua voeding anders onvoldoende binnenkrijgt.
 • Tussendoortje: fruit, ongezouten nootjes.
 • Lunch: Groente aangevuld met smart protein drank. Voor de groente kies ik meestal voor een salade gebaseerd op sla aangevuld met komkommer, zilveruitjes, zalm, etc.
 • Tussendoortje: smart bar
 • Avond eten: 2 pannenkoeken aangevuld met groente.

In de 7 dagen body en fit dieet box zit alles wat je nodig hebt. Behalve de groente en fruit tussendoortjes waar je zelf voor kunt zorgen. Drink daarnaast veel water en/of thee.

Voel jij je erg slap tijdens het dieet? Eet dan iets extra’s, maar houd het wel gezond. Denk aan groente, fruit, ei, vis of kwark. Zelf eet ik wel eens een bakje kwark met ongezouten noten. Gezond, lekker en een goede vulling.

 

7 dagen dieet body en fit

Hoeveel kan ik afvallen met dit body&fit dieet?

Hoeveel iemand kan afvallen met het 7 dagen dieet is moeilijk te voorspellen. Iedereen zit immers anders in elkaar. Feit is wel dat je kilo’s zult kwijtraken als het schema goed wordt gevolgd.

Daarnaast voelen mensen zich minder vol van binnen en minder opgeblazen. Zeker na de feestdagen of feestjes kun je erg last hebben van een opgeblazen en vol gevoel. Dit gevoel verdwijnt snel als je het 7 dagen dieet van body en fit een paar dagen volgt. Meestal is het gevoel al na 1 dag een stuk minder of zelfs verdwenen.

Hier lees je meer weten over de relatie tussen calorieën en afvallen.

Om extra af te vallen kun je ook extra gaan bewegen. De vraag is echter of hier voldoende energie voor aanwezig is tijdens het 7 dagen dieet. Vooral sporten zoals hardlopen, kettlebell workouts, crossfit ed vergt een behoorlijke inspanning. Met een flinke workout verbrand je zo 1.000 calorieën.

Wil je toch extra gaan bewegen en sporten dan is het verstandig om extra voeding te nemen.

Wat kost dit dieet?

Het body&fit 7 dagen dieet kost circa € 25,-. In vergelijking met wat je uitspaart aan een week boodschappen is dit natuurlijk niet duur. Daarnaast ben je erg weinig tijd kwijt met eten bereiden. Bijna alles zit kant en klaar in de box.

Alleen de groente en fruit voeg je zelf toe. Zelf vind ik het handig om een grote salade te maken gebaseerd op verse sla. Deze vul ik aan met ingrediënten die ik lekker vind. Denk hierbij aan zalm, zilveruitjes, komkommer en ga zo maar door. Ik maak dan een flinke salade waar ik een aantal dagen mee vooruit kan.

Deze salade neem je eenvoudig mee naar het werk of studie. Ook ’s avonds is het eenvoudig om snel even een paar lepels uit de salade aan de maaltijd toe te voegen.

7 dagen dieet body en fit ervaringen

In totaal heb ik 174 reviews over het body en fit dieet kunnen vinden. De gemiddelde gebruikerservaring is ruim 4 sterren van de 5. Dit betekent dat het 7 dagen dieet heel hoog gewaardeerd wordt. Ik heb hieronder een samenvatting gemaakt van de belangrijkste gebruikerservaringen bij dit dieet.

Positieve ervaringen 7 dagen dieet body en fit

 • Lekkere smaak van de producten
 • Producten zijn heel makkelijk te gebruiken
 • Streng schema maar het werkt wel
 • Goedkoop in vergelijking met ‘normale boodschappen’
 • Dieet is goed vol te houden

Negatieve ervaringen

 • Vooraf kun je niet de gewenste smaak van de producten aangeven.
 • Je eet relatief veel pannenkoeken en dat gaat naar verloop van tijd vervelen.

Een tip die ik nog wil meegeven is het aanmaken van de body en fit shake. Mijn eigen ervaring is dat mengen en vervolgens schudden niet genoeg is. Er blijven dan klonten achter in de shake en dat is niet fijn. Zelf gebruik ik altijd een staafmixer om de shake goed te mengen met water. Het is weinig moeite. Grote voordeel is dat er geen klonten meer in de shake zitten. Het materiaal kan vervolgens zo in de vaatwasser. Ideaal om snel een shake te maken.

Het 7 dagen dieet van body en fit bestellen

Het 7 dagen dieet body en fit is eenvoudig online te bestellen. Je krijgt het complete dieet meestal al de volgende dag in huis geleverd. Het is niet nodig om allerlei losse producten te kopen. Met slechts één bestelling krijg je een compleet dieet voor 7 dagen in huis.

7 dagen dieet Body & Fit bestellen

Leave a Reply