5 Kilo afvallen: zo gemakkelijk is het

Wil je de laatste kilootjes nog even verliezen voordat je op vakantie gaat? Of heb jij bijna dat strakke buikje en is het nodig om toch nog wat gewicht te verliezen? Dan moet je vaak nog ongeveer 5 kilo afvallen. De meeste mensen kijken hier tegenop, maar het hoeft helemaal niet lastig te zijn om die kilo’s toch nog te verliezen. Want 5 kilo afvallen is relatief eenvoudig en is ook zo gebeurd. Perfect om eindelijk dat lichaam te krijgen dat jij wilt om er toch perfect uit te zien op jouw bruiloft.

Om 5 kilo af te vallen moet je de juiste voeding eten en ook voldoende bewegen. Dat zijn de twee basispunten bij gewichtsverlies. En als je 5 kilo wilt afvallen dan heb je nog redelijk geluk, omdat de combinatie van deze twee punten kan resulteren in ongeveer 1 kilo gewichtsverlies per week. Ideaal dus als je in zeer korte tijd nog wat gewicht moet verliezen, en al helemaal als je hier maximaal 4 tot 6 weken voor hebt. In dit artikel lees je hoe je 5 kilo kunt afvallen en wat je moet doen om dit proces zo veel mogelijk te versnellen.

Hoe kun je 5 kilo afvallen?

Afvallen werkt erg eenvoudig: je moet meer energie gebruiken dan dat je binnenkrijgt. Op dat moment gaat jouw lichaam opgeslagen energie gebruiken – vet. En doordat vet wordt verbrand, ga jij uiteindelijk afvallen. Zo moeilijk hoeft het dus allemaal eigenlijk niet te zijn, want het wijst zich eigenlijk vanzelf. En dat maakt 5 kilo afvallen dus ook een stuk eenvoudiger, omdat het gewoon een kwestie van energie in-energie uit is. Ga je minder eten, dan krijg je minder energie binnen. Ga je daarbij ook meer bewegen, dan gaat er meer energie uit. En hoe beter je die balans optimaliseert, hoe gemakkelijker het is om gewicht te verliezen.

Dus als je 5 kilo wilt afvallen, is het zaak om te zorgen dat jij een plan hebt om de hoeveelheid energie die je binnenkrijgt te verlagen. Dat heeft allemaal met jouw voeding te maken. Het is gewoon een kwestie van de juiste voeding eten. Je hoeft vaak niet eens minder te eten, zolang je maar zorgt dat je de juiste voeding eet. Het is beter om 2000 calorieën aan groenten te eten dan 2000 calorieën aan koekjes, dus hoe beter jouw dieet is geoptimaliseerd hoe gemakkelijker het wordt om af te vallen. Koekjes bevatten veel koolhydraten en als je nog snel 5 kilo wilt afvallen is het verstandig om zuinig om te gaan met koolhydraten. Hoe je dat doet lees je in het artikel dat ik over het koolhydraatarme dieet heb geschreven.

De wetenschap achter afvallen

Om een kilo af te vallen moet je ongeveer 8000 calorieën verbranden. Dat betekent dus dat je over een korte periode ongeveer 8000 calorieën minder moet binnenkrijgen dan dat jij verbrandt. Dit kun je het beste doen door het te verdelen: je eet 4000 calorieën minder en zorgt er daarnaast voor dat je 4000 calorieën verbrandt. Als je elke dag 500 calorieën minder eet, dan kun je dat na een week al dekken. Loop je daarnaast iedere dag 30-45 minuten hard, dan dek je ook het onderdeel beweging. Het resultaat: je verliest een kilo vet.

En logischerwijs geldt hetzelfde als jij 5 kilo wilt afvallen. Alleen ga je dan niet voor 8000 calorieën, maar voor 40.000 calorieën. Je hebt hier nog steeds te maken met hetzelfde principe: je moet 20.000 calorieën minder eten en 20.000 calorieën extra verbranden. Afvallen is dus vooral gebaseerd op het plan dat jij samenstelt om te zorgen dat jij deze aantallen goed kunt vervullen. Want alleen dan kun jij ook echt het maximale hier uithalen. Het is zonde om veel extra calorieën te verbranden maar er vervolgens achter te komen dat jij deze er ondertussen ook weer aan gegeten hebt. Voorkom dit dus door een strak plan voor jezelf te maken waarin je factoren zoals deze meeneemt.

Hoe snel kun je 5 kilo afvallen?

Als je een goed plan hebt samengesteld, en de motivatie hebt om je hier 100% aan te houden, dan is het mogelijk om binnen ongeveer 4 tot 6 weken 5 kilo af te vallen. Dat is een snel resultaat. Maar dit werkt alleen als jij er ook echt 100% voor gaat. Het werkt niet als jij een keer een trainingssessie mist, toch dat stukje cake neemt of toch een aantal biertjes op dat feestje drinkt. Want hoe prettig het ook is om eventjes op te geven, je moet een doel halen: ga er dus volledig voor.

Vaak zitten de laatste kilo’s vet nog rondom de buik. De valkuilen en oplossing om snel buikvet te verliezen heb ik beschreven in het artikel over afvallen buik.

Ga voor 5 kilo gewichtsverlies!

Je kunt vandaag al beginnen met jouw doel om 5 kilo af te vallen. Je hoeft er eigenlijk vrij weinig moeite voor te doen, zolang jouw plan maar goed is opgesteld. Maak een duidelijk dieet schema of zoek een goed dieet op – zoals het eiwitrijk dieet. Zorg daarnaast ook voor voldoende beweging in jouw dagelijkse leven en plan in om elke dag 30 tot 60 minuten actief te sporten. Dan is 5 kilo afvallen ineens heel eenvoudig.

Vind je dit allemaal te ingewikkeld dan kun je ook kiezen voor een uitgebalanceerd dieet zoals het Vitadis Slanker Leven Plan. Je hoeft dan helemaal niets zelf samen te stellen terwijl je wel heel snel zult afvallen op een gezonde manier. Ik heb een uitgebreide review geschreven over het Vitadis Dieet. De Vitadis review kun je hier lezen.

Wil je direct het dieet bestellen dan kan dat via onderstaande knop.

 

Leave a Reply