Het 4 dagen dieet

In dit artikel vind je een eetschema voor het 4 dagen dieet. Uit ervaringen blijkt dat je het 4 dagen dieet tot wel bijna 5 kilo kunt afvallen.

Het 4 dagen dieet is een crash dieet

Het 4 dagen dieet valt in de categorie crash diëten. Het crash dieet wordt getypeerd door het feit dat je niet meer dan circa 1.000 calorieën per dag eet. Een crash dieet wordt daarom ook wel een caloriearm dieet genoemd.

Het voordeel is dat je in korte tijd veel kunt afvallen. Nadeel is dat je een crash dieet vaak moeilijk kunt volhouden. De honger overwint vaak van de drang om af te vallen. Verder is het ongezond om een crash dieet langer dan een paar dagen te volgen. Doordat je heel weinig eet krijg je onvoldoende gezonde voedingsstoffen binnen.

Een crash dieet van 4 dagen kan echter geen kwaad. Sterker nog het kan ideaal zijn als je snel wat gewicht kwijt wilt raken. Wil je er wat slanker uitzien op die bruiloft of dat feestje en heb je weinig tijd om af te vallen? Het 4 dagen dieet kan dan een goede oplossing zijn.

Het 4 dagen dieet schema

Hieronder lees je precies wat je kunt eten gedurende het 4 dagen dieet.

Het 4 dagen dieet schema voor dag 1

Ontbijt

Gekookt ei (1x), halve grapefruit, 1 boterham (volkoren), beker magere melk (1 glas/beker)

Lunch

Magere yoghurt of kwark gemengd met vers fruit (banaan, peer, mandarijn, etc.) aangevuld met 2x rijstwafel of knäckebröd.

Avond eten

Verse zelfgemaakte salade van sla, paprika, augurk, tonijn (waterbasis) aangevuld met zilvervliesrijst (1 kopje) en magere melk.

Het 4 dagen dieet schema voor dag 2

Ontbijt

Beker magere melk (1 glas/beker) of magere kwark aangevuld met handjevol müsli, aarbei (3/4 stuks) of 1 appel.

Lunch

Bruin volkoren brood (1 snee) met zelfgemaakte salade. Je kunt de salade van de vorige dag gebruiken of weer zelf vers maken. Gebruik dan magere kipfilet ipv tonijn.

Avond eten

Heldere bouillon (1 kopje), gebakken kipfilet (100 gram), gekookte groente en 1 aardappel (gekookt).

Het 4 dagen dieet schema voor dag 3

Ontbijt

Magere kwark aangevuld met stukjes vers fruit, 1 bruine volkorenboterham met smeerkaas. Optioneel is nog een grapefruit.

Lunch

Heldere bouillon (kopje), volkorenboterham met magere kipfilet en sla, 1 tomaat en stukjes komkommer.

Avond eten

Een half kopje volkoren pasta met gebakken stukje zalm.

Het 4 dagen dieet schema voor dag 4

Ontbijt

Mager kwark met vers fruit, beker magere melk.

Lunch

1 volkoren boterham met plakje 30+ kaas en plakjes tomaat, beker magere melk.

Avond eten

Biefstukje mals gebakken (zout en peper naar smaak toevoegen) aangevuld met kopje aardappelpuree of 1 gekookte aardappel.

Gezonde tussendoortjes voor het 4 dagen dieet

Gedurende het 4 dagen dieet kun je water drinken naar behoefte. Ook koffie en thee kan geen kwaad tijdens het 4 dagen dieet zolang je er maar geen ingrediënten als suiker en melk aan toevoegt.

Tussen ontbijt, lunch en de avond maaltijd kun je gezonde tussendoortjes eten. Ik heb hieronder een lijst van tussendoortjes die goed passen binnen het 4 dagen dieet. Probeer wel zo matig mogelijk te eten voor een maximaal afslank resultaat.

Tussendoortjes in combinatie met het 4 dagen dieet:

  • Fruit zoals appel, peer, mandarijn. Pas wel op met bananen die bevatten relatief veel calorieën.
  • Water, koffie en thee
  • Paprika en worteltjes

Mocht je echt honger hebben eet dan een eiwitrijke snack zoals een gekookt ei.

Alternatief voor het 4 dagen dieet

Het 4 dagen dieet is een goed dieet als je snel even wat af wilt vallen. Wil je structureel afvallen en slanker en vitaler door het leven gaan dan is het 4 dagen dieet niet geschikt. Een 4 dagen dieet kun je namelijk niet de rest van het leven volhouden. Daarom kun je het beste op zoek gaan naar een eetpatroon dat wel vol te houden is. Zodat er een balans bestaat tussen de ingaande en uitgaande calorieën.

Er zijn veel alternatieve methoden beschikbaar waarmee je kunt afvallen. Op de homepage over snel afvallen lees je welke methoden op dit moment veel worden gebruikt.

Terug naar het centrale artikel over afvallen met een dieet.

Leave a Reply